Solstitiul de vara este un eveniment astronomic plin de sugestii, haideti sa aflam care este semnificatia lui si ce rituri „magice” ar trebui savarsite conform traditiei.

Solstitiul de vara 2021

Ce este solstitiul de vara? Cu siguranta ai auzit de el, dar poate ca nu stii ca Solstitiul de vara este un moment cu adevarat special, un eveniment astronomic de o semnificatie absoluta, care are si un inteles ezoteric misterios si intrigant. Nu este, de altfel, o surpriza, avand in vedere ca in epocile trecute a existat tendinta de a citi multe dintre fenomenele legate de lumea naturii intr-un mod magic si spiritual.

Prin urmare, nu ar fi putut fi altfel pentru Solstitiul de vara, denumit in mod obisnuit „cea mai scurta noapte a anului”, deoarece ziua include 15 ore de lumina. La antipozii solstitiului de vara se afla solstitiul de iarna, care este pregatit pentru echinoctiul de toamna.

Daca ti-am oferit macar putina curiozitate, descopera cele trei mari intrebari la care vom raspunde in acest articol care va dezvalui totul, absolut totul, despre cea mai lunga zi a anului.

Data solstitiului de vara din 2021

Cand cade solstitiul de vara din 2021? Data exacta este 21 iunie 2021, iar ora exacta este 05:31. Aceste indicatii sunt utile celor interesati de Solstitiul de vara ca eveniment astronomic, in timp ce rituri si sarbatori magice au loc in fiecare an in noaptea dintre 20 si 21 iunie.

Intelesul solstitiului de vara

Solstitiul de Vara, dupa cum am vazut, are o semnificatie atat ezoterica si astronomica. Acesta din urma este cuprins, cel putin partial, tocmai in cuvantul „solstitiu” care deriva din doi termeni latini pe care i-am traduce prin „soare” si „oprire”. Solstitiul indica momentul in care soarele este intr – o pozitie care garanteaza Pamantul cel mai mare numar de ore de lumina posibile.

Foarte interesant este si sensul ezoteric al Solstitiului de Vara, care leaga acest moment de inceputul sezonului recoltei si deci de intensitate energetica maxima. Natura, renaste in primavara, explodeaza in toata splendoarea ei si barbati bogatie si oferte off.

Prin urmare, este si timpul sa culegem ceea ce am semanat in lunile de iarna si sa ne incurajam un viitor pasnic. In acest sens, stramosii nostri, ca sa spunem asa, au interpretat Solstitiul de vara, sarbatorind acest eveniment cu ritualuri deosebite care, in unele cazuri, pot fi retraite si astazi si in unele tari chiar asa este.