Da, este iarna, anotimpul care ne ține foarte mult timp in casa, de teama gripelor și a racelilor. In afara de perioada Sarbatorilor de iarna, micuții noștri nu au din pacate parte de prea multa distracție, ceea ce-i face de multe ori ursuzi și necooperanți. Chiar daca este foarte frig și ni se pare prea riscant sa ieșim cu cei mici in aer liber, pentru sanatatea lor este absolut necesar sa iasa macar jumatate de ora afara in fiecare zi. Iata cateva sporturi de iarna spre care iți poți indruma copilașii, spre incantarea lor.

PatinajulPatinajul poate fi practicat cu succes de micuți incepand de la 2-3 ani. Nu este un sport periculos pentru cel mic, il va ajuta sa se dezvolte armonios și ii va asigura distracția pe intreaga zi. Cine știe, poate descoperi ca are aptitudini pentru perfomanta. Pentru a te asigura ca nu vor fi probleme, mai ales daca bebe e inca micuț, nu alege pentru mersul la patinoar o ora cand este foarte aglomerat.

SchiDaca tu ești deja expert in schiat, poți sa-l inveți pe cel mic mișcarile de baza și sa mergeți impreuna pe partie. Va fi o incantare pentru cel mic sa vada cum poate sa alunece pe partie și sa capete independența in practicarea acestui sport. Atenție la pericole și la schiorii mai puțin experimentați prezenți pe partie. Copilul trebuie sa invețe sa schieze corect și sa se fereasca de pericole, pentru evitarea accidentarilor. Echipamentul trebuie sa fie de asemenea de calitate.

Saniușul

Daca la schi este un pic mai greu și mai costisitor, la datul cu saniuța ne pricepem cu toții. Saniușul ne va aduce cu siguranța zambetul pe buze, atat noua cat și celor mici. Fie ca alegeți sa mergeți pe munte, pe derdelușul din spatele blocului, sau pe ulița bunicilor, bucuria va fi mare. Alege cu atenție hainuțele copilului: pantaloni și geaca impermeabile, manuși, caciula și guler in loc de fular, care se poate agața de sanie.

SnowboardingulUn sport care a prins avant și la noi in ultima vreme, snowboardingul este și el in topul preferințelor celor mici. Chiar daca nu va deveni expert in freeride, freestyle, sau freecarve/race, cel mic va adora sa alunece pe partie cu ajutorul placii. Alege o placa mai mare, flexibila, in concordanța cu inalțimea piticului. Succes! Și daca niciuna din activitațile menționate nu vi se pare interesanta, ieșiți la o bataie cu bulgari!