Suferiti intotdeauna de constipatie inainte de menstruatie? Iata ce ar trebui sa stii despre cauze si posibile remedii.

Constipatia este o problema destul de comuna, mai ales in randul femeilor. Iar una dintre situatiile in care apare cel mai frecvent este aproape de ciclu.

In aceasta perioada, de fapt, multe femei se plang ca sufera de constipatie chiar si pentru cateva zile. O problema care ar trebui investigata pentru a intelege posibilele cauze si remediile aferente.

Constipatie inainte de menstruatie? Iata de ce depinde si cum se remediaza

Suferinta de constipatie inainte de ciclul menstrual este unul dintre simptomele asa-numitului PMS (sindrom premenstrual). O problema care afecteaza multe femei indiferent de varsta sau obiceiuri personale si care poate da nastere la diverse probleme printre care si aceea de a nu putea merge la toaleta cu putin timp inainte de ciclu si, uneori, chiar si atunci cand ciclul a inceput.

O situatie usor de imaginat duce la o crestere a durerii, creand balonari si facand intreaga perioada foarte greu de gestionat.

Printre cauzele responsabile se numara, fara indoiala, scaderea estrogenului care ajunge cu putin timp inainte de menstruatie si care duce la o inflamatie generala a organismului care, la subiectii mai sensibili sau cu probleme precum cea a colonului iritabil , poate duce la colici puternice. , balonare si constipatie.

O serie de probleme care pot fi contracarate actionand pe diverse fronturi. Primul lucru de facut este cu siguranta sa ai grija de alimentatie in cel mai bun mod posibil. In sensul mai inalt, puteti evita alimentele inflamatorii precum zaharurile sau alimentele preambalate si puteti include fibrele date de fructe, legume si cereale integrale. Adoptati o alimentatie sanatoasa. Un al doilea pas, nu mai putin important, este cel legat de hidratare care trebuie sa fie mult si eventual cu apa cu un reziduu fix scazut.

In cele din urma, doar cu sfatul unui medic specializat, se pot introduce enzime lactice sau probiotice. Acestea din urma, insa, trebuie alese cu grija si numai dupa un istoric precis al oricaror probleme intestinale.

In dieta trebuie adaugata, evident, activitatea fizica, care este capabila sa mentina intestinul in miscare, favorizand astfel peristaltismul. Un remediu care in multe cazuri ajuta la calmarea chiar si a durerilor tipice menstruatiei si care, tocmai din cauza intestinului, tind sa se agraveze.

In cele din urma, chiar si introducerea unor suplimente poate ajuta foarte mult. Dintre multe, nu trebuie uitat magneziul, care pe langa ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual, in multe cazuri se dovedeste a fi si un bun ajutor pentru probleme precum constipatia.

Ca de fiecare data, inainte de a actiona este recomandat sa cereti o parere medicului dumneavoastra pentru a gasi cele mai potrivite solutii pentru cazul dumneavoastra. Solutiile care sunt luate corespunzator si bine corelate cu starea medicala a cuiva vor putea si ele sa permita o viata mai linistita prin rezolvarea sau macar diminuarea problemelor de constipatie care apar inaintea menstruatiei.