Cei 12 Zei ai Olimpului și-au câștigat supremația după ce au câștigat un război de zece ani împotriva Titanilor, conduși excelent de liderul lor Zeus. În secolul al VI-lea înainte de Hristos, Zeii Olimpului conduceau lumea în Grecia Antică și în jurul lor s-au creat numeroase legende.

Iată cine sunt Zeii Olimpului:

Zeus – Era regele și stăpânul muntelui Olimp, dar și al cerului și al tunetului. Printre copiii săi se află Atena, Apollo, Hermes, Artemis, Dionis, Hercule, Elena din Troia, Muzele, Minos, Ares și Hefaistos. Printre simbolurile sale sunt fulgerele, stejarul, vulturul, balanța și sceptrul.

Hera – A fost soția lui Zeus și era regina zeilor și zeița protectoare a căsniciei, căminului, familiei și a femeilor măritate. Printre simbolurile care au definit-o regăsim cucul, leul, vaca, păunul, rodia și coroana. De asemenea, ea avea și o latură răzbunătoare, încercând se la facă rău copiilor lui Zeus din alte relații.

Poseidon – Este considerat stăpânul marilor, al cailor și al cutremurilor. Simbolurile care îl reprezentau în istorie sunt calul, boul, delfinul și tridentul. Pe de altă parte, Poseidon este și el la rândul său unul dintre simbolurile jocului Rise of Olympus, alături de Zeus și Hades. Jocul creat de Play’n Go este disponibil la Vlad Casino online.

Dionis – Cunoscut în mitologia romana sub numele de Bacchus, Dionis era zeul vinului, al extazului și al petrecerilor. Totuși, el era pasionat și de cultură și proteja teatrele. Printre simbolurile prin care a fost prezentat se află și vița de vie, alături de iedera, cupa, tigrul, pantera, capra și delfinul.

Apollo – Este considerat zeul zilei, al luminii, al artelor, dar și personificarea Soarelui. Totodată, era perceput ca fiind și un protector al poeziei, al muzicii, al profesorilor și arcașilor. Avea și darul profeției și era și un zeu vindecător.

Hermes – El este cel care a inventat lira și a fost reprezentat prin simboluri precum sandalele, barza, broasca țestoasă și caduceul. Este considerat atât zeul comerțului și al negustoriei, dar și al hoților și tâlharilor. La început păzea turmele și cirezile, dar și-a câștigat tot mai mult respectul.

Artemis – Este considerată zeița virginității, a nașterii, a vânătorii și a tuturor animalelor și a lunii. A jurat că nu se va căsători niciodată și a rămas virgină. Iar templul său din Efes reprezintă una dintre cele șapte minuni ale lumii antice.

Atena – Era una dintre cele mai puternice femei din acele vremuri. Din acest motiv, este zeița înțelepciunii, a apărării, strategiei militare și a meșteșuguri. Printre simbolurile prin care ne-a fost prezentată găsim o ramură de măslin și bufnița.

Ares – Spre deosebire de Atena, acesta era zeul războiului, al violenței și al vărsării de sânge. Avea un aspect fizic impunător, era violent și neîmblânzit. Simbolurile prin care a fost prezentat cel mai des sunt scutul, sulița, câinele, mistrețul și vulturul.

Afrodita – Este recunoscută pentru frumusețea sa. Ea era zeița iubirii, a frumuseții și a dorinței. Chiar și așa, Afrodita s-a căsătorit cu zeul șchiop, urâtul Hefaistos. Anterior a mai avut relații cu zei precum Ares, Dionis, Hermes și Poseidon, dar și cu muritori  precum Anchises și Adonis.

Hefaistos – Mitologia romană ni-l prezintă sub numele de Vulcan, iar el era un maestru fierar și meșteșugar al zeilor. Totodată, a mai fost văzut și ca fiind zeul focului și al metalelor. Printre simbolurile cu care ne-a fost prezentat se află focul, securea, nicovala, cleștii de fierărie, măgarul și prepeliță.

Demetra – Era considerată zeița fetilitatii, ocrotitoarea naturii, stăpâna anotimpurilor și protectoarea agriculturii. Simbolurile cele mai întâlnite prin care a fost reprezentată sunt macul, grâul, torța și porcul. Ea a fost fiica titanilor Cronos și Rhea și a avut o fată împreună cu Zeus.