Odata cu cresterea costului vietii, este posibil sa cautati modalitati de a va completa veniturile. Exista o varietate de moduri prin care poti castiga niste bani in plus din confortul canapelei sau al mesei tale. Adunam 10 moduri prin care poti castiga bani de acasa. De asemenea vezi pe meni mai multe articole despre bani, economie si afaceri.

1. Vinde articole nedorite online

Aveti imbracaminte, bijuterii sau echipament sportiv nefolosit care aduna praf in sertarul sau dulapul dvs.? Sau o piesa de mobilier sau un aparat de bucatarie pe care nu-l mai folositi? Exista acum o serie de site-uri, platforme si aplicatii disponibile pentru a vinde aceste articole nedorite online, cum ar fi eBay, Gumtree si Facebook Marketplace. Cand vine vorba de pretul articolelor dvs., asigurati-va ca verificati pretul produselor similare pe platforma pe care o alegeti si sa tineti cont de valoarea initiala a articolului si de starea sa actuala. S-ar putea sa fii surprins de cat de mult sunt oamenii dispusi sa plateasca pentru lucrurile tale uitate.

2. Freelancer-va abilitatile

Un alt mod in care poti castiga bani din confortul propriei case este oferind utilizarea abilitatilor tale pentru a finaliza diferite sarcini sau proiecte online. De exemplu, daca sunteti scriitor, designer grafic sau dezvoltator, puteti comercializa aceste abilitati si puteti gasi clienti sau companii online care sunt dispusi sa va plateasca pentru ele.

Exista o serie de platforme (denumite adesea piete digitale sau de crowdsourcing) acum disponibile pentru a va ajuta sa va comercializati serviciile catre persoane fizice si companii online, cum ar fi Airtasker, Freelancer si Fiverr.

Cand va inscrieti pentru aceste platforme, va trebui adesea sa va creati mai intai un profil care sa inregistreze abilitatile si experienta dvs., apoi puteti, de obicei, sa cautati si sa licitati pentru anumite locuri de munca. Daca aveti succes cu oferta dvs., veti finaliza lucrarea si veti fi platit cu suma convenita. Aceste platforme pot primi o taxa de serviciu sau de proiect din suma pe care o castigati, asa ca este important sa fiti constienti de aceste taxe sau taxe inainte de a va inscrie. Daca alegeti sa utilizati Freelancer, compania va recomanda sa fiti competitiv cu ofertele dvs. pentru anumite sarcini, in special in etapele initiale, cand inca nu va stabiliti o reputatie, dar sa nu va vindeti mai putin daca credeti ca munca dvs. este cu adevarat peste medie.

3. Realizati si vindeti articole lucrate manual

Daca aveti un fler pentru arte si mestesuguri, ar putea fi bani de castigat in realizarea si vanzarea online a bunurilor realizate manual, cum ar fi bijuterii si accesorii de moda, imbracaminte si articole pentru casa. Exista o serie de platforme online pe care ati putea sa vindeti aceste articole, cum ar fi Etsy, Shopify si Amazon.

Inainte de a va transforma mestesugurile in venituri suplimentare, poate fi o idee buna sa calculati aproximativ daca puteti genera venituri suficiente din vanzarea articolelor dvs. pentru a acoperi costurile care implica realizarea inventarului necesar (de exemplu, materiale, etichete, ambalaje). ) si orice alte cheltuieli incidente (de exemplu, taxe pentru listarea produselor pe o platforma).

4. Completati sondaje online

Daca aveti ceva timp liber pe maini, o optiune este sa completati sondaje online pentru o schimbare suplimentara. Unele companii de cercetare de piata ofera numerar, iar altele ofera vouchere, suma totala variind in functie de platforma. De asemenea, este posibil sa puteti castiga bani suplimentari prin recomandarea prietenilor pentru a completa sondajele. Unele platforme includ Octopus Group, Swagbucks, Triaba si PrizeRebel. Cercetati-va pe platforma inainte de a va inscrie pentru a verifica ca sistemul de recompense functioneaza pentru dvs.

5. Incepeti un blog

Blogging-ul a devenit o metoda mai comuna de a castiga bani online, dar crearea si monetizarea propriului blog poate necesita multa munca, iar concurenta din partea altor bloggeri poate fi acerba. Puteti incepe un blog folosind o varietate de platforme, cum ar fi WordPress, Blogger, Weebly, Tumblr, Wix si SquareSpace. De acolo va trebui sa incepeti sa postati si sa creati trafic pe blogul dvs. si sa luati in considerare raspandirea gradului de constientizare folosind alte platforme, cum ar fi retelele sociale. Cu cat blogul tau are mai mult trafic, cu atat probabil ca iti va fi mai usor sa faci parteneriate pentru a-ti monetiza blogul.

6. Tutor online

Daca aveti o experienta de predare sau indrumare sau experienta in anumite domenii, ati putea incerca sa deveniti tutor online. Puteti gasi joburi de tutorat online pe site-uri web precum Cluey, Tutors Field, Tutify si The Tutoring Company sau puteti cauta concerte de tutorat online pe platforme de crowdsourcing precum Freelancer, Fiverr sau Airtasker. De asemenea, este posibil sa puteti preda o limba, cum ar fi engleza, online, in special daca sunteti bilingv cu o anumita experienta de predare sau de tutorat, desi aceasta nu este intotdeauna o cerinta.

7. Investeste

Daca doriti sa va scufundati pe piata de actiuni, este important sa intelegeti mai intai elementele de baza ale investitiei in actiuni si ce riscuri sunt implicate. Pentru a cumpara actiuni intr-o companie, de obicei trebuie sa treceti printr-un intermediar cunoscut sub numele de broker, cum ar fi o platforma online de tranzactionare a actiunilor. De asemenea, puteti alege sa investiti pe piata de actiuni indirect printr-un fond, cum ar fi un fond administrat sau un fond tranzactionat la bursa (ETF).

8. Deveniti traducator

Daca vorbesti fluent doua sau mai multe limbi, este posibil sa poti castiga bani facand traduceri online. Unele sarcini pot include traducerea conversatiilor telefonice, video sau pe site-ul web sau a continutului, certificarea si corectarea documentelor, furnizarea de lucrari de subtitrare sau voce off si crearea de modele sau copii multilingve. Platformele de crowdsourcing precum Upwork si Freelancer au munca de traducator pentru care puteti licita sau puteti aplica pentru a va oferi serviciile prin site-uri web de traducere specifice, cum ar fi Aussie Translations sau ONCALL Interpreters and Translators.

9. Creati cursuri online

Daca sunteti expert sau aveti ani de experienta pe un anumit subiect sau subiecte, este posibil sa va puteti monetiza cunostintele prin crearea de cursuri online pentru public. De exemplu, daca sunteti jurnalist, puteti cauta sa creati un curs despre cum sa scrieti o stiri sau cum sa intervievezi talentul. Va puteti crea si vinde cursul online prin propriul site web (daca aveti unul) sau printr-o platforma de eLearning existenta, cum ar fi Udemy, Khan Academy, Udacity si Linkedin Learning (fosta Lynda.com).

10. Deveniti un asistent virtual

O alta modalitate de a castiga bani de acasa este sa finalizezi sarcini ca asistent virtual. Un asistent virtual poate lucra de la distanta si pe baza de contract pentru a ajuta companiile cu sarcini precum gestionarea si raspunsul la intrebarile telefonice si prin e-mail, moderarea forumurilor, crearea de prezentari sau alt continut online, finalizarea cercetarilor, facturarea clientilor si finalizarea sarcinilor de introducere a datelor sau de contabilitate. Calificarile sau experienta in administratie, management de proiect, social media sau comunicare pot fi un atu atunci cand vine vorba de asigurarea unui rol de asistent virtual.