Multi fani il despart cu greu pe Daniel Radcliffe de Harry Potter, asa cum se intampla cu multi actori copii, rolul sau l-a pus pe harta industriei si i-a marcat cariera intr-un mod pe care nimeni nu si l-ar fi putut imagina, dar, de-a lungul anilor actorul a dovedit ca este mai versatil, mai intunecat si mai riscant decat ne-a aratat la inceputul carierei sale si a jucat in cateva filme care il despart complet de ceea ce a fost cel mai mare rol al sau pana in prezent.

Niciun actor nu vrea sa fie incastrat si, desi a fi Harry Potter a fost un vis pentru Daniel Radcliffe, el nu vrea sa ramana singur cu asta. Unul dintre primele lucruri pe care le-a facut pentru a scapa de lumea vrajitorilor de la Hogwarts a fost o piesa numita Exxus in care si-a socat fanii aparand gol pe scena, iar apoi a continuat cu o serie de filme independente care dovedesc ca El este unul. dintre cei mari ai generatiei sale.

Harry Potter a fost un prim pas urias in cariera sa si odata cu el a marcat o intreaga generatie de copii care au crescut dorind sa primeasca o scrisoare magica pentru o scoala de vrajitorie. De atunci, Radcliffe a absolvit Hogwarts si a continuat sa urmareasca mai multe roluri de adulti care il ajuta sa se reinventeze pentru a evita ceea ce se intampla cu atatia alti copii actori (care dispar odata ce isi pierd acea infatisare adorabila care i-a facut remarcati in primul rand).

Daniel Radcliffe a apelat la cinematografia independenta, cinematograful ciudat si filmele intunecate pentru a-si testa propriile limite, iar unele dintre ele sunt la fel de bune ca acea saga atat de iubita si pe care, probabil, nu o vom putea uita niciodata.

Cu tot respectul pe care il merita Harry Potter, aceste 6 filme (si unele relatari sunt printre cele mai bune filme din istoria cinematografiei) de Daniel Radcliffe nu-i cer nimic si au propuneri mai indraznete si mai interesante (pentru adultii care vor sa vada ce s-a intamplat ). cu idolul copilariei lui).

Evadare din Pretoria 

Regizat de Francis Annan, acest film se bazeaza pe evadarea din viata reala a inchisorii a doi prizonieri politici, in mijlocul epocii apartheidului Africii de Sud. Condamnat la o inchisoare din Africa de Sud pentru 12 ani, activistul anti-apartheid Tim Jenkin (Radcliffe) si colegii sai detinuti trebuie sa vina cu un plan complicat de a scapa inainte de a fi descoperiti de paznicii cruzi care ii vegheaza.

Pistoale Akimbo

Acest film cu Jason Lei Howden este nebun. Radcliffe joaca rolul unui barbat care, dupa ce batjocoreste un joc violent de pe internet, este vizitat de banditi care ii insarca pistoalele in maini si il obliga sa joace. Cum castigi? Uciderea altora inainte ca ei sa-l omoare, plus el este sub presiune pentru a-si salva iubita de aceiasi criminali care l-au adus in joc.

Coarne

Daniel Radcliffe si Juno Temple joaca in acest film in care actorul joaca rolul unui barbat care, dupa moartea iubitei sale in circumstante suspecte, descopera ca ii cresc coarne, pe care vecinii sai le iau drept semn ca este rau si probabil ca a avut. ceva de-a face cu moartea.

Omul armatei elvetiene

Imi pare rau pentru Harry Potter, dar acesta este cel mai bun film al lui Daniel Radcliffe, desi a murit tot timpul. Radcliffe aduce la viata un cadavru care devine un cutit de armata elvetian (plin de trucuri) pentru a ajuta un om pierdut sa supravietuiasca, conducandu-l in mod neasteptat intr-o calatorie de auto-descoperire. Fizicul lui Radcliffe in acest rol a fost cu adevarat memorabil.

Imperiu

Aceasta este, fara indoiala, una dintre cele mai mari transformari ale lui Daniel Radcliffe (si este o poveste adevarata). Aici, el joaca rolul unui agent sub acoperire FBI care se da drept un skinhead nazist pentru a investiga o organizatie de supermacisti negri. Acesta a fost un rol solicitant care a rupt complet imaginea lui de copil actor.

Ucide-ti dragul

Aici actorul devine Allen Ginsberg, poetul revolutionar al generatiei Beat, pentru a spune o poveste de maturizare cu accente romantice in care Ginsberg dezvolta o relatie cu jurnalistul Lucien Carr in timp ce incearca sa devina un erou literar la egalitate cu Jack Kerouac si William Burroughs.

Jungla

Acesta este unul dintre cele mai nebunesti filme din ultimii ani si Radcliffe ofera o performanta extrema, intensa si viscerala. Filmul se bazeaza pe povestea adevarata a exploratorului Yossi Ghinsberg, care a supravietuit unor mari pericole in timp ce incerca sa treaca Amazonul in 1981. Performanta lui Radcliffe este cel mai bun lucru din intregul film.

Si daca

Da, are si comedii romantice. In aceasta poveste hilara, Radcliffe joaca rolul lui Wallace, proaspat dintr-o serie de relatii esuate, care descopera ca cel mai bun prieten al sau ar putea fi iubirea vietii sale si decide sa afle ce inseamna asta. Filmul are, de asemenea, performante puternice ale lui Adam Driver si Mackenzie Davis.