Suntem la un an distanță de alegerile prezidențiale din SUA 2024, iar campania electorale va începe nu peste mult timp. Din partea democraților, cel mai probabil Joe Biden va candida din nou, însă vicepreședintele Kamala Harris sau Pete Buttigieg sunt și ei pe listă.

Partidul Republicanilor pare să încline către Ron DeSantis sau Donald Trump. Totuși, Nikki Haley a început să câștige teren în sondaje, fiind probabil într-o poziție pentru a candida la rolul de vicepreședinte. Va candida Trump pentru președinție? Dacă Republicanii nu îl vor alege, va porni o campanie ca independent?

Cu cine vor merge Republicanii pentru alegerile din 2024?

DeSantis vs. Trump se anunță o bătălie epică. Trump este un om cât se poate de direct atunci când este vorba despre dezbateri, însă DeSantis este recunoscut drept un aliat crucial. Cei doi s-ar putea distruge reciproc, dacă ar porni o dezbatere anul viitor, iar în acest moment nu există altcineva ce ar putea intra într-o dezbatere a Republicanilor. Pe de altă parte, și Ron DeSantis pare să aibă suficient sprijin financiar pentru a putea duce la bun sfârșit o campanie prezidențială cât se poate de bine pusă la punct.


Pariuri pe Alegerile Prezidențiale din 2024

La agențiile online care au afișat deja cote pariuri alegeri SUA, DeSantis este favoritul numărul 1, alături de Joe Biden. În urma celor doi se află Donald Trump. Următorii pe listă sunt Kamala Harris & Nikki Haley.

Ron DeSantis are o cotă de 3.75 pentru a câștiga alegerile. DeSantis a câștigat mult credit pentru ca nu a fost mereu doar o voce din mulțime și este văzut drept un Donald Trump al următoarei generații. Problema sa este, însă, faptul că trebuie să îl învingă mai întâi pe Donald Trump din tabăra Republicanilor, pentru a putea fi luat în calcul pentru alegerile prezidențiale. DeSantis a fost ales în 2018 guvernatorul Floridei, în principal datorită suportului acestuia.

Ce cotă are Joe Biden pentru a fi reales în 2024?

Cota pentru ca Joe Biden să fie reales în 2024 este în prezent de 3.75 – egală cu cea a lui De Santis. Sunt cote destul de bune pentru ca actualul președinte să fie ales din nou. Sondajele de la jumătatea mandatului arată faptul că președintele – care va împlini 81 de ani în timpul alegerilor din noiembrie 2014 – începe să câștige teren.

Alți candidați din partea Democraților sunt vicepreședintele Kamala Harris (4.8% în sondaje) și guvernatorul Californiei Gavin Newsom (3.8%). Fostul guvernator din Carolina de Sud – Nikki Haley – ce a ocupat și rolul de ambasador al Statelor Unite la Națiunile Unite urmează pe listă, cu 2.9%.

Cotele lui Donald Trump în 2024

Donald Trump are o cotă de 5.25 pentru a câștiga în 2024. Democrații domină în acest moment Senatul, după ce mult așteptatul ”tsunami roșu” anunțat la alegerile intermediare nu s-a materializat. Republicanii se află sub presiunea de a rupe legăturile cu fostul președinte și om de afaceri în ciuda adepților săi devotați. Întrebarea este dacă această ruptură va dizolva sau nu Partidul Republican.


Ce șanse are DeSantis pentru a deveni Președinte în 2024?

Pe măsură ce alegerile se apropie, se pare că șansele lui DeSantis cresc. Acesta este deja la egalitate cu actualul președinte – Joe Biden și cotat mult mai bine decât Donald Trump. Totuși, va reuși DeSantis să devină președintele Statelor Unite?

Deși se speculează faptul că DeSantis nu va lupta cu Trump în 2024, mulți experți anticipează faptul că el va intra în cele din urmă în cursă.

Este Ron DeSantis un candidat pentru Președinție?

DeSantis nu și-a anunțat încă public decizia de a candida pentru Președinție în 2024. Totuși, o mare parte a simpatizanților săi îl îndeamnă să facă acest lucru. Momentan, el candidează pentru a fi din nou ales – împotriva lui Crist. Cel mai probabil va câștiga, însă Guvernatorul nu a negat interesul pentru Alegerile Prezidențiale din 2024 sau chiar următoarele.

Casele de pariuri, statisticile, analiștii politici și simpatizanții lui DeSantis sunt de acord cu faptul că Guvernatorul Floridei are șanse mari de a-l învinge pe Trump în 2024. Dacă DeSantis decide să nu participe în 2024 pentru a candida la alegerile din 2028 sau 2032, ar trebui să ne așteptăm la un favorit cert, dacă nu va exista între timp un scandal imens. Dar, în momentul de față, DeSantis a rămas rezervat în privința ambițiilor sale prezidențiale.

Îl sprijină votanții republicani?

Din câte se pare, da. DeSantis s-a descurcat bine la sondajele din 2024 cu și fără Trump, iar omul politic din Florida pară să crească pe zi ce trece. Spre exemplu, într-un sondaj de opinie efectuat la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut, DeSantis l-a învins ușor pe Trump în new Hampshire, Iowa, Florida și Georgia. Sunt schimbări masive față de august, atunci când Trump a început să piardă din sprijin în cele 4 state.

Concluzie

Speculațiile privind alegerile prezidențiale din 2024 au început încă de când Joe Biden a preluat biroul, iar Ron DeSantis a continuat să rămână un candidat de top din partea Republicanilor. Totuși, Guvernatorul Floridei a fost reținut în privința ambițiilor sale prezidențiale, iar votanții au fost nevoiți să citească printre rânduri: Va candida, sau nu va candida? Suntem nevoiți să așteptăm rezultatele!