În ultimii zeci de ani, celuloza a devenit unul dintre cele mai populare trei materiale termoizolante utilizate în podul, mansarda tavanul și pereții caselor moderne, pe lângă fibra de sticlă și vata minerală.

Asadar, dacă intenționați să izolați o casă nouă sau să îmbunătățiți izolația vechii case, izolarea cu celuloză este cu siguranță una dintre opțiunile de luat în considerare. Cu toate acestea, înainte de a vă decide, ar trebui să învățați puțin despre avantajele și dezavantajele izolatiei cu celuloză.

Produsă în principal din hârtie de ziar reciclată și denim, celuloza este ecologică și biodegradabilă. De asemenea, este rezistentă la foc, rezistentă la mucegai, accesibilă ca preț și are o valoare R ridicată. În plus, se suflă repede, nu produce deșeuri și nu este toxică.

Avantajele și punctele slabe vor depinde de ce tip de celuloză ați ales și de cum (și unde) a fost aplicată. Cu alte cuvinte, riscurile sunt foarte mari când faceți acest demers în regim propriu și nu apelați la o firmă acreditată, ce folosește materiale de calitate.

Izolația cu celuloza este o alternativă inteligentă la fibra de sticlă. Oferă o soluție termică ecologică, eficientă, non-toxică și accesibilă, care merită luată în considerare.

Protectia termică a unei locuințe este esențială; controlând durabilitatea, costul de funcționare și confortul proprietarului. Izolația din fibră de sticlă era până nu demult, un standard. Rolele omniprezente de fibră de sticlă roz și galbenă izolau în trecut mai mult de 90% din noile case construite în Europa. Dar proprietarii de case au multe alegeri bune azi. Materialele de izolare vin sub mai multe forme. Sunt pulverizate, capsate, suflate, bătute în cuie sau pur și simplu așezate. Alegerile pot fi dificil de cernut, dar izolația din celuloză trece drept un competitor puternică

Echipa IzolatiiNaturale.ro a inregistrat un experiment ce a reusit sa arate, intr-un mod practic, ce tip de material este mai potrivit pentru izolarea podurilor si mansardelor! In doar cateva minute, testarea, simplu si rapid de inteles chiar si de cei fara vreo pregatire in domeniul constructiilor sau a izolarii locuintelor, a declarat invingatorul: celuloza.

Comparatiile demonstreaza cum, cu doar 20 de cm de izolatie, aceste tipuri de izolatie se comporta diferit. Daca afara sunt 30 de grade, la nivelul acoperisului se pot inregistra 70-80 de grade Celsius, in functie de material si culoare.

Transferul termic care se face prin izolatie ne da o anumite temperatura in incaperea (ori incaperile) de la mansarda. Astfel, rezultatele au aratat ca:

  • Vata bazaltica de 20 de centimetri asigura o temperatura de circa 29 de grade Celsius, in mansarda.
  • Vata minerala ofera o temperatura de circa 31 de grade.
  • Celuloza atinge cea mai buna valoare – doar 25 de grade.

Cand vine vorba de rezistență la foc, izolatie fonica si substantele prietenoase cu oamenii si mediul, celuloza iese din nou invingatoare!

De unde apar aceste diferențe mari, de chiar 6 grade Celsius?

Să înțelegem avantajele fibrelor de celuloză:

  1. Modul de aplicare eficient

Celuloza Steico de la IzolatiiNaturale.ro este suflata sau pulverizata; astfel toate golurile sunt umplute, nu raman scurgeri de aer, stratul de izolare este compact si nu raman punti termice.

  1. Tasare? Nici vorba

Daca la vata minerala ori bazaltica apare inevitabil tasarea (dupa 2-3 ani), la celuloza acest risc este complet inexistent. Garantat!

  1. Pierderile sunt minime

0% – acestea sunt pierderile de montaj, la celuloza… comparativ cu 10% la vata!

  1. Castigi timp, platesti mai putina manopera

Durata acestui procedeu de suflare/pompare de celuloza este de doar cateva ore! Fara mizerie, fara resturi, fara emisii periculoase in timpul montajului ori dupa.

Scapa de grija caldurii insuportabile din casa, din timpul verii si uita de gerul iernii, de galagia de la mansarda, de facturile mari la intretinere!

Hotaraste-te sa pui confortul pe primul loc, printr-o izolatie ecologica, naturala, curata si incredibil de eficienta –  cere acum o oferta personalizata pentru izolare cu celuloza Steico la www.izolatiinaturale.ro.