Nu conteaza daca este o afacere mica sau mare, in ciuda dificultatilor pe care le poate avea, intreprinderea reprezinta intotdeauna o lume de posibilitati, fie pentru a avea succes, fie pentru a esua. Tocmai, a nu putea determina daca initiativa va avea succes sau nu este ceea ce ii face pe multi sa se indoiasca daca sunt sau nu pregatiti cu adevarat sa-si asume si sa-si materializeze ideile. 

Cum sa stii daca esti gata sa incepi

Din pacate, nu exista un moment perfect pentru a incepe o noua afacere. Oricat ai astepta, nu vei avea niciodata suficient capital sau experienta necesara pentru a putea prezice posibile complicatii in viitor. Si este important de luat in considerare ca intotdeauna va exista o posibilitate de esec, dar si de succes.

Acesta este motivul pentru care cei care iau in calcul ideea de a incepe o afacere si se simt ingrijorati ar trebui sa o inceapa imediat, pentru ca cel mai important factor in viata este timpul si nu se mai intoarce niciodata. Cu cat lasi mai mult timp sa treaca, cu atat este mai putin timp pentru a castiga experienta ca antreprenor.

Daca te afli in acel moment in care nu stii daca sa faci sau nu pasul cel mare, aici iti impartasesc aceste 5 semne care iti spun daca esti gata sa-ti pornesti propria afacere:

1# Nu te mai simti multumit de munca ta

Sa ai zile bune si zile proaste este normal. Lamurim acest lucru, pentru ca a avea o zi proasta nu are nimic de-a face cu faptul ca te poti simti multumit de munca pe care o faci in fiecare zi si nu inseamna ca din cauza unei zile proaste ar trebui sa renunti la pozitia ta pentru a incepe o afacere.

Primul lucru este sa examinezi daca este intr-adevar o nemultumire pe care o traiesti in fiecare zi. Este bine sa investighezi de ce te simti nemultumit, sa excluzi ca nu trebuie doar sa lucrezi intr-o alta companie sau ca ai nevoie de mai multe vacante.

Cu toate acestea, este intotdeauna recomandat sa investighezi oricum cum sa incepi un nou loc de munca, exista chiar si afaceri care sunt profitabile cu putine investitii.

2# Intelegi riscurile si nu ti-e frica sa esuezi

Este important sa ai o atitudine pozitiva atunci cand pornesti o afacere, dar asta inseamna ca trebuie sa intelegi si riscurile implicate. Cu toate acestea, daca intelegi riscurile, dar nu ti-e frica sa esuezi, esti pe drumul cel bun pentru ca, asa cum am subliniat mai inainte, asa cum exista posibilitati de a esua, exista si posibilitati de a reusi, iar asta poti sti doar daca indraznesti sa incepi afacerea visurilor tale.

Acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa va lansati usor intr-o noua afacere, ci mai degraba ca ar trebui sa investigati mai intai scenariul inainte de care va veti incepe afacerea, deoarece exista riscuri cu care va confruntati inainte de a incepe – cum ar fi pierderea investitiei si a pozitiei actuale. de job – si trebuie sa fii pregatit.

Iti este foarte util sa vorbesti cu antreprenori care nu au avut succes in primele lor afaceri, astfel incat sa te poti imbogati cu experientele lor si sa le folosesti in favoarea ta pentru a sti ce lucruri ar trebui sa faci si ce nu.

3# Ai o idee care te pasioneaza

Daca te afli in acest punct de nehotarare cand nu stii daca sa incepi sau nu o afacere, este pentru ca probabil ca ai deja in minte o idee despre antreprenoriat. Trebuie sa fii clar daca aceasta idee este despre o afacere de care nu esti foarte interesat, dar despre care stii ca ar putea genera multi bani, sau daca esti pasionat de idee desi nu stii sigur daca vei avea succes .

Desi te indoiesti, a doua optiune este cea mai buna. Daca acesta este cazul tau, inseamna ca te confrunti cu un semn bun, deoarece indica faptul ca esti pregatit sa incepi o afacere. Ei bine, asa cum a subliniat Napoleon Hill in Gandeste-te si imbogateste-te: „Punctul de plecare al oricarei realizari este dorinta”.

Tine cont de aceasta fraza, pentru ca o dorinta slaba va atrage rezultate slabe. Asadar, daca ai o idee de care nu te pasioneaza, chiar daca este foarte profitabila, atunci nu vei atrage tot ce este necesar pentru a o face cu succes.

4# Nu vrei sa traiesti din „ce-ar fi daca…?”

Daca te gandesti „Nu pot” , trebuie sa stii ca te confrunti cu o fraza proasta care nu te ajuta sa ridici moralul. Nu te afecteaza doar pe termen scurt, ci si pe viitor, pentru ca pe masura ce trece timpul, „nu pot” iti va trage gandurile spre cele intortocheate: daca…? Daca as fi incercat? Daca ar fi avut succes? ce s-ar fi intamplat?

Aceste ganduri recurente te vor urma toata viata. Daca nu vrei sa traiesti cu ei, va trebui sa iti faci curaj, sa iti cercetezi ideea de afacere si sa o incepi imediat, deoarece, in final, singura modalitate de a sti daca ideea respectiva va avea succes sau nu, va fi prin executarea acestuia.

5# Vrei sa inveti in continuare

O afacere este diferita de munca ta obisnuita. In cea din urma, daca petreci mult timp facand un lucru, il perfectionezi pana cand iti indeplinesti foarte bine sarcinile zilnice. Cu toate acestea, intr-o afacere functioneaza diferit, deoarece nu numai ca va trebui sa faci un lucru bine, dar va trebui sa stii si sa faci putin din toate, de la munca de administrare, cunoasterea marketingului, vanzarilor, clientilor. service.si chiar mai curat de biroul tau. Aceasta inseamna ca trebuie sa simti – inainte de a incepe sa asumi – dorinta de a invata lucruri noi in fiecare zi.

Daca nu ai nicio problema sa inveti lucruri noi in fiecare zi, ci mai degraba iti place sa te cunosti si sa te perfectionezi, este foarte probabil sa te descurci foarte bine in initiativa ta.

Daca v-ati simtit identificat cu aceste semne, permiteti-mi sa va spun ca sunteti gata sa incepeti o noua afacere. Asa ca apuca-te de treaba si urmeaza acest sfat: „nu lasa pe maine ce poti face azi”.