Udarea lor mai frecventa, ingrijirea expunerii prea mari la soare si moderarea utilizarii aerului conditionat sunt doar cateva dintre sfaturile pentru mentinerea sanatatii plantelor dvs. in acest sezon. Aflati ce alte masuri mai puteti face.

Schimbarea anotimpurilor este inevitabila. Daca aveti plante acasa, trebuie sa stiti ca acestea necesita o ajustare atenta. Desi vara este un sezon bun pentru a avea plante sanatoase, daca nu ai grija de ele, ele pot pieri. Frunzele ingalbenite si aspectul plictisitor sunt primele semne negative.

Temperaturile ridicate nu numai ca afecteaza plantele de exterior, ci si le afecteaza pe cele care impodobesc interiorul. Si, in general, daca sunt deteriorate foarte mult, nu va exista nicio posibilitate de recuperare a acestora. Luand masuri in timp, este posibil sa va mentineti plantele sanatoase in timpul unui val de caldura.

Sfaturi pentru plante sanatoase in timpul verii

Ajustarea udarii, iluminarii si, probabil, mutarea acestora sunt primii pasi pe care ar trebui sa ii faceti pentru a va mentine prietenii in siguranta fara a muri incercand. Continuati lectura!

  1. Furnizati apa proaspata si curata

Vara este necesar sa cresteti volumul de apa care este furnizat plantelor. In caz contrar, risca sa se deshidrateze. Semnele pe care le puteti vedea cand acest factor este latent includ frunzele ofilite si ingalbenite.

Se recomanda udarea primului lucru dimineata, dar daca programul nu va permite, faceti-o noaptea, odata ce apusul soarelui. Aceasta masura va preveni socurile termice si frunzele dvs. sa arda .

  1. Ajuta-i sa pastreze umezeala

In acest anotimp al anului este normal ca apa sa se evapore rapid . Pentru a verifica daca acest lucru se intampla cu solul din oala, trebuie sa fiti atent intre udari. Desigur, nu numai despre aspect; Asigurati-va cat de umed este bagand o bagheta prin amestec.

In cazul verificarii faptului ca suspiciunile dvs. sunt adevarate, ajutati-le incorporand pietre, perle sau mulci pe pamant. Acesta va actiona ca un strat protector impotriva temperaturilor ridicate.

De asemenea, pulverizati frunzele cu putina apa. Gruparea plantelor similare ajuta si la cresterea umiditatii dintre ele . Si poate suna nebunesc, dar in zonele foarte fierbinti sunt cei care folosesc un umidificator .

  1. Aveti grija de ele la expunerea la soare

Feriti-va de lumina directa si stralucitoare in timpul verii. Acest lucru poate fi fatal, chiar si la plantele care iubesc soarele.

Nu vrei ca colegul tau de camera sa ajunga sa fie ars de soarele aspru. In acest moment este timpul sa puneti perdele sau jaluzele pe ferestre. Mai ales in orele pranzului.

  1. Daca nu aveti alta optiune, schimbati camera

Este imposibil sa concretizezi punctul 3? Apoi mutati-le intr-o zona mai racoroasa, cum ar fi centrul camerei sau al baii . Asigurati-va ca acestea prospera in medii umede daca decideti sa le mutati in cabina de dus. Incercati sa le mutati de doua ori pe saptamana.

Incercati un truc pentru a vedea daca plantele dvs. primesc o doza suplimentara de caldura. Este vorba de a pune mana sub razele soarelui de la amiaza. Daca este prea cald pentru tine, aproape sigur este prea cald pentru plantele tale.

  1. Scoate-le in aer liber

S-ar putea sa fie mai rece afara decat sa ramaneti in interior. Daca aveti o gradina cu copaci inalti si luxurianti sau o terasa acoperita, aceasta idee poate functiona. De asemenea, incercati sa le scoateti in noptile calde.

Faceti-o treptat, incepand cu zonele umbrite si apoi aventurandu-va in locuri mai expuse. Retineti ca vara, o zona umbrita in exterior este similara cu una insorita in interior.

  1. Oferiti o pauza aparatului de aer conditionat

Se pare ca majoritatea plantelor de interior sunt tropicale. Prin urmare, trebuie sa le mentineti hidratate si calde; doua conditii pe care aparatul de aer conditionat nu le asigura.

Deci, cand pleci de acasa, opreste-l. In timpul utilizarii, setati temperatura aerului la aproximativ 26 de grade Celsius. Pentru a fi in siguranta, distantati plantele cat mai mult posibil de echipament.

  1. Fertilizarea ajuta la obtinerea plantelor sanatoase vara

Fertilizarea revitalizeaza sanatatea plantelor. Daca nu ai facut-o primavara, nu exista sanse mai mari decat sa o faci vara. Opteaza pentru un ingrasamant care contine cei mai populari macronutrienti: azot, fosfor si potasiu.