Daca sunteti un specialist in marketing digital, veti sti direct cat de repede evolueaza tendintele in industrie. A fi la curent si a aplica cele mai bune practici in SEO si marketing digital este mult mai usor cu ajutorul instrumentelor. Prin urmare, in acest articol subliniem cele mai bune 15 extensii pentru Google Chrome pentru Marketing Digital.

Cele mai bune 15 extensii pentru Google Chrome pentru marketing digital

In cazul in care inca nu stii ce este o extensie, acestea sunt ca aplicatiile pe care le instalezi in browserul Chrome si care, la fel ca aplicatiile pentru telefonul mobil, indeplinesc functii specifice care iti imbunatatesc experienta de navigare. De exemplu, cand instalati Google Chrome, apar automat YouTube, Mail si Cautare Google. Chrome are peste 12.000 de extensii disponibile. Luati nota de cele mai bune extensii Chrome de marketing digital de mai jos:

1. Bara de instrumente SEO Ahrefs

Ahrefs SEO Toolbar este o extensie gratuita pentru Chrome si Firefox care ofera date foarte interesante despre diferitele pagini web pentru SEO. Iti ofera, printre altele, un raport SEO detaliat pe pagina, verifica link-uri rupte, pozitii in SERP etc.

In plus, obtineti, de asemenea, valori cheie SEO pentru fiecare site web pe care il vizitati si rezultatele cautarii Google, valori ale cuvintelor cheie, cum ar fi volumul de cautare si dificultatea cuvintelor cheie.

2.Bitly

Bitly este o extensie care va permite sa creati link-uri scurte si personalizate de pe orice pagina web. Prin crearea de link-uri scurte si recunoscute, va fi mai usor sa atragi mai multi utilizatori sa intre pentru a vedea continutul. Exista putine instrumente mai bune in acest sens decat Bitly.

Exista doua moduri de a crea aceste link-uri. Una este sa faceti clic pe extensia din bara de instrumente sau sa faceti clic dreapta pe o pagina pentru a crea rapid un link scurt catre adresa URL curenta. Linkul este copiat automat in clipboard si sunteti gata sa il lipiti intr-o postare, mesaj sau document.

3. Cuvant cheie surfer

Keyword Surfer este o alta dintre cele mai bune extensii Chrome de marketing digital. Este complet gratuit. Va permite sa vedeti volumele de cautare direct in rezultatele cautarii Google. Este cea mai rapida modalitate de a dezvalui datele de cautare, de a efectua cercetari de cuvinte cheie si de a obtine reguli de continut chiar atunci cand cautati ceva pe Google. Printre altele, va ofera urmatoarele informatii:

 • Volumul de cautare
 • CPC
 • Sugestii de cuvinte cheie
 • Termeni inruditi
 • Valori de vizibilitate

4. Extensie SEO Pro

Acest instrument va ajuta, de asemenea, sa verificati si sa analizati principalele informatii SEO ale unui site web. Este o extensie gratuita pentru Google Chrome. Ajuta la verificarea si analizarea datelor pentru o performanta de cautare mai buna.

Puteti obtine metaetichetele, linkurile si scriptul cu cateva clicuri. De asemenea, pentru a verifica titlul si lungimea acestuia, H1 la H6, imagini cu si fara atribut eticheta, link-uri interne si externe etc.

5. Transcrie

Transcribe este o alta dintre cele mai bune extensii pentru Chrome care sunt foarte utile pentru marketingul digital. Este un instrument care faciliteaza transcrierea audio si video. Datorita acestui tip de platforma, veti putea creste productivitatea si veti economisi mult timp prin conversia interviurilor, audio-urilor, conferintelor sau oricarui discurs inregistrat in text.

6. Mozbar

Mozbar este un alt instrument special creat pentru profesionistii SEO. Va ofera instantaneu valorile de indata ce vizualizati orice pagina web sau cautare SERP. Puteti face, printre altele:

 • Creati cautari personalizate dupa tara, regiune sau oras
 • Evaluati pagina si autoritatea de domeniu a oricarui site web
 • Accesati si comparati valorile link-urilor intre pagini
 • Cautati cuvinte cheie si diferentiati legaturile in functie de natura lor
 • Exportati toate detaliile paginii

7. Nimbus Screenshot & Screen Video Recorder

Aceasta extensie va permite sa faceti capturi de ecran complete ale unei pagini web sau ale oricarei parti a acesteia, precum si sa le editati si sa inregistrati videoclipuri direct de pe ecran. Interfata este foarte usor de utilizat si exista trei moduri de a face o captura de ecran:

8. gDulciuri

Este o extensie creata pentru toti acei profesionisti sau utilizatori privati care lucreaza continuu cu Google Docs . Datorita unei serii de comenzi oferite de platforma, poti forma rapid documentele. Doar tastand „/” vor aparea toate comenzile de formatare, de la etichetele H la listele enumerate. De asemenea, doar tastand „h1” se va aplica formatarea textului.

9. SEOQuake

SEoQuake este o alta dintre cele mai bune extensii de marketing digital pentru Chrome , mai ales cand vine vorba de optimizarea motoarelor de cautare. Acest instrument face o analiza rapida a unei pagini web si ofera tot felul de informatii valoroase pentru marketeri. Printre altele, va ofera urmatoarele date:

 • meta etichete
 • existenta robotilor
 • page Rank
 • pozitie in Alexa
 • harta site-ului
 • analizati legaturile interne si externe
 • imagini

10. Hootsuite Hootlet

Datorita acestei extensii Hootsuite, putem partaja un link, imagine sau continut cu un singur clic in toate profilurile pe care le-am configurat in retelele sociale. Scopul Hootsuit Hotlet este de a facilita postarea profesionistilor din retelele sociale.

Hootlet este perfect integrat cu Google si cu toate instrumentele sale. Cand efectuati o cautare, apare o semiluna in care termenul cautarii noastre va aparea in cronologia Twitter. Odata ce se deschide, vom avea posibilitatea de a raspunde sau retweet si chiar de a adauga aceste cuvinte intr-o coloana din Hootsuite, fara a fi nevoie sa intram pe platforma.

11. Vanator

De multe ori trebuie sa luam contact urgent cu cineva de la o alta companie, dar nu ne putem permite sa sunam la telefonul serviciului clienti. In acest sens, Hunter este o extensie care reuneste toate e-mailurile publice ale unei pagini web astfel incat sa poti contacta fara probleme pe oricine vrei.

12. Captura de ecran minunata

Awesome Screenshot este un serviciu web destinat designerilor si pasionatilor de capturi de ecran, cu functia principala de a colecta si de a oferi feedback specific despre capturi de ecran si design.

Extensia Awesome Screenshot este instrumentul complet pentru a captura si partaja unele sau toate imaginile de pe dispozitivul de navigare, cu posibilitatea de a adauga text, adnotari, linii, sageti si diverse forme direct pe imaginea capturata. Colaborarea este, de asemenea, facilitata prin comentarii directionate de la participant sau spectator direct pe imaginea capturata si adnotata.

13.Tag AssistantGoogle

Acest instrument este creat cu scopul de a detecta daca etichetele de pe site-ul nostru sunt instalate corect. Functioneaza atat cu Google Analytics, cat si cu Google Tag Manager sau cu Google Adwords. Datorita acestei extensii putem sti daca codurile de urmarire sunt bine implementate.

14. Analitica sociala

Social Analytics este o alta dintre cele mai bune extensii Chrome de marketing digital. Cu un singur clic, aceasta extensie ne arata toate statisticile unei pagini web. Ne ofera detalii precum de cate ori pagina pe care ne aflam a fost convertita si unde a fost distribuita. Este foarte util sa analizati concurenta si sa masurati de cate ori a fost distribuita o postare.

15. Tester de design web receptiv

Ultimul pe lista celor mai bune extensii Chrome de marketing digital este Responsive Web Design Tester. Este o extensie cu care profesionistii pot vedea cum arata site-ul lor pe diferite dispozitive mobile. Cunoasterea acestor informatii ne permite sa ne jucam cu diferite dimensiuni, formate si dispozitive. Pentru aceasta, este foarte important sa aveti pagina web optimizata, deoarece pentru a se pozitiona mai bine in motoarele de cautare, Google tine foarte mult cont de asta.