In ziua de astazi, mersul pe bicicleta este o activitate foarte in voga, deoarece tot mai multe persoane aleg fie sa foloseasca acest mijloc de transport pentru a ajunge la birou, fie pentru a se distra, in timpul liber. Tocmai de aceea, o mica sesiune de mers pe bicicleta nu strica nici in sezonul rece, atunci cand temperaturile sunt scazute.

Nu doar ca este o modalitate de a petrece timpul alaturi de prieteni și de familie, insa aceasta activitate este benefica pentru organismul tau, fiind una dintre cele mai complete activitați fizice. Mai exact, ajuta la prevenirea durerilor de spate, protejeaza articulațiile și imbunatațește sistemul imunitar.

Ce alte beneficii mai are mersul pe bicicleta, descopera mai jos:

Intarește corpul și inima

Potrivit unui studiu realizat de Centrul de Sanatate de la Universitatea de Sport din Germania, pedalatul pe bicicleta fortifica atat corpul, cat și inima: ”Persoanele care se confrunta cu dureri de spate, obezitate ori alte afecțiuni cardiovasculare iși pot imbunatați stilul de viața in cazul in care aleg sa pedaleze cel puțin o ora pe zi”, spune Dr. Ingo Frobose, autorul studiului.

Reduce riscul de infarct

De fiecare data cand te urci pe bicicleta riscul de infarct se reduce cu peste 50 la suta, in ciuda faptului ca atunci cand pedalezi ritmul cardiac crește, iar presiunea arteriala scade. In același timp, colesterolul negativ din sange scade, astfel ca te vei simți mult mai bine.

Vei pierde cateva kilograme

Daca iți dorești sa dai jos cateva kilograme și sa-ți tonifiezi trupul, bicicleta poate fi un aliat de nadejde. In urma acestei activitați, pedaland 30 de minute pe zi, in ritm liniștit, vei reuși sa arzi pana la 300 de calorii. De asemenea, potrivit Școlii de Sanatate Publica Harvard doar cinci minute de pedalat pe zi ajuta femeile sa nu ia in greutate atunci cand ajung la varsta maturitații.

Intarește sistemul imunitar

In cazul in care vei alege sa mergi regulat cu bicicleta, aceasta activitate se va rasfrange intr-un mod pozitiv asupra sistemului tau imunitar, care va fi mai puternic și va anihila instant bacteriile. De asemenea, pedalatul este benefic și pentru articulații, deoarece 70-80 la suta din greutatea corpului este amortizata de șa și nu pe acestea, precum in cazul altor sporturi.

Avand in vedere toate aceste beneficii, nu mai sta pe ganduri nicio clipa și mergi și plimba-te cu bicicleta. Nu ai nimic de pierdut și in plus, in marile orașe exista centre de inchiriat biciclete, unde te poți bucura de una fara sa platești vreun ban, daca ești student, ori daca ești adult, vei plati o suma modica, care va reprezenta nimic in comparație cu porția de ” sanatate” pe care o vei caștiga.