Bancile straine din Romania (adica mai toate), in special cele grecesti, intuind sau chiar stiind de-a dreptul ca Grecia urmeaza sa iasa curand din zona Euro (cu data, zi si ora!), isi pregatesc si ele la randul lor un viitor caldut si comod pe spinarea Leului romanesc care, ce sa vezi, ar trebui sa fie PROTEJAT fata de ceea ce se intampla in Grecia. Cum bancile amintite SUG insa euro de pe piata mai abitir ca Mariana-Cur-De-Fier de pe centura Galatiului (‘mnezio s-o ierte!), in incercarea lor de a fi cat mai “lichide” posibil in caz ca navalesc si romanii (cum au facut-o deja grecii) cand in sfarsit s-or trezi, sa-si retraga bruma de valuta pe care o mai au pe la ei ca sa nu fie stampilata toata cu “Drahma” cand o veni Ziua Z, de fapt Leul saracu’ o ia in jos la vale in loc sa fie stabil sau chiar sa urce, asa cum fac restul valutelor din zona, fata de euro, la ora asta! (uite aici evolutia zlotului fata de euro)

Cu alte cuvinte, ca sa inteleaga lumea ce vreau sa spun, BNR arde tiparnita de lei zi si noapte, pompand lichiditate in banci, simuland ca stimuleaza disponibilitatea de cash la populatie, fapt ce ar echilibra lucrurile in economie, dar in realitatea infuzia de lei ramane in banci care in loc sa dea imprumuturi, folosesc in schimb noul capital pentru propriul lor beneficiu ca sa cumpere euro, punand astfel presiune in sus pe valuta!

Asadar, desi soldatul Vasilescu iese constant la TV sa na umple curul de lacrimi, ca ce grija are BNR de noi, ca ce vegheaza ei asupra leului, in timp ce Isarescu sufla in lumanarile de pe tortul aniversar al Eximbank si glanseaza asupra audientei cu o falsa liniste maiestuoasa pe chipu-i caolinic de mason versat, romanii ar trebui sa stie ca banii lor NU stau bine la banca si ca in curand bruma lor de economii se va duce pe apa sambetei!

Ah, aia credeati ca o sa va spuna Isarica cu ocazia aniversarii de rahat de azi?

Ciu-ciu! Chestiile astea se discuta doar la …Loja

Nu va convine? Inscrieti-va-n Masonerie!

PS: Eximbank e o “minune” de banca, care, pe timp de criza profunda, a facut profit in mod constant (aici) Asta inseamna ca ori il au pe Madoff in board, ori…Marea Loja, ceva?

PS2: stiu, or sa ma acuze unii ca nu inteleg nimic, ca in timp de criza, o moneda proprie devalorizata e un lucru bun pentru ca stimuleaza exportul…am insa o intrebare: ce PLM exporta Romanika?! Nimic! Aia care exporta ceva, sunt exact masonii de genul “grupul Eximbank” care exporta materie prima, minereuri, lemn etc, adica ce bruma de valoare pura mai are Romania. Pe aia ii ajuta un leu slab, iar mie de ce mi-ar pasa? Mie mi-ar pasa ca leul sa fie puternic ca eu sa pot sa-mi platesc ratele mai usor si sa am mai mult cash de spart in economie, si la fel ca mine sa aiba toti cetatenii Romaniei.