Ziua de 22 decembrie a fost marcata, din punct de vedere literar, dar si monden, de lansarea cartii „Trei vieti . Pedeapsa”, prima autobiografie autorizata a lui Catalin Botezatu. Cunoscutul creator de moda a fost prezent la Pitesti, in Euromall, evenimentul fiind gazduit de Diverta si bucurandu-se de prezenta unui public numeros, atras atat de romanul semnat Monica Vlad, cat si de simpatia pentru Catalin Botezatu.

Episodul a fost parte a turneului de promovare a romanului „Trei vieti. Pedeapsa”, primul volum al trilogiei despre viata creatorului de moda roman. In cadrul evenimentului, Catalin Botezatu a oferit autografe, a raspuns intrebarilor jurnalistilor si fanilor si a explicat istoria volumului „Pedeapsa”. “Este prima carte din trilogia in care este prezentata viata mea.

Acest roman nu are can-can-uri, este scris cu suflet si dezvaluie cat de multa suferinta poate indura un om, fiind relatata cea mai neagra perioada a vietii mele, cand am fost inchis intr-un penitenciar din Italia. Toate aceste informatii au fost adunate de catre Monica Vlad, care a avut rabdarea sa ia toatre manuscrisele si sa culeaga fiecare marturie a mea. Este o carte care ma arata asa cum sunt.” a declarat Catalin Botezatu in fata unui public entuziast si numeros.

“Pedeapsa” reliefeaza experienta crunta a inchisorii, perioada cea mai neagra din viata lui Catalin, prezinta o lume dura in care unui barbat rafinat, galant, care traise in lux, ii e aproape imposibil sa se adapteze. In 1996, Catalin Botezatu este incarcerat la Cremona, intr-o puscarie de maxima securitate, pentru ca era acuzat in tara de bancruta frauduloasa. Dupa ce luni de zile si-a cautat asociatul prin lume pentru a-l convinge sa se intoarca in Romania si sa isi rezolve problemele cu camatarii si legea, dupa ce este tinut captiv in Danemarca, se preda carabinierilor, in speranta ca asa va ajunge in Romania. Numai ca, extradarea lui se lasa asteptata. Romanul contine scrisorile in original pe care detinutul Catalin Adrian Botezatu i le-a scris mamei lui din puscaria de la Cremona, scrisori care aduc in fata publicului o alta imagine a lui Catalin Botezatu.
Monica Vlad s-a apucat de lucru la acest roman la doar cateva luni dupa ce Catalin Botezatu fusese eliberat din inchisoare, in urma cu aproape 11 ani, pentru ca starile prin care trecuse sa fie exprimate cat mai bine. La cei 44 de ani ai creatorului de moda, e momentul ca povestile de viata ale lui Catalin Botezatu sa vada lumina tiparului. Catalin Botezatu este cel mai cunoscut designer roman in tara si peste hotare, unul din putinii care se pot mandri cu prezentari de moda organizate pe toate continentele.

De la New York sau Las Vegas, la Windock in Namibia, Sun City in Africa de Sud, Islanda, Indonezia si in toate marile capitale din Europa. Catalin Botezatu este, dealtfel, si designerul roman cu cele mai multe premii obtinute de-a lungul prodigioasei sale cariere in domeniul modei. Anul trecut a fost invitat la doua show-uri de televiziune, cele mai importante productii TV din Romania, “Dansez pentru tine” si “Burlacul”, si a facut furori. Data fiind audienta pe care a adus-o, dupa aceste doua colaborari notabile, au urmat oferte de a prezenta show-uri TV de anvergura.