In general vorbesc despre carți cu Lavinia, Adina sau Ioana. Ascult cu atenție recomandarile lor, deoarece timpul meu chiar nu-mi permite sa ma apuc de o carte și sa-mi dau seama pe parcurs ca nu-mi place. Nu, vreau sa știu din start cate ceva despre ea, daca ma voi regasi cumva acolo. Plus ca sincer, sunt la varsta in care sunt purtata de valul bestseller-urilor, dupa ce am savurat cate ceva din literatura clasica, unde știu sigur ca voi reveni.

Intr-o zi, vine Adina pe la mine și sta foarte puțin, de obicei stam la povești o groaza, dar acum vrea sa plece pentru ca are de citit. Și vad ca este sfioasa, ii zambesc și-mi zice pana la urma: Știi, citesc o carte super tare și pana acum parca te vad pe tine in personajul principal! Zic: Wow, vreau și eu s-o citesc! Și-mi raspunde ca nu, ca nu crede ca ar fi pentru mine, ca e un roman erotic…

Și uite așa, iata-ma citind celebra trilogie pe care o citesc multe femei pe ascuns. Și barbați, mai nou! La naiba cu prejudecațile! Pana intr-o zi cand a intrat tata la mine in camera și m-a vazut cu ditamai cartea in mana citind fascinata… Venise sa mai vorbeasca cu mine, dar a zis doar Iar citești? … Și a inchis ușa.

Christian Grey este frumos, sigur pe sine, carismatic și exceleaza in tot ce face. La cei 27 de ani ai sai, reușește sa conduca o companie foarte mare, manuiește cele mai puternice mașini, piloteaza cu grație un Charlie Tango, canta extraordinar la pian și atrage ca un magnet toate femeile din jurul lui. Pare a fi barbatul perfect, dar sub masca aceasta se ascunde un maniac al controlului.

Anastasia Steel are 22 de ani și este foarte silitoare. Nu pune mare preț pe modul in care se imbraca, a citit foarte mult la viața ei, are un Beattle vechi care abia mai merge, e gata sa le sara oricand in ajutor celor dragi și are o singura prietena foarte buna.

Așadar, Anna, fata simpla și deșteapta, merge sa-i ia un interviu marelui CEO, Christian Grey, in locul prietenei ei care era bolnava. Aceasta ii pune mai multe intrebari, dar nu reușește sa-și controleze stangaciile și emoțiile, caci barbatul o intimideaza foarte tare. Fara ca ea sa știe sau macar sa-și dea seama, intimidarea este reciproca, lucru nemaiintalnit pana acum in cazul domnului Grey.

El o mai cauta pentru ca s-a simțit extrem de atras de aceasta ființa. Ea se indragostește și afla ce fel de relații a mai avut domnul Grey. Toate relațiile lui erau de tipul Dominator-Supusa. Ii propune și Annei acest lucru, iar ea afla ca va trebui sa semneze un contract foarte strict: ce are voie sa manance și ce nu, cum trebuie sa se imbrace sau ce mașina trebuie sa conduca, plus alte reguli pe care vrea sa le aplice din momentul in care iși vor incepe viața sexuala. Curiozitatea nu-i da pace, așa ca este prinsa in acest joc.

Situațiile se schimba, uneori și rolurile, cei doi au foarte multe de invațat unul de la celalalt. El o ajuta sa descopere lucruri noi la ea și sa invețe sa fie relaxata cand e cu el. Ea ii scoate la iveala partea frumoasa și ascunsa, de care nu era conștient ca o deține și il face sa simta ca traiește frumos, fericit alaturi de ea.

Mi-a placut foarte mult schimbul de replici dintre cei doi, uneori plin de umor, alteori plin de ironie, dar și intorsatura de situație care te face sa vrei sa afli ce se intampla mai departe. Abia aștept sa merg la film!

P.S.: Urmatoarea pe lista este Marele Gatsby, ai ceva ponturi sa-mi dai?

Replici:

O sa beau o cafea cu EL. Iar mie nu-mi place cafeaua deloc.

De ce am mai multa incredere in el decat el insuși?

Sunt suparata pe tine in clipa asta. Cred ca nu poți fi suparat decat pe un om pe care il iubești cu adevarat.

Anna, știi bine ca imi traiesc viața facandu-mi griji pentru tine.

Ești premiul cel mare la loterie, leacul pentru cancer și cele trei dorințe pe care ți le poate indeplini spiritul din lampa lui Aladin- toate la un loc.