Nu e zi in care sa nu mergem din punctul A in punctul B, fie ca trebuie sa ajungem la serviciu, sa facem cumparaturi, sa ducem copiii la școala sau pur și simplu, sa ne plimbam. Omul a incercat de-a lungul timpului sa-și faca deplasarile mai ușoare.

Picioarele te ajuta sa parcurgi distanțe scurte, dar daca ai ceva mai mult de mers obosești și e cazul sa gasești o alternativa. Așa ca pe vremuri, a aparut caruța: trasa de cai, ca ei sunt mai puternici și mai… rabdatori.

Apoi a aparut vehiculul pe doua roți: bicicleta. Ușor și ieftin de intreținut și destinat unei singure persoane. In zilele noastre și-a recaștigat popularitatea, mai ales in orașele aglomerate, unde te poți strecura mai ușor prin traficul aglomerat cu bicicleta, plus ca nu mai duci grija locului de parcare.

Cu trenul pot fi parcurse distanțe mari intr-o perioada de timp scurta. Bine, nu vorbesc aici de trenurile romanești… Mie imi plac calatoriile cu trenul pentru ca drumul e lipsit de hopuri și poți citi in liniște sau chiar dormi. Nu auzi sirenele ambulanțelor, claxoanele șoferilor nervoși sau galagia din orașe. Apare doar cateodata cate un ciu-ciuuu, iar uneori peisajele pe care le poți vedea pe fereastra sunt de-a dreptul impresionante.

Pe apa ne plimbam cu vaporul. Dar nu e chiar așa de popular pentru noi! In schimb, daca mergi in Delta, afli fel și fel de povești de la oameni care au barci mai mici sau mai mari de care n-au cum sa se lipseasca.

Scuterul. Ei bine, eu am cele mai frumoase amintiri legate de bicicleta cu motor. De la 14 ani pana la 18 am avut doua scutere și toate vacanțele de vara au fost mai frumoase pentru ca aveam norocul sa ajung repede ba la mamaie, ba la vreo prietena sau oriunde aveam chef. Iar astazi mi-aș lua un Vespa ca sa ma deplasez cu el prin București.

Mașina e, de departe, cel mai confortabil mijloc de transport: ca la semafor pot sa cant fara sa se sperie cineva, ca-mi pot lua oricate bagaje am chef și ca toamna nu ma ploua. De-aia am așteptat eu cu nerabdare sa devin majora! Ce-aș mai vrea acum sa dau timpul inapoi…

Pentru cei obosiți de pedalat a aparut bicicleta electrica. Cred ca este potrivita pentru persoanele care locuiesc la orașe: spre exemplu, un corporatist care merge primavara la serviciu cu o astfel de bicicleta, poate pleca liniștit la costum și cravata, ca daca nu mai pedaleaza, nu mai ajunge transpirat la destinație. E un fel de scuter mai mic, dar are avantajul ca poate fi pliabila și spre deosebire de scuter, o poți urca foarte ușor și daca stai la etajul zece.

Cine vrea un gadget pe doua roți cauta acum sa-și cumpere un skateboard electric, foarte popular in ultima perioada și destinat deplasarilor urbane. Pana inveți sa mergi pe el, trebuie sa ai puțina rabdare și sa știi sa-ți ții bine echilibrul.

Avionul este prima opțiune cand vrem sa mergem dintr-o țara in alta. Eu ador senzația din stomac pe care o simți la decolare și la aterizare și n-am avut niciodata frica de zbor. Plus ca ador sa privesc plapuma de nori și sa vad de sus cum sunt așezate orașele.

In loc de concluzie pun o intrebare: avem pe aici norocoși care s-au dat cu toate?