Persoanele care au cosuri pe frunte si care nu sufera de acnee, sunt susceptibile sa fi mentinut o igiena faciala inadecvata sau sa fi folosit produse de infrumusetare neindicate tipului lor de piele.
Cosurile de pe frunte sunt, de obicei, o reflectare a igienei sau dietei deficitare. Excesul de mancaruri grase, precum si preparatele pregatite si lipsa nutrientilor esentiali sunt cativa dintre factorii care favorizeaza aparitia acestor cereale.
Cu toate acestea, cosurile de pe fata se pot datora si acneei. Daca esti adolescent, este destul de probabil ca ei sa fie cauza acestei afectiuni ale pielii. Aproximativ 8 din 10 adolescenti au acnee. Desi acest lucru se poate intampla si la multi adulti.
Cu toate acestea, cosurile de pe frunte nu sunt toate cauza acneei. Unele sunt cauzate de o obstructie superficiala a pielii. De aceea, modul de a le trata este destul de diferit.
Pe parcursul articolului vom explica care sunt cauzele pentru care se dezvolta cosurile pe frunte, atat cele care apar din cauza acneei, cat si cele care se datoreaza altor factori.
Ce este acneea si de ce provoaca cosuri pe frunte?
Aceasta este una dintre cele mai frecvente afectiuni ale pielii.
Acneea este o afectiune a pielii care se manifesta prin diferite tipuri de umflaturi sau umflaturi. Poate fi cosuri sau puncte negre, puncte albe, cosuri si chisturi. Adolescentii sufera de aceasta afectare din cauza unei modificari hormonale caracteristice pubertatii.
Cel mai raspandit tip de acnee in populatia generala este cunoscut sub numele de acnee vulgara. Pe langa cosurile de pe frunte, acestea apar si pe:
- Gat.
- Cufar.
- Umeri.
- Partea superioara a spatelui.
Cauza dezvoltarii sale se datoreaza sebumului pe care il avem in glandele sebacee ale foliculilor de par. Sebumul este grasimea care lubrifiaza parul si pielea. In conditii normale, aceste glande produc o cantitate adecvata de sebum.
Cu toate acestea, pe masura ce organismul incepe sa se maturizeze, hormonii stimuleaza glandele sebacee sa sintetizeze mai mult din aceasta grasime. Acestea pot activa glandele pana la punctul de a fi hiperactive, producand exces de sebum si prea multe celule moarte ale pielii.
Cand se intampla acest lucru, porii devin infundati si bacteriile, in special speciile Propionibacterium acnes , pot ramane prinse in pori si se pot reproduce.
Ca urmare, pielea se umfla si se inroseste. Asa incepe acneea si apar cosuri pe frunte.
Cum este tratat?
Multi oameni aleg sa foloseasca produse pentru acnee fara prescriptie medicala timp de cateva saptamani. Cu toate acestea, aceste produse nu sunt adesea eficiente si pacientii trebuie sa mearga la medic pentru a prescrie alte medicamente.
Medicamentele pentru acnee actioneaza pentru a reduce productia de ulei, pentru a accelera schimbarea celulelor pielii, pentru a lupta impotriva infectiilor bacteriene sau pentru a reduce inflamatia. Toate acestea previn, de asemenea, formarea cicatricilor.
Unele medicamente prescrise pentru tratarea cosurilor de pe frunte, precum si cele care apar in alte parti ale corpului din cauza acneei, sunt urmatoarele:
- Retinoizi si medicamente similare.
- antibiotice
- Acid salicilic si acid azelaic.
- Izotretinoina.
Cosuri pe frunte: obstructie superficiala a pielii
Igiena faciala este strans legata de aspectul acestor cosuri.
Dupa cum am mentionat anterior, cosurile cauzate de o blocare superficiala a pielii nu sunt aceleasi cu cosurile care se dezvolta din acnee, asa ca tratamentul va fi diferit.
Persoanele care au cosuri pe frunte si care nu sufera de acnee, sunt susceptibile sa fi mentinut o igiena faciala inadecvata sau sa fi folosit produse de infrumusetare neindicate tipului lor de piele pentru o anumita perioada de timp.
Porii pielii sunt foarte sensibili la murdarie. Cand murdaria patrunde in pori , aceasta poate provoca infundarea acestora foarte repede, mai ales daca nu se folosesc produsele de igiena recomandate.
De multe ori apar cosuri pe frunte (sau pe alte parti ale suprafetei fetei) pentru ca nu stim cum sa le prevenim sau cum sa ingrijim corect pielea.
Este important sa recunoastem cand fata are nevoie de ingrijire, prin urmare, rutina de baza consta intr-o curatare zilnica a fetei, o exfoliere saptamanala si o curatare profunda la fiecare una sau doua saptamani.
Curatarea zilnica serveste la indepartarea in profunzime a grasimii gasite in pori. In plus, este de maxima importanta sa va cunoasteti tipul de piele, deoarece astfel va vor putea recomanda cele mai bune produse pentru acesta. Va recomandam sa nu strangeti cosurile. Motivul pentru aceasta este ca ar putea provoca iritatii, inflamatii sau cicatrici permanente.
In cele din urma , evitati consumul in exces de carbohidrati, deoarece acestia favorizeaza obstructia cerealelor din cauza excesului de grasime.
Prevenirea este o optiune excelenta
Cosurile pe frunte pot aparea din diverse motive. Sunt unele pe care nu le putem controla, dar sunt altele pe care este in puterea noastra sa le evitam. Cunoaste-ti tipul de piele si stabileste o rutina de igiena faciala cu produsele potrivite.
In cazul in care aveti nevoie de tratament farmacologic, nu ezitati sa consultati un specialist pentru un sfat mai bun.