Mulți parinți se intreaba daca este o idee buna sa-i lase pe cei mici sa participe la taberele organizate de gradinițe sau școli, mai ales daca micuții au inca o varsta foarte frageda. In special noi mamele tindem sa fim super protectoare și sa amanam cat mai mult trimiterea copilului in excursii și tabere, de teama ca acesta sa nu imbolnaveasca, sa nu se piarda sau sa nu se raneasca.

E adevarat ca ne vine greu sa lasam un copil de 3-4 ani in tabara la ski, insa cum va invața el sa se descurce singur daca nu-i acordam puțina libertate și incredere? Cum se va obișnui copilul sa se imbrace singur, sa se spele și sa aiba grija de el insuși, daca nu-i dai ocazia sa dovedeasca de ce este in stare? In plus, cu siguranța poți sa te asiguri ca trimiți copilul intr-o tabara foarte bine organizata, cu suficient personal calificat, care poate aduce copii in siguranța acasa și ii poate invața o mulțime de lucruri folositoare.

Pe langa practicarea sporturilor de iarna, o tabara la ski, de exemplu, il va ajuta pe copil sa invețe sa socializeze cu alți copii și adulți, il va invața sa-și testeze limitele și sa se autocunoasca. Prin intermediul jocurilor distractive, preșcolarul sau școlarul invața sa se descurce pe cont propriu și capata mai multa incredere in forțele proprii, iși imbunatațește motricitatea, descopera și invața sa iubeasca și sa respecte natura și animalele și prinde gustul aventurii.

Daca prinzi curaj și iți trimiți juniorul in tabara, iți garantez ca peste ani iți vei mulțumi. Și iți va mulțumi și el cu siguranța pentru ca distracția din aceste tabere se va numara printre amintirile cele mai placute ale copilariei. In funcție de preferințele și abilitațile copilului, poți alege dintr-o plaja foarte larga de tabere de vara, de iarna, de schi, de biciclete, tabere de tenis, de creație, tabere de echitație sau de camping.

Oricare ar fi tematica taberei pe care o vei alege pentru micuțul tau, nu-l priva de aceste experiențe extrem de benefice pentru el. Jocurile și concursurile, carnavalul, petrecerile, face-painting-ul, skiul nocturn, snowboading-ul și drumețiile sunt doar cateva dintre activitațile preferate de copii in timpul taberelor de iarna. Ce zici, iarna asta il trimiți in tabara la ski?