Trupele de maine ale armatei Statelor Unite ale Americii vor putea sa alerge cu viteze similare celor ale campionilor olimpici la sprint si sa reziste zile intregi fara sa manance sau sa doarma, daca actualele cercetari militare americane in domeniul manipularii genetice vor avea succes, scrie The Daily Mail.

Potrivit planurilor Pentagonului, soldatii americani ai viitorului vor putea sa ridice greutati enorme pentru standardele zilei de azi, sa se hraneasca cu propria grasime depozitata in organism pe perioade lungi de timp si chiar sa-si regenereze rapid parti ale corpului distruse de bombe.

Planurile au fost dezvaluite de catre romancierul Simon Conway, caruia guvernul SUA i-a dat acces in laboratoarele Agentiei pentru Proiecte de Cercetare Avansate pentru Aparare (Defence Advanced Research Projects Agency – DARPA), aflata in directa subordine a Pentagonului.

Progenitura a Razboiului Rece

Avand la dispozitie un buget anual de aproape 2 miliarde de dolari, DARPA, care a fost infiintata in 1958, dupa ce prima misiune spatiala incununata de succes a URSS a socat America, are ca scop mentinerea pozitiei mondiale dominante a Statelor Unite in domeniul tehnologie militare.

Printre multele sale proiecte ambitioase, scriu jurnalistii britanici, se numara punerea la punct a unui exoschelet (schelet extern) care le-ar permite soldatilor sa alerge mult mai repede decat in prezent si sa ridice greutati enorme. Insa cel mai controversat proiect al Agentiei implica modificari genetice.

Cercetatorii DARPA incearca sa intervina asupra anumitor gene umane astfel incat corpurile soldatilor sa devina capabile sa converteasca mai eficient grasimea depozitata in organism in energie si, in acest fel, sa poata rezista fara hrana sau somn zile intregi, in conditii de razboi.

Astfel, soldatii vor deveni mai „pufosi”, insa, totodata, intrucat vor putea supravietui o buna perioada de timp exclusiv din propria lor grasime, acest lucru va elibera un spatiu important in „ranitele” lor, spatiu utilizat in prezent pentru transportul ratiilor de hrana.

Ultimul roman al lui Conway, Rockcreek Park, porneste de la premisa ca la Washington este descoperit un corp uman cu proprietati „extraordinare”.

“Soldatul Universal”

Dupa vizita sa la DARPA, scriitorul, fost ofiter de infanterie, a declarat ca cercetarile Pentagonului vizeaza, in esenta, „eficientizarea generarii de energie in si de catre organism”.

Soldatii vor putea sa alerge cu viteze similare celor ale campionilor olimpici la sprint, sa care greutati enorme si sa reziste zile intregi fara sa manance sau sa doarma”, a spus Conway.

Cercetatorii militari ai Pentagonului spera, de asemenea, sa actioneze asupra genelor umane astfel incat soldatii sa-si regenereze rapid parti ale corpului distruse de bombe sau mine antipersonal.

Potrivit The Daily Mail, cei de la DARPA au cercetat deja in detaliu cazuri ale unor copii carora le-au crescut la loc destul de repede degetele pe care si le pierdusera in diverse accidente. DARPA aloca sume semnificative de bani pentru finantarea de cercetari menite sa identifice „motorul” fiziologic al acestor regenerari si sa il activeze in organismele persoanelor adulte.

Unul din domeniile de cercetare unde Agentia a consemnat deja unele succese este cel al somnului. DARPA a testat deja pe pilotii de elicopter ai armatei SUA un drog care le permite acestora nu doar sa reziste fara sa doarma mai mult de 40 de ore, ci si sa isi imbunatateasca capacitatea de concentrare, dupa aproape doua zile fara somn.

Se spera ca noua substanta sa ajunga sa inlocuiasca drogurile bazate pe amfetamina care sunt utilizate in prezent pentru mentinerea in stare de alerta a militarilor implicati in operatiuni.

Asta in conditiile in care s-a descoperit ca aceste amfetamine altereaza procesul de luare a deciziilor al militarilor care le utilizeaza si au dus chiar la unele erori grave de analiza a circumstantelor, responsabile pentru mai multe incidente in care soldati americani au deschis focul din greseala asupra unor camarazi sau aliati.

“Divizia de savanti nebuni”

Profesorul Joel Garreau, de la Universitatea din Arizona, a confirmat faptul ca DARPA deruleaza cercetari in domeniul convertirii grasimii in energie.

„Accelerarea acestui proces metabolic ar sterge dintr-o lovitura o intreaga industrie a dietelor, estimata la 40 de miliarde de dolari pe an”, a precizat profesorul.

Agentia este supranumita „divizia de savanti nebuni” a armatei Statelor Unite.

Mai devreme anul acesta, au fost publicate informatii potrivit carora DARPA finanteaza cercetari pentru crearea de display-uri minuscule, pe care soldatii sa si le monteze exact ca pe niste lentile de contact si care sa transmita informatii provenite de la drone si sateliti militari direct in globii lor oculari.

Un alt proiect vizeaza crearea de casti speciale, care sa le permita militarilor sa comunice telepatic.

„Cu toate ca multe din proiectele DARPA aduc mai mult a science-fiction decat a cercetare stiintifica, Agentia are in spate o istorie consistenta de descoperiri, care au dus la progrese tehnologice reale. Astfel, ei au inventat primele dispozitive de realitate virtuala si au pus la punct un sistem informatic considerat a fi unul dintre precursorii actualului Internet”, conchid jurnalistii de la The Daily Mail.