Keanu Charles Reeves s-a nascut in anul 1964 in Beirut  si si-a inceput cariera de actor la doar 9 ani intr-o piesa de teatru. Astazi este unul dintre cei mai indragiti actori poate si datorita versalitatii sale ca actor, acesta jucand in filme de genuri diferite : de la actiune, la drame, comedii romantice.

10. Street Kings ( 2008 )

In anul 2008  Hugh Laurie si pe Keanu Reeves  joaca impreuna intr-o ecranizare a romanului omonim scris de  James Elroy. In Los Angeles  codurile morale dupa care trebuie sa se calauzeasca oamenii sunt ceva mai dificile.

9.The Replacements ( 2000)

Anul 2000 ni-l aduce pe cunsocutul actor in rolul lui  Shane Falco, un jucator de fotbal american care devine punctul cheie  al echipei de „ratati” adunate de antrenorul Jimmy McGinty ( Gene Hackman). Un film despre prietenie, spirit de echipa , o adevarata lectie de viata.

8. The Watcher ( 2000)

Keanu Reeves intra in anul 2000 in rolul ucigasului David Allen Griffin care produce un val de crime ingrozitoare, toate fiind comise dupa un tipar arhicunoscut.  Acesta este urmarit de agentul FBI Joel Campbell care e hotarat sa il prinda pe ucigas.

7.The Gift ( 2000 )

Un thriller psihologic cu elemente supranaturale care spune povestea unei femei bantuite de viziuni clarvazatoare si a unei frumoase libertine care dispare in mod misterios din Georgia. Distributia este una de exceptie : Keanu Reeves, Cate Blanchett, Greg Kinnear, Katie Holmes, Hillary Swank etc.

6.Speed ( 1994)

Speed sau Cursa infernala ni-i aduce pe Sandra Bullock si pe Keanu Reeves intr-o poveste cu un autobuz plin de calatori in care a fost amplasata o bomba. Cei doi vor incerca cu pretul vietii lor sa-i salveze.

5. Matrix (1999)

Unul dintre cele mai cunoscute filme ale actorului este seria de filme Matrix care a fost lansata pentru prima oara in anul 1999,inregistrand un succes enorm. Keanu Reeves este cel care a intrat in rolul lui Neo care incearca sa afle din rasputeri adevarul despre lumea paralela cu cea normala.

4.The Lake House ( 2006)

Lake House este o poveste de dragoste emotionanta care ne-o prezinta pe Dr. Kate Foster ( Sandra Bullock) care hotaraste sa paraseasca Illinois-ul si se angajeaza in aglomeratul spital din Chicago. Ceea ce regreta , insa este faptul ca trebuie sa paraseasca casa care pentru ea a fost intotdeauna un loc de relaxare si refugiu. Cand urmatorul chirias soseste , Alex Wyler ( Keanu Reeves) totul se complica , cei doi corespondand prin cutia postala a casei, dar in ani diferiti.

3. Sweet November (2001)

Una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste este Sweet November , film care a aparut in anul 2001, in rolurile principale fiind Keanu Reeves si Charlize Theron. In fiecare luna , Sara alege la intamplare un barbat caruia ii propune sa stea impreuna timp de 30 de zile dupa regulile ei. In luna noiembrie il intalneste pe Nelson, un tanar pentru care nu exista nimic mai important in viata decat cariera. Ceea ce nu stiu cei doi este ca viata lor se va schimba total.

2. The Devil’s Advocate ( 1997)

Unul dintre cele mai bune filme ale lui Keanu Reeves este, fara indoiala, Pact cu diavolul din anul 1997. Keanu Reeves joaca rolul lui Kevin Lomax, un avocat foarte bun din Florida, sotul tinerei frumoase Mary Ann( Charlize Theron). Tanarul avocat primeste o oferta de  a merge sa lucreze in Manhattan, unde seful firmei, John Milton ( Al Pacino)  ii ofera un salariu  bun si pune la dispozitia cuplului un apartament luxos. Totul se complica cand Mary Ann pare sa isi piarda mintile dupa ce intra  sub influenta nefasta a vecinei sale.

1. Constantine ( 2005)

Cel mai bun film al actorului de la Hollywood este, fara indoiala, cel din anul 2005 – Constantine. John Constantine s-a nascut cu un talent pe care nu si-l doreste – are capacitatea de a recunoaste ingerii de demoni care umbla pe pamant  in piele de oameni. Acesta va fi nevoit sa lupte pentru binele umanitatii, dar si pentru viata sa.