Pe langa faptul ca includem fulgi de ovaz in micul dejun sau gustare, putem pregati aceasta infuzie de ovaz pe care sa o luam inainte de mesele principale si sa evitam formarea de gaze.
Stiati ca o infuzie de fulgi de ovaz poate ameliora senzatia enervanta de burta umflata? Credeti sau nu, este ceva foarte frecvent la femei. Cauza este aproape intotdeauna legata de problema clasica a retentiei de lichide sau a digestiei grele.
Nu conteaza daca suntem supraponderali sau in forma buna. Acea „burta” bombata este foarte frecventa la sfarsitul zilei. De aceea astazi in spatiul nostru dorim sa va oferim un remediu simplu care cu siguranta va va ajuta. Luam nota?
Beneficiile fulgilor de ovaz pentru a trata o burta umflata
Vom incepe prin a comenta ceva important. Sunt oameni care se plang ca fulgii de ovaz nu se simt bine, ca nu sunt digestive si ca, in loc sa purifice organismul si sa faciliteze digestia, produc greutate si disconfort.
Desi fulgii de ovaz sunt unul dintre cele mai sanatoase alimente care exista, daca ne imbolnaveste, este posibil sa avem un fel de alergie.
Asadar, daca experienta ta cu ovazul a fost intotdeauna negativa, consulta-ti medicul pentru a afla daca exista vreun tip de intoleranta.
Clarificat acest lucru, haideti sa vedem acum ce virtuti are aceasta cereala pentru a ne promova sanatatea digestiva si pentru a evita umflarea stomacului.
1. Fulgi de ovaz, o cereala cu absorbtie lenta
In primul rand, trebuie sa recunoastem ca atunci cand vorbim despre ovaz ca „super-aliment” exista o multime de motive in el. Este bogat in vitamine, minerale, aminoacizi si carbohidrati. Si nu numai: ovazul are un continut ridicat de fibre.
Aceasta inseamna ca va favoriza tranzitul intestinal. In plus, fulgii de ovaz ne vor ajuta sa absorbim mai bine nutrientii.
- Consumul de infuzie de fulgi de ovaz inainte sau dupa mese ne va ajuta sa ne simtim mai saturati, astfel incat sa digeram mai bine alimentele, deoarece acestea sunt absorbite lent si corect.
- Nici nu putem uita ca aceasta infuzie este diuretica, prin urmare, vom putea regla acea retentie de lichid datorita continutului adecvat pe baza de sodiu si potasiu.
- O absorbtie lenta activeaza intotdeauna metabolismul nostru. Alimentele nu raman depozitate producand gaze, ci totul este absorbit corect si progresiv prin intestine.
- Fulgii de ovaz sunt un aliment antiinflamator, foarte potrivit, de exemplu, in cazul in care suferim de sindromul colonului iritabil. Acesta este ceea ce sugereaza aceasta cercetare de la Universitatea din Torino (Italia).
2. Infuzia de fulgi de ovaz relaxeaza si reduce stresul
Potrivit acestui studiu de la Universitatea din Australia de Sud, fulgii de ovaz sunt un aliat foarte interesant pentru combaterea stresului si anxietatii. Este obisnuit ca femeile sa duca o viata foarte activa: serviciu, acasa, copii, prieteni… Toata aceasta activitate ajunge sa ne suprasolicite corpul si mintea.
Stresul se acumuleaza, depozitam toxinele produse de cortizol, digestia devine grea si, la sfarsitul zilei, apare mereu burtica umflata enervanta. Ne-am ingrasat? Absolut. Este vorba de retentie de lichide, dispepsie sau chiar colon iritabil, frecvente in cazuri de stres sau anxietate.
In plus, continutul sau mare de vitamine B1, B2, B3 si B6, zinc, magneziu, fier, calciu, fosfor si vitaminele A si E ne ajuta sa reglam tensiunea arteriala si sa reducem riscul accidentelor cardiovasculare. Acest lucru este sugerat de acest studiu de la Spitalul General de Veterani din Taipei (Taiwan).
Cum imi prepar infuzia de fulgi de ovaz
Ingrediente
- 3 pahare de apa minerala (600 ml)
- 100 g de fulgi de ovaz proveniti din surse organice
- Un baton de scortisoara (5 g)
- 1 lingura de miere (25 g)
Ca ustensile, veti avea nevoie de o sticla de sticla de un litru, o cratita, o lingura de lemn si o strecuratoare.
Pregatirea
Primul lucru pe care il vom face este sa cumparam ovaz organic. Este important sa o facem in stabilimente unde ne asigura ca cultivarea lui a fost adecvata, pentru a beneficia de toate virtutile sale.
- Fierbe acele 3 pahare de apa si apoi adauga cele 100 de grame de fulgi de ovaz, batonul de scortisoara si mierea.
- Se lasa sa fiarba 30 de minute. Dupa acest timp, acoperiti caserola si lasati-o sa se odihneasca cel putin o ora. Daca doriti, puteti face aceasta reteta imediat ce va treziti. In felul acesta il vei avea gata pentru toata ziua.
- Odata ce s-a odihnit suficient, se strecoara tot continutul si se pastreaza doar apa obtinuta.
- Pastrati infuzia de fulgi de ovaz intr-o sticla de sticla. Il poti lasa la temperatura camerei.
Cum sa luati infuzia de fulgi de ovaz?
Luati un pahar inainte de fiecare masa. Primul la micul dejun, al doilea cu 15 minute inainte de pranz si al treilea cu 15 minute inainte de cina.
In acest fel, ne vom simti mai saturati, alimentele sunt mai bine digerate si absorbite in mod corespunzator, fara a produce gaze sau umflaturi. Cand vine noaptea, te vei simti si mai relaxat.
Puteti urma acest tratament de 3 ori pe saptamana si vedeti cum va simtiti. Corpul tau si tu insuti trebuie sa percepi daca te face sa te simti bine si daca iti aduce o bunastare adecvata.