Nu mai este niciun secret: acolo unde exista afaceri, exista si internet. Cu toate ca vremea afacerilor clasice si a tranzactiilor cu strangere de mana nu este complet apusa, nu a fost niciodata mai important pentru o companie sa se bucure de o prezenta online puternica. Intelegerea importantei SEO pentru succesul afacerii dumneavoastra ramane relevanta si competitiva in lumea digitala de azi.

Ce este seo sau optimizare seo?

Primul pas pentru a intelege motivul pentru care SEO conteaza atat de multi este sa intelegeti ce presupune el mai exact. SEO este prescurtarea de la Search Engine Optimization – in traducere Optimizare pentru motoarele de cautare. SEO cuprinde o varietate de tehnici care imbunatatesc in mod natural modul in care site-ul dumneavoastra apare in SERP. SERP este prescurtarea de la Search Engine Results Pages (paginile rezultatelor din motoarele de cautare). Atunci cand site-ul dumneavoastra ocupa o pozitie inalta in clasament, in mod automat castigati o cota de piata semnificativa pe nisa pe care activati.

De exemplu, sa presupunem ca aveti o pizzerie in Bucuresti. Cand cineva cauta “livrare pizza in Bucuresti”, cu siguranta vreti ca pizzeria dumneavoastra sa fie printre primele cautari care apar in Google (in mod ideal, chiar primul nume din lista). Oamenii au incredere ca algoritmii Google le vor afisa cele mai relevante rezultate, iar acest lucru inseamna ca exista o probabilitate foarte mare ca ei sa comande in cele din urma pizza de la compania dumneavoastra.

Atrageti trafic relevant pentru site-ul dumneavoastra prin optimizare seo

Importanta SEO merge dincolo de vizibilitatea online la nivel de baza. SEO nu imbunatateste doar cantitatea (adica numarul) vizitatorilor care ajung pe site-ul dumneavaostra. SEO imbunatateste de asemenea calitatea traficului.

Practic aceasta optimizare SEO va ajuta sa atrageti trafic organic alcatuit din persoane care doresc cu adevarat produsele sau serviciile pe care le oferiti. Folosind acelasi exemplu de mai sus, obiectivul dumneavoastra ar fi sa atrageti oameni care locuiesc in Bucuresti si care vor sa comande imediat pizza. SEO va permite sa va axati pe acea tinta demografica specifica.

Cu alte cuvinte, uneori daca intindeti plasa pe o arie prea extinsa, s-ar putea sa nu aveti de castigat. Ba din contra. Ceea ce este minunat la optimizare SEO este ca va permite sa va concentrati ofertele pe un grup mic de persoane care sunt extrem de interesate sa cumpere produsul sau serviciul pe care il oferiti (sau, cel putin, cauta informatii despre acesta).

Castigati si pastrati increderea si loialitatea clientilor

Exista motive evidente pentru care actiunea de optimizare SEO are sens – mai multi clienti inseamna automat mai multi bani. Importanta unor pachete SEO ca modalitate de a incuraja increderea clientilor nu ar trebui trecuta cu vederea. In cele din urma, daca cineva intentioneaza sa achizitioneze un produs sau un serviciu, primul pas natural pentru a face acest lucru este sa cerceteza/ caute detalii online.

Motivul principal pentru care SEO este absolut vital este ca daca nu existati pe Internet, potentialii clienti vor alege sa mearga la concurentii dumneavoastra. Consumatorii de azi doresc sa stie ca au optiuni de recurs daca ceva nu functioneaza bine. Sunt sceptici ca firmele online ar putea fi inselatoare si pe buna dreptate.

SEO va asigura ca prezenta dumneavoastra online este proeminenta. In cele din urma, la ce ar putea fi un site bun daca nimeni nu ajunge vreodata pe el. Importanta SEO ca instrument de marketing este clara, dar este de asemenea o modalitate de a arata clientilor potentiali si celor existenti ca firma dumneavoastra este legitima. Companiile inselatoare apar rareori pe prima (sau a doua sau a treia) pagina in SERP, iar consumatorii de azi stiu acest lucru.

Daca site-ul dumneavoastra nu este optimizat, nu exista timp mai potrivit pentru a incepe sa faceti acest lucru ca PREZENTUL. ABCseo este o agentie optimizare seo cu o rata mare de retentie a clientilor dintr-un motiv foarte bine intemeiat: stim ce facem si actionam eficient pentru rezultate vizibile.