Aveti putin spatiu pentru a stoca lucruri pe care nu le folositi adesea acasa? Ei bine, in acest caz va vom oferi o solutie ieftina si utila, astfel incat toate asternuturile, pernele si alte materiale textile pe care nu le folositi sa ocupe mai putin spatiu: saci de vidat haine.

O modalitate optima de a pastra calitatea si de a prelungi durata de viata a anumitor lucruri este de a folosi tehnica bine cunoscuta de ambalare in vid. O optiune care ajuta atat persoanele fizice, cat si companiile sa poata stoca in conditii mai bune anumite obiecte si la temperaturi ideale. Un sfat: utilizati, fara indoiala, saci de vidat haine!

Una dintre optiunile pe care oamenii aleg sa le administreze atunci cand stocheaza haine din anotimpurile anterioare, asternuturi, perdele, printre altele, este sa pastreze totul in saci de depozitare in vid. Dar, ei intr-adevar functioneaza?

Secretul consta in calitatea sacilor. Daca puteti utiliza un aspirator pentru a-i comprima la maximum, acesta este deja un avantaj. Asigurati-va ca sacul este bine sigilat (de obicei vine cu un sistem care incurajeaza aceasta actiune). Aveti incredere in aceasta alternativa pentru a stoca haine in interiorul cutiilor, in depozit, in dulap sau in garaj, deoarece puteti ajunge la triplarea cantitatii de imbracaminte stocata. Comanda online saci vidat si profita de reducerile puse la dispozitie de magazinele de bricolaj. 

Procesul de depozitare al hainelor in aceste tipuri de saci de vidat haine este destul de simplu odata ce deja sunteti familiarizati cu el. Pentru a realiza vidul, aveti nevoie doar de un aspirator obisnuit, care va fi esential pentru a scoate rapid si sigur aerul din interiorul sacului.

Tipuri de saci de vidat haine

Pe langa marimile si calitatile diferite, exista doua tipuri de saci de vidat, in functie de sistemul de evacuare al aerului:

Sacii de vidat cu aspirator

Acestia care sunt echipati cu o duza si un sistem de supape compatibile in mod normal cu toate tipurile de aspiratoare. Conectati supapa la duza, si in cateva secunde volumul lucrurilor se va reduce cu pana la 75% si, mai bine, ambalarea dureaza pana cand decideti.

Sacii de vidat haine manuali

Odata ce sacul este inchis, in loc sa extrageti excesul de aer cu un aspirator pentru a crea vidul, va trebui sa comprimati manual sacul cu pompa manuala.

Dupa cum puteti vedea, este un sistem foarte practic de reducere a volumului de articole de imbracaminte personale, asternuturi si chiar si jucariile pentru copii. Ar trebui sa acordati o atentie speciala articolelor de imbracaminte care trebuie sa fie complet uscate inainte de a le impacheta pentru a evita aparitia mucegaiului.

Avantaje si dezavantaje ale sacilor de vidat

Avantaje

Economisirea spatiului: Spatiul ocupat de aer in textile, in special in spuma, reprezinta mai mult de 50% din volum.

Ordinea vizuala: Cand introducem saci compacti in dulap, debara, garaj, avem multa senzatie de ordine si confort pentru a gasi lucrurile de care avem nevoie.

Dezavantaje

Ca orice alt produs, sacii de vidat au mici dezavantaje:

La fiecare sase luni trebuie sa deschideti sacul pentru a aerisi lucrurile;

– Dupa utilizare, unele lucruri pot fi usor sifonate.

Cum sa folosesti sacii de vidat

Pentru a impacheta haine in vid, urmati pasii de mai jos:

– Pliati hainele cu atentie in sac.- Introduceti duza aspiratorului in interiorul sacului de plastic.- Apasati capatul tubului aspiratorului deasupra duzei pentru a impiedica intrarea aerului.- Aspirati aerul din interiorul sacului cu aspiratorul.- Cand nu mai este aer, indepartati cu atentie tubul aspiratorului si inchideti rapid sacul.- Asigurati inchiderea recipientului cu capacul duzei.

Puteti folosi si saci de plastic obisnuiti, dar pentru rezultate mai bune puteti cumpara saci de vidat haine pe care ii puteti gasi cu usurinta in bazaruri sau magazine de bricolaj. Acesti saci speciali incorporeaza o garnitura ermetica care faciliteaza procesul.

Sacii de vidat haine vor ajuta la economisirea spatiului in apartament. Sunt usor de folosit, in timp ce hainele ambalate raman curate, fara mucegai si mirosuri ciudate. Costul scazut este, fara indoiala, un alt avantaj al acestui produs. Folosind acest pachet, veti uita problema stocarii articolelor sezoniere.