Marvel s-a chinuit sa creeze Omul Paianjen perfect, Tobey Maguire nu era groaznic, dar era mai mult Peter decat Sidey, iar Andrew Garfield nu era rau, dar era mai Spide decat Peter si abia atunci cand l-au gasit pe Tom Holland au reusit sa creeze eroul perfect care semana cel mai mult cu personajul care s-a nascut in benzile desenate in anii 1960.

Tom Holland este amestecul perfect intre geekul Peter Parker si minunatul Spider-Man, iar Marvel a creat cele mai bune filme pentru el (ei bine, dupa Spider-Man: into the Spider Verse). Aceste filme nu numai ca i-au dat lui Spider o noua viata, ci au fost si pline de referinte la personaje clasice si mici tribute aduse istoriei personajului legendar.

Acum , Spider-Man al lui Tom Holland joaca un rol cheie in viitorul MCU si multi fani cred ca va fi eroul care va lua locul lui Tony Stark intr-un nou grup de Razbunatori care ar putea include Captain Marvel, Black Panther, Yeleba. Belova (care va lua locul Black Widow), Doctor Strange si noile personaje care, precum Shang Chi, sunt pe cale sa se alature lumii cinematografice Marvel.

Daca zvonurile sunt adevarate, Spider-Man si Tom Holland (cel mai bun Spider-Man din cinema) sunt deja in negocieri cu Marvel pentru inca 6 filme in cadrul MCU, dar, cu cinematografele oprite si filmarile in pauza, este posibil ca acesta. ar putea trece luni, daca nu ani, pana sa ajungem sa-l revedem pe Spider-Man.

Vestea buna este ca filmele Spider-Man care au fost deja lansate sunt pline de detalii secrete si subtile care va pot tine distrati pana cand vor veni mai multe detalii despre toate filmele pe care studioul le pregateste si legaturile pe care le-ar putea avea cu restul povestilor care au fost deja confirmate pentru noua faza care va incepe oficial cu premiera Black Widow si serialul care va avea premiera exclusiv pe Disney+.

Data nasterii lui Peter este un tribut adus benzilor desenate

In Far From Home, exista un moment in care puteti vedea datele din pasaportul lui Peter Parker, scrie ca ziua lui este 10 august, adica aceeasi data a aparitiei primei benzi desenate Spider-Man . Spidey a aparut pentru prima data in Amazing Fantasy #15, care a fost lansat pe 10 august 1962.

Pe de alta parte, uniformele scolare ale lui Peter poarta numarul 1962 ca referinta la anul in care a fost infiintata scoala, care este si o referinta la anul in care Spider-Man a venit la benzi desenate.

Exista o legatura intre JARVIS si Karen

In filmele JARVIS, asistentul virtual al lui Tony Stark, este exprimat de Paul Bettany, in timp ce Karen este de fapt actrita Jennifer Connelly, care este casatorita cu Bettany.

Posterul accidental

Posterul Homecoming il arata pe Omul Paianjen relaxandu-se in jacheta de la scoala si ascultand niste muzica. Afisul respectiv nu a fost planuit, ceea ce s-a intamplat a fost ca Tom Holland a adormit intre fotografii, i-au facut o poza si studioului i-a placut atat de mult incat au decis sa-l foloseasca pentru promovarea filmului. Holland nu a aflat despre fotografie sau despre utilizarea ei pana nu a vazut posterul terminat.

Exista o legatura cu Miles Morales

Miles este Omul Paianjen din Versul Paianjen, iar lumea lui este conectata cu cea a lui Peter Parker din MCU. In Homecoming, Donald Glover poate fi vazut facand o mica aparitie ca Aaron Davis, cunoscut drept Prowler, unchiul lui Miles Morales. In plus, Glover a fost vocea lui Miles in seria Ultimate Spider-Man.

Crusher Hogan este in film?

Crusher Hogan este un luptator care apare in benzile desenate Spider-Man si exista o referire la personaj la un moment dat in Far From Home, unde este vazut un afis care anunta o lupta la care luptatorul participa pentru a strange fonduri pentru o organizatie de caritate. Pe de alta parte, fanii cred ca Happy Hogan (Jon Favreau) este de fapt un tribut adus personajului.

Unele personaje istorice din benzi desenate au mici camee

Personaje precum Abraham Erskine (din Captain America) si Howard Stark pot fi vazute intr-o pictura murala de la scoala lui Peter care onoreaza mintile stralucitoare ale lumii. De asemenea, Jim Morita, prietenul de razboi al Capitanului America, apare intr-o fotografie in care directorul scolii il arata pe bunicul sau. Bruce Banner poate fi vazut si pe un afis care prezinta mari figuri ale stiintei, precum Tesla si Einstein.

Hotelul cu faimosul nume

In timpul Far From Home, Peter si colegii sai de clasa stau intr-un mic hotel numit Hotel DeMatteis, aceasta este o referire la JM DeMatteis, care a fost un scriitor pentru benzile desenate Spider-Man in anii 1980.

Acelasi personaj, un deceniu mai tarziu

Profesorul Harrington din Homecoming este interpretat de Martin Starr, care cu un deceniu in urma a jucat un personaj secundar in The Incredible Hulk. Conform teoriei lui Reddit, acestia sunt de fapt acelasi personaj, iar Kevin Feige a confirmat ca tocilarul neimportant a crescut pentru a fi unul dintre profesorii de scoala ai lui Peter.

Tributul unchiului Ben

In Homecoming, Peter are un poster de la Mets lipit de perete. Nu este o coincidenta, in benzi desenate se mentioneaza de mai multe ori ca Peter este un fan al echipei si totul a inceput pentru ca unchiul sau Ben il ducea pe stadion sa-i priveasca cum se joaca cand era copil.