Traian Basescu a cerut aseara sa intre in direct prin telefon la B1 tv, pentru a se dezice de chestorul Dan Fatuloiu, despre care se spune ca este “omul sau” in MAI. Basescu a declarat ca “intamplarea” privind presupusa mita data de omul de afaceri Catalin Chelu lui Dan Fatuloiu nu pune o eticheta frumoasa pe Ministerul de Interne.“Daca ce s-a intamplat intra la faptul ca autoritatile romane au capacitatea sa sesizeze cu mita sau sa ia negativ.. ca depinde..In orice

“Daca ce s-a intamplat intra la faptul ca autoritatile romane au capacitatea sa sesizeze cu mita sau sa ia negativ.. ca depinde..In orice caz, intamplarea nu pune o eticheta frumoasa pe Ministerul de Interne si nici macar pe dl. Fatuloiu”, a spus Basescu.

Intrebat apoi daca este de acord cu ce a facut secretarul de stat Dan Fatuloiu, Basescu a precizat ca raspunsul sau se rezuma la un singur cuvant: “Exclus”.

Basescu a explicat si incidentul avut cu presedintele Frantei, la Lisabona:“Dupa poza de familie, fiecare pleca unde avea treaba. Sarkozy avea o intalnire. I-am spus ca trebuie sa discutam problema Schengen. Este foarte adevarat ca asta era una dintre problemele majore pe care le aveam de discutat. Nu stiu ce faceti cu gestica lui. Ce va pot spune este ca am stabilit ca el trebuia sa plece la o intalnire, avea o bilaterala. Eu aveam mai tarziu o bilaterala cu presedintele polonez. Eram mai putin presat de timp.

Discutia pe care ati vazut-o n-a reflectat decat un lucru: Deci Franta a ridicat obiectii, dar n-a blocat trimiterea catre Parlament, este un proces de aprobare a intrarii in Spatiul Schengen, care incepe cu Parlamentul”, a explicat presedintele Traian Basescu continutul conversatiei avute cu Sarkozy. “Ce ati vazut acolo, scena a fost – si n-am sa spun cu cine mi-a spus ca are intalnire, pentru ca nu se face public continutul acestui tip de discutii – , ceea ce am si facut”, a spus Traian Basescu.

Cat despre gestul cu mana al lui Sarkozy, pe care presa straina la calificat drept un “refuz brutal” de a purta un dialog, Basescu a aratat: “Face semn cu mana: . Exact asta este, . Marea problema este ca si Sarkozy si eu dam din maini”.