Președintele PNL Crin Antonescu susține ca și-ar dori sa aiba cu Victor Ponta un duel televizat, pe care-l califica drept „un excelent prilej de a veni in fața oamenilor”…

Liderul PNL a fost intrebat intr-o emisiune difuzata duminica de Pro TV daca ar intra intr-o confruntare televizata cu Victor Ponta in cazul in care acesta va candida la prezidențiale. „Eu intru și fara sa candidam la președinție. Și acuma”, a fost replica lui Antonescu, adaugand ca nu știe daca Ponta va fi contracandidatul sau la prezidențiale sau nu.

Credeați ca nu intru intr-o dezbatere de frica? Suntem oameni politici, ar fi chiar un excelent prilej sa discutam in fața oamenilor”, a adaugat liderul PNL.

Antonescu s-a aratat nemulțumit in context de calitatea dezbaterii publice. „Se fac discuții cu cinci-șase oameni, deputați, ce mai sunt ei prin partide, se cearta acolo prin mici studiouri. Vorbesc singuri. Puterea și Opoziția vorbesc singure in discursuri paralele, in discursuri in care niciodata cetațenii nu pot vedea in discuție organizata despre ce și cum cu țara asta. Deci discuții in general ar fi foarte bine, daramite in campanie. Nu cred ca se poate imagina campanie prezidențiala fara ca oamenii sa vina, sa discute, sa stea fața in fața. Nu ca sa se certe, ci ca sa concureze”, a mai spus Antonescu. Acesta a fost intrebat daca este de parere ca l-ar invinge pe Victor Ponta intr-o eventuala lupta pentru Cotroceni. „Eu cred ca da, pentru ca altfel n-aș mai intra in cursa”, a raspuns șeful liberal.

„Nu mai am incredere in Ponta”

Președintele PNL a fost intrebat daca mai are sau nu incredere in Victor Ponta. „Nu mai am incredere, nu evit un raspuns transant”, a raspuns președintele PNL.

El a adaugat ca inca de acum un an, Ponta și grupurile din jurul sau au dat semnale ca nu doresc sa respecte angajamentul de a-l susține la prezidențiale.

PSD, domnul Ponta, grupurile din jurul sau de un an de zile cel putin dau semne si actioneaza cu hotarare, concret impotriva angajamentului de a sustine un candidat comun in persoana mea”, a spus Antonescu. „Consilierii personali ai domnului Ponta, postul de televiziune aproape oficial al domnului Ponta si al PSD, o serie de fruntasi, oficiali sau neoficiali – oficial este Ilie Sarbu, mai putin oficial este Ioan Rus – toti acesti oameni la vedere actioneaza evident impotriva spiritului protocolului”, a afirmat liderul PNL.

Premierul ar trebui sa demisioneze

Crin Antonescu a mai afirmat ca nu este mulțumit nici de activitatea lui Victor Ponta in funcția de prim ministru.

„In practica, domnul Ponta a avut tendinta de a proceda ca si cum ar fi fost un Guvern monocolor politic sau incolor. Tendinta oricarui om politic care ajunge intr-o functie, președinte, prim-ministru, este de a se declara asa, un technocrat. Domnul Basescu de zece ani ne vorbeste despre relele oamenilor politici ca si cum ar fi vreun teolog sau altceva decat un om politic, domnul Ponta acum din fruntea Guvernului incearca sa faca din ce in ce mai mult figura de technocrat de serviciu care lasa la intrarea in Palatul Victoria chestiunile politice. Or este aberant”, a subliniat Antonescu.

Șeful liberal a susținut ca daca PNL va fi scos de la guvernare, ar fi corect ca Ponta sa-și dea demisia. „Corect fața de alegatori și fața de principiile democratice este ca daca Guvernul nostru nu mai merge inainte – și nu mai merge pentru ca domnul Ponta nu suporta sa fie domnul Iohannis ministru acolo unde vrem noi, nu acolo unde vrea domnia sa – atunci domnul Ponta ar trebui sa demisioneze. Și dupa aceea, cu cel mai mare partid in spate, cu aceasta posibila majoritate in spate, sa solicite un nou Guvern”, a declarat Crin Antonescu.

Anticipatele, o soluție?

Președintele PNL a mai spus ca „cea mai corecta” soluție ar fi ca daca USL se rupe sa fie organizate alegeri anticipate, insa aceasta este puțin probabila in contextul internațional actual. „Cel mai corect ar fi alegeri anticipate. Presupun insa ca aceasta formula nu va fi agreata și nu numai din motivul ca niciun partid nu e pregatit pentru asta (…) dar avem și o situație internaționala deja grava și nu cred ca e cazul sa avem alegeri anticipate”, a aratat Antonescu.