De cand Justice League a aparut in 2017 si a fost un esec de box office, toti fanii DC si non-fanii s-au unit pentru ca Warner sa lanseze versiunea regizorului Zack Snyder.

Astfel, dupa o asteptare foarte lunga, Snyder Cut este acum disponibil pentru vizionare in streaming la un pret care nu este ieftin (300 de pesos pe majoritatea platformelor).

Prin urmare, inainte de a face cheltuiala, va spunem toate diferentele dintre The Justice League si The Snyder Cut pentru 

1. Un inceput foarte diferit

Liga Justitiei s-a deschis cu o fotografie verticala de pe telefonul mobil cu Superman vorbind cu niste copii care doreau sa faca un podcast. Ca un detaliu dulce (poate prea mult) inainte de a ne aminti ca omul de otel a murit.

Inceputul Snyder Cut este mult mai intunecat, cu o secventa incetinita a mortii lui Clark Kent la sfarsitul Batman vs. Superman si cum tipatul sau final trezeste prima Mother Box.

2. Coloana sonora

Initial, responsabilul pentru filmarea filmului a fost Tom Hokenborg, dar cand Zack Snyder a parasit proiectul, Warner a ales sa inceapa coloana sonora de la zero cu Danny Elfman. 

Astfel, sunetul Snyder Cut este complet diferit nu doar de versiunea din 2017, ci chiar si de viziunea originala a regizorului.

3. Nici urma de John Whedon

Joss Whedon a fost regizorul ales pentru a continua munca lui Snyder atunci cand a parasit proiectul.

Cu toate acestea, recent Whedon a fost acuzat de hartuire si comportament inadecvat de catre actori, actrite, fosti parteneri si colegi de munca.

Asa ca Snyder a decis ca in versiunea sa nu va exista o singura imagine a ceea ce Whedon a inregistrat in el ca un act de respect fata de avertizori.

4. Mai multe despre Cyborg, Flash si Aquaman

Cele patru ore din Snyder Cut, pe care unii le-au considerat excesive, servesc la explorarea in continuare a altor personaje din Liga Justitiei pe care primul film le-a lasat deoparte.

De exemplu, vedem conversatia dintre Vulko si Aquaman care serveste la explicarea relatiei tensionate dintre personajul lui Jason Momoa si atlanti.

Acelasi lucru este valabil si pentru Flash, chiar il vedem salvand viata interesului sau amoros, Kiersey Clemons. Si tot in punctul culminant al filmului are o importanta mult mai mare.

Dar, fara indoiala, Cyborg este cel care iese cel mai bine in evidenta in The Justice League Snyder Cut, pentru ca de la trecerea aproape neobservata in versiunea lui Whedon, acum ne putem conecta cu trecutul sau si cum invata sa-si foloseasca abilitatile.

5. Darkseid si Steppenwolf

In noul film, devine clar ca, desi Steppenwolf este raufacator fizic al povestii, el nu este cu adevarat altceva decat un lacheu al lui Darkseid, pe care il vedem in diferite puncte din Snyder Cut.

In plus, personajul lui Steppenwolf a fost complet reproiectat pentru noua transa si, sa fiu sincer, a fost mult mai bine.

6. Parademonii nu miros frica

Aceasta trasatura ar fi fost inventia lui Joss Whedon, iar Zack Snyder a decis sa o lase deoparte. 

7. Personaje noi

Pe langa Iris West si Vulko, exista si alte fete noi in Snyder Cut. De exemplu, Ryan Choi (Zheng Kai), un om de stiinta STAR care lucreaza mana in mana cu Silas Stone, tatal lui Cyborg.

Exista si dezvaluirea lui Calvin Swanwick (Harry Lennix) in rolul super-eroului Maritan Manhunter, unul dintre cei sapte fondatori ai Ligii Justitiei din benzile desenate DC.

8. Cyborg si tatal lui

In Liga Justitiei, la sfarsitul bataliei, Cyborg se impaca cu Silas. Foarte roz pentru o benzi desenate DC.

Nu vom face spoilere (inca), dar finalul pe care l-a ales Zack Snyder pentru aceasta relatie complicata tata-fiu, vom spune doar ca nu este deloc un final fericit, dar este mai realist pentru ambele personaje.

9. Henry Cavill fara mustata si in costum negru

In 2017, lui Cavill i-a crescut o mustata pentru Paramount’s Fallout, dar atunci au inceput filmarile pentru Justice League, ceea ce a insemnat ca actorul a trebuit sa se barbiereasca.

Studioul nu a vrut sa astepte ca Cavill sa termine filmarile scenelor cu Superman si sa-si creasca din nou parul, asa ca Whedon a optat sa-l repare prin editare, ceea ce s-a dovedit fatal.

Din fericire, in Snyder Cut, majoritatea scenelor lui Henry Cavill au fost filmate de la zero, asa ca nu exista nicio urma a acel photoshop prost.

Si ei bine, ca sa nu mai vorbim de costumul negru nou-nout al lui Superman, care i se potriveste cel mai bine.

10. Batalia finala 

Desi in ambele versiuni lupta finala este intre The League si Steppenwolf intr-un oras rusesc abandonat, actiunea din Snyder Cut este destul de diferita. 

Pentru inceput, secventa nu mai este vopsita in rosu ca in 2017, ceea ce apropo ce alegere groaznica de culoare.

Si apoi accentul este PE LUPTA. Pentru ca versiunea lui Whedon pierde prea mult timp cu fotografii cu civili in pericol si Flash-ul care urmeaza sa-i salveze.

Ca sa nu mai vorbim de faptul ca Superman are un rol mult mai activ in castigarea eroilor si nu doar il ajuta pe Cyborg sa separe cutiile mame.

11. Jared Leto ca Joker

In ambele filme, Batman are o viziune asupra unui viitor sumbru, dar acest „cosmar” variaza foarte mult de la film la film.

In cel din 2017, au fost aratate o gramada de parademoni si un Superman malefic, poate ca un semn din cap catre o posibila a doua parte care nu a venit niciodata… din fericire.

In Snyder Cut, Batman il intalneste si pe acest Superman rau, dar il intalneste si pe Joker, care, in mod surprinzator, a facut o alianta cu Mera, Deathsroke, Batman si The Flash pentru a-l infrunta.

12. Fara scene post-credite

Va spunem asta ca sa nu mai asteptati dupa film.

Versiunea originala avea doua scene post-credite, una era viziunea lui Batman despre care am vorbit deja si alta era o cursa intre Superman si Flash care nu a ajuns la Snyder Cut.

13. Evaluat R

De la limba, la lupte, The Justice League Snyder Cut cu siguranta NU trebuie sa vizionati impreuna cu copiii, nepotii sau fratii mai mici.