Unele plante au puterea de a tine tantarii la distanta: daca esti o prada a acestor insecte, este timpul sa adaugi aceste plante in balcon sau gradina.

Exista plante anti-tantari cu adevarat eficiente ? Plantele din gradina sau de pe balcon sunt o sabie cu doua taisuri vara: tocmai stagnarea apei in ghivece este locul perfect de reproducere pentru tantari.

Ceea ce poate nu stii este ca aceleasi plante pot fi exploatate tocmai impotriva tantarilor: nu numai plantele aromatice, ci diverse plante si flori sunt anti-tantari. Pe scurt: nu este necesar sa apelezi la remedii „chimice” pentru alungarea tantarilor, ar fi suficient sa cultivi si sa folosesti plantele anti-tantari potrivite pe balcon si in gradina.

Lemongrass

Traieste in pamant in gradina, dar si in ghivece, atata timp cat este mereu la soare. Se uda o data pe saptamana, ceea ce face ca aceasta planta sa fie foarte usor de intretinut. Efectul de respingere a tantarilor este foarte renumit, de fapt, vara, lumanarile pe baza de citronela sunt adesea folosite pentru a tine tantarii la distanta.

Cedrina

Cedrina este un arbust care ajunge la doi metri inaltime. Se poate cultiva si in ghivece, intr-un loc expus la soare jumatate de zi. Vara se uda de doua ori pe saptamana. Toamna, dupa ce au cazut frunzele, ramurile sunt taiate pana la jumatate si udate o data pe luna.

Aloe

Este o planta suculenta de aproximativ 30 cm inaltime. Are frunze ascutite cu spini mici de-a lungul marginilor. La fel ca majoritatea suculentelor, are nevoie de soare pentru a se dezvolta. Ar trebui udat o data pe saptamana.

Calendula

Chiar si florile delicate de galbenele emana un miros intens nedorit tantarilor si actioneaza la fel ca iarba de lamaie, ingreunand orientarea. Sunt plante pur in aer liber si chiar iubesc expunerea in plin soare. Aceasta caracteristica le face perfecte pentru zone strategice precum intrarea in casa sau pervazurile ferestrelor, care in acest fel vor fi mult mai putin atractive pentru tantari.

Muscate

Muscatele sunt flori foarte comune, usor de cultivat si, de asemenea, foarte ornamentale, care nu strica niciodata. Geranium este o un remediu natural impotriva tantarilor datorita mirosului ei natural, puternic detestat de insectele enervante. Alegeti soiul Pelargonium Odoratissimum, adica asa-numitul geranium parfumat, care are frunze capabile sa dea o aroma destul de intepatoare si nu uita sa nu exagerezi cu udarea. De fapt, apa stagnanta, pe langa faptul ca este habitatul ideal pentru nasterea de noi insecte, neutralizeaza partial mirosul acestora.

Lavanda

Daca sunteti in cautarea unui remediu natural pentru tantari care sa nu dea un miros urat, levantica este cea potrivita pentru dvs. Alege faimoasa „ Lavandula ” (Lavandula Hybrida), dintre toate cele mai parfumate specii si aseaza-o cu o anumita abundenta de-a lungul pervazurilor si langa usi si ferestre: va da mediului ambiant o aroma delicata si proaspata si va tine departe insectele.