Cunoașteți istoria uneia dintre cele mai mari loterii europene, care este SuperEnalotto Italia? Citiți acest articol și veți afla câteva lucruri interesante despre dezvoltarea acestui excelent joc de loterie cu numere!

În primul rând, oricine este interesat de istoria SuperEnalotto ar ști că această loterie nu este atât de tânără ca majoritatea jocurilor loto din lume. A fost înființată în 1950. Atunci, jocul se numea Enalotto.

Sisal a câștigat licitația pentru organizarea loteriei italiene în aprilie 1996. Ca urmare a unei noi politici, Enalotto a fost re-lansată în 1997. Nu numai numele loteriei a fost schimbat în SuperEnalotto, dar, de asemenea, jocul a devenit mai simplu și mai plin de satisfacții. Pe măsură ce atragea din ce în ce mai mult interes, a devenit în cele din urmă una dintre cele mai populare loterii cu numere europene și mondiale.

Pentru a crește șansele de a câștiga un jackpot SuperEnalotto, o opțiune specială numită SuperStar a fost introdusă în 2006. De atunci, jucătorii acestui joc de loterie numerică au fost capabili să aleagă încă un număr pentru un câștig suplimentar, care este ales într-o extragere separată. Ce puteți câștiga cu ajutorul unui număr SuperStar? Dacă sunteți un câștigător al unui jackpot SuperEnalotto, veți obține două milioane de euro în plus. Dacă sunteți câștigător al unui premiu de categoria a doua, veți primi un milion de euro în plus. Un premiu de categoria a treia este înmulțit de 25 de ori, în timp ce un premiu de categoria a patra, precum și un premiu de categoria cinci este înmulțit de o sută de ori. Există, de asemenea, trei categorii de premii mai mici. Dacă potriviți corect două numere principale și un număr SuperStar, veți obține o sută de euro în loc de doar cinci euro, care sunt dați ca cel mai mic premiu pentru cei, care joacă SuperEnalotto fără un premiu SuperStar. În plus față de aceasta, veți obține zece euro pentru potrivirea un număr principal și un număr SuperStar și veți primi cinci euro doar pentru potrivirea unui număr SuperStar.

La început, acest joc de loterie a avut o tradiție destul de ciudată. Când era extragerea loto italia 6/90, erau șase extrageri consecutive în diferite părți ale Italiei. Primul număr SuperEnalotto era extras pentru Bari, al doilea era extras pentru Florența. Apoi, urmau Milano, Napoli, Palermo și, în cele din urmă, Roma. Această ordine a rămas aceeași pentru o lungă perioadă de timp. Numărul Jolly era extras în Veneția. Desigur, au existat situații când același număr a fost desemnat în mai multe extrageri. În astfel de cazuri, era repetată extragerea pentru a obține un alt număr.

Procesul de joc a fost schimbat în iulie 2009. De atunci, extragerile loto sunt organizate într-un mod mai convențional. Există doar două extrageri separate. În prima se extrag cele șase numere principale și un număr Jolly care crește un premiu de categoria a doua. A doua extragere are loc pentru un număr SuperStar. Câte numere SuperEnalotto sunt în total acum? Există nouăzeci de numere principale, un număr Jolly și un număr SuperStar.