În orice cuplu, după câțiva ani de relație, sau după apariția copiilor, se instalează ușor o stare de… monotonie. Aproape că partenerii nu-și mai aduc aminte de ultima dată când au avut parte de ceva care să le facă inima să bată mai repede, iar dacă vorbim despre o escapadă în mijlocul naturii, lucrurile stau și mai prost.

Dacă și în relația dumneavoastră de cuplu rutina are primul, dar mai ales ultimul cuvânt, atunci intervenim noi și vă oferim câteva sugestii pentru a ieși din această zonă!

Vorbiți deschis

În cazul în care simțiți că lucrurile nu stau tocmai bine, nu ezitați să vorbiți deschis cu partenerul despre ce simțiți. Încurajați-l să se exprime și el și împreună căutați unele alternative care să vă fie pe placul la amândoi. Fie că alegeți să faceți o plimbare romantică în doi, mergeți să vedeți un film, sau chiar vă faceți abonament la o sală de fitness, important este să fiți voi doi, în afara confortului casei.

Ceva nou

Chiar dacă partenerul nu este prea dispus să facă schimbări mari, rețineți că de multe ori lucrurile mărunte fac diferența. Așa că, dacă puteți, străduiți-vă ca în fiecare săptămână să încercați ceva inedit, o activitate care nu vă era inclusă în cele de până acum.

Nu renunțați la concedii

În zilele noastre, din varii motive, sunt destui cei care renunță la concedii. Cea mai mare greșeală, spun specialiștii, care sunt de părere că pe lângă faptul că vă ajută să vă relaxați după perioade grele la serviciu, concediile pot servi de minune și la îmbunătățirea relației cu partenerul. Dacă nu vă purmiteți luxul unor concedii lungi, atunci câteva escapade pe an, în care puteți fi doar voi doi, sunt o alternativă la fel de bună.

Jucării… speciale

De cele mai multe ori monotonia în cuplu este în strânsă legătură și cu o viață intimă mai puțin… palpitantă. Chiar dacă vă înțelegeți bine la acest capitol, de multe ori rutina parcă vă acaparează. Așa că dacă vă doriți să reaprindeți flacăra pasiunii de la început, o idee bună ar fi să vă condimentați puțin viața intimă. O vizită la www.sexshop.ro, de unde să achiziționați ceva jucării mai… de adulți, pe placul amândurora, poate fi o soluție. Sau, dacă nu sunteți chiar atât de îndrăzneți, puteți comanda unele, de la un sex-shop online. Oricum ar fi, nu lăsați rutina să vă distrugă relația.

O cină romantică

Orice persoană apreciază o cină romantică, la lumina lumânărilor. Cu atât mai mult femeile, despre care se știe că petrec, de regulă, ceva mai mult timp în bucătărie, pregătind masa zilnic. Dacă doriți să surprindeți, lăsați-i pe cei mici – dacă este cazul, în grija cuiva de încredere, și faceți-i partenerei/lui o astfel de surpriză. Nu este nevoie să pregătiți mâncăruri complicate, simplul fapt că v-ați străduit, va conta enorm. Sau, și mai bine, comandați ceva, dacă vă este teamă de un eșec culinar.

Faceți planuri de viitor

Unde sunt vremurile când vă făceați planuri de viitor, în timp ce stăteați pe podeaua goală și abia așteptați să le vedeți realizate? Nu renunțați la acest obicei, iar dacă l-ați pierdut, atunci readuceți-l în viața dumneavoastră. Fie că este vorba de o nouă culoare în care să vă zugrăviți pereții, sau simpla achiziție a unui obiect util pentru casă, faceți planul ”de atac” împreună!

Nu renunțați

Chiar dacă este greu, la început, nu renunțați. Cu puțină imaginație, multă încredere, și mult mai multă comunicare, veți vedea cum, treptat-treptat, rutina, monotonia sau cum vreți s-o numiți, dispare din relația dumneavoastră. Reinventați-vă permanent și toți cei din jur vă vor aprecia relația pe care o aveți, chiar și după mulți ani petrecuți împreună. Plictiseala nu are ce să caute aici!