Vicepreședinta și deputata PC de Maramureș, Cornelia Negruț, a declarat vineri pentru PaginadePolitica.ro, ca liderii PC s-au aratat increzatori in șansa noului partid ALDE, realizat din fuziunea formațiunii lui Calin Popescu-Tariceanu (PLR) cu conservatorii, sa devina un adversar redutabil pentru PSD și PNL.

Insa nu toti membrii cunoscuti ai celor doua partide au fost pentru aceasta fuziune. Majoritatea au ales sa nu se prezinte, insa unul singur a venit și s-a abținut de la votul din congresul PC pentru fuziunea celor doua partide. Este vorba despre membrul PC Ovidiu Zara.

El considera ca noul partid, nu va ajunge la un scor cu doua cifre in viitoarele alegeri, din cauza mesajului care nu a ajuns la sufletele oamenilor și din cauza liderilor acestui partid, dar și a membrilor de rand.

”Mesajul nu a ajuns la sufletele romanilor. Un partid cu un procent, unit cu un partid cu inca un procent nu va face doua procente. Niciodata unu plus unu, nu va face 11”, a precizat conservatorul Zara.

Negruț a recunoscut ca au fost asemenea nemulțumiri in ce privește fuziunea: ”Da! Au fost mai mulți colegi inițial, dupa care au ajuns și danșii la concluzia ca este singura varianta prin care noi am numit-o un fel de salvare a partidului. Au fost mai mulți și din țara care și-au manifestat dorința sa facem o simpla alianța, au fost și voci care au spus ca doresc sa mearga singuri. Dar cand ești un partid și ai undeva sub 1% nu știu daca era o soluție sa mergi singur la viitoarele alegeri, mai sunt 11 luni și nu ai timpul necesar sa faci mare lucru”.

Ea a precizat, ca de la eveniment au lipsit membrii cunoscuți ai partidului.

”A fost lipsa domnului Pelican, lipsa domnului Piedone, lipsa doamnei senator Anghel Cristiana (…) imi pun intrebarea daca sunt impotriva accestei fuziuni sau vor fi alaturi de noi”, a precizat parlamentara conservatoare.

Noul ALDE iși propune un scor cu doua cifre la alegerile locale din 2016, insa Negruț recunoaște ca nu este posibil.

”Noi zicem ca vom face, undeva, nu știu daca 11 procente, dar 7,8% vom reuși. In 11 luni va insemna o munca enorma din partea ambelor partide care am fuzionat. Orice fuziune inseamna o noua reorganizare, inseamna propunere in teren, sa faci sondaje pentru ca s-ar putea ca fiecare sa spuna ca ala-i mai bun, ala-i mai bun (…). Și daca ai intr-o localitate un consilier și tu (PC) și PLR-ul, va trebui sa te gandești care este mai bun dintre cei doi”, a mai spus Cornelia Negruț.

Intrebata daca in noua alianța vor putea adera și alți politicieni care n-au mai facut politica sau care au trecut deja prin mai multe formațiuni, inclusiv PSD, PNL, PMP (…), parlamentara PC a raspuns afirmativ.

”Da, cum sa nu! Vor fi foarte bine primiți. N-avem puse niște criterii, domnle, nu-i primim ca știu eu, au facut politica de stanga sau de dreapta. Noi suntem de centru-dreapta. Vedeți ca doctrina, pe zi ce trece, parca, incepe sa nu existe, din pacate”.

Aceasta a mai spus ca nu s-au schimbat structurile la nivel național, odata cu fuziunea, decat la nivel județean.

”La nivel național s-au luat structurile care exista in fiecare partid. Nu s-au mai facut schimbari sa numim atația vicepreședinți, deci ce s-a votat la Congresul nostru al PC-ului a ramas tot așa, la cel al PLR-ului a ramas sub aceeași forma. Doar ca la nivel de județ, unde raman structurile tot așa cum au fost in afara de președinte. Unde sunt doi parlamentari vor fi doi co-președinți, daca sunt trei, probabil ca vor alege doi care vor fi in aceasta calitate, unde este un singur parlamentar, acela va fi președinte iar unde nu exista niciun parlamentar, vor fi co-președinți cei doi președinți ai celor doua filiale PLR respectiv PC”.

De altfel, copresedintele PNL Alina Gorghiu a precizat vineri intr-o conferința de presa in Sibiu, ca aceasta fuziune nu schimba cu nimic strategia de campanie a PNL, ea numindu-i pe cei de la PLR si PC ”satelitii PSD-ului”.

”Strategia noastra de campanie nu este deloc legata nici de ALDE, nici de PSD, nici de satelitii PSD-ului cum este PLR-ul, cum este PC-ul”.

Intrebata cum comenteaza afirmațiile lui Gorghiu, conservatoarea a spus: ”Ma rog, este parerea dansei, mie nu-mi prea place sa comentez, nici sa fac astfel de atacuri. In timp se va vedea ce va reprezenta, daca vom reuși sa devenim ceea ce ne-am propus, a treia forța, vom vedea”.