De curand am avut placerea sa fim invitati la evenimentul aniversar 10 ani de Dance Masters ce a avut loc in Bucuresti, la Sala Polivalenta.

Impresiile din cadrul spectacolului sunt deosebite si greu de redat in cuvinte. Personal fiind o pasionata a dansului ca forma de arta, emotiile simtite in cadrul evenimentului m-au facut sa zambesc mai tot timpul:). Deci primul efect al participarii la acest eveniment este starea de buna dispozitie pe care dansatorii au transmis-o pe ringul de dans, molipsind publicul din sala.

Din propria experienta, facand parte la un moment dat din lumea dansului sportiv, ca amatoare-nu la nivel profesionist, pot spune ca pentru a ajunge la a expune atata frumusete pe ring in acord perfect cu muzica, tipurile de dans, tinuta, coregrafie, sunt multi multi ani de munca si antrenamente in spate. Asa ca acesti sportivi, ca si toti cei care fac performanta si in alte sporturi, merita toata admiratia, incurajarile si felicitarile noastre, pentru ca prin ceea ce fac reusesc sa ne bucure si pe noi, cei care privim.

Am regasit in competitia aniversara 10 ani Dance Masters 2013 pe care am urmarit-o la Sala Polivalenta, eleganta, fair-play, energie si caldura.

Si competitiile pentru cei mici au fost amuzante:). Sa-i privesti pe copii cum exprima ei siguranta si eleganta pe ringul de dans, este ceva haios si frumos in acelasi timp.    Totodata baietii invata sa se comporte frumos cu o fata, fiind foarte galanti pe scena. Deci le-as recomanda parintilor sa incerce ca o forma de educatie sa inscrie copiii la cursuri de dans, desigur daca au afinitate pentru asta.

A fost creata o poveste plina de viata, pasiune, emotie prin dansurile echipelor pe ritmuri de dans latino si standard (cha cha, samba, slow-fox, tango, vals , rumba si alte tipuri de dans).

Seara de sambata la care am fost  invitati, s-a incheiat pe acordurile celebrului vals romanesc, cel mai apreciat international, compus de autorul roman Iosif Ivanovici:  Valurile Dunarii, dansatorii finalisti interpretand un vals vienez de exceptie.

Iata si doua citate despre dans  in acord cu impresiile noastre:

“Dansul este o poezie, in care fiecare miscare este un vers”-Mata Hari

“Dansul este singura forma de arta in care omul este si artist si opera de arta”-Ted Shawn

Totodata ii felicitam si pe castigatori, pentru ca in afara de spectacol, a fost o competitie in sine, iar ei au depus eforturi uriase de a da totul pe ringul de dans.

Speram sa participati si voi la editiile viitoare ce vor avea loc si sa va incarcati cu frumusete si bucurie.