In cadrul compozitiei de scortisoara putem gasi diferiti compusi care ii confirma uleiul esential aromat.

Scortisoara este cunoscuta in intreaga lume pentru aroma sa intensa si delicioasa, fiind unul dintre ingredientele preferate de patiseri si in multe cazuri este folosita si la prepararea mancarurilor sarate.

Cu toate acestea, nu numai gustul si mirosul de scortisoara au facut-o atat de populara, deoarece are si proprietati nesfarsite care au, de obicei, multe beneficii pentru organism, asa ca, pe langa faptul ca este delicioasa, o putem clasifica si printre alimentele sanatoase, este chiar unul dintre cele mai folosite remedii casnice.

Proprietatile scortisoarei

In compozitia scortisoarei putem gasi diferiti compusi care ii confirma uleiul esential aromat, evidentiind prezenta aldehidei cinamice, eugenolului si alcoolului cinamic, precum si a beta-carotenului si a taninurilor.

De asemenea, reprezinta o sursa de minerale precum calciu, fier si seleniu, precum si vitamine, evidentiind prezenta vitaminei A, a vitaminei C si a vitaminelor din grupa B.

Beneficiile consumului de scortisoara

Proprietatile scortisoarei sunt variate si benefice care servesc la controlul unei serii de procese din organismul nostru, precum si la prevenirea sau tratarea diferitelor afectiuni.

  1. Controleaza digestia

Scortisoara este cunoscuta pentru proprietatea sa de a ameliora o mare varietate de simptome digestive, cum ar fi diareea, gazele, inflamatiile si spasmele, contribuind la buna functionare a sistemului digestiv.

  1. Ajuta la prevenirea poftei de zahar

S-a demonstrat stiintific ca scortisoara are un efect pozitiv asupra controlului nivelului de glucoza din sange, in special la persoanele care au fost diagnosticate cu diabet zaharat de tip 2.

  1. Combate infectiile respiratorii

Alte efecte demonstrate ale scortisoarei este functia ei expectoranta, contribuind la reducerea mucoasei si la combaterea infectiilor care afecteaza functionarea sistemului respirator.

  1. Ajuta la tratarea insomniei si la reducerea stresului

Scortisoara are un mare efect relaxant , care ajuta la reglarea activitatii creierului care are legatura cu starea de spirit si odihna, motiv pentru care se recomanda tratarea persoanelor cu tulburari de somn.

  1. Previne obezitatea

Scortisoara contine o cantitate buna de fibre care produce o senzatie de satietate si reduce pofta de mancare, pe langa faptul ca permite o mai buna utilizare a glucozei pentru ca aceasta sa nu se transforme in grasime si sa se acumuleze. Din acest motiv, este o idee buna sa o integram in dieta pentru a ajuta la controlul greutatii corporale si la prevenirea obezitatii.

  1. Aduce beneficii sistemului circulator

Marea putere antioxidanta a scortisoarei, precum si efectul sau antiinflamator, regleaza circulatia sangelui, prevenind problemele legate de tensiunea arteriala si functia inimii.

De asemenea, s-a demonstrat ca are un efect pozitiv in scaderea nivelului de colesterol rau.

  1. Imbunatateste activitatea sexuala

Beneficiile pe care le aduce sistemului circulator, precum si cele pe care le are asupra activitatii creierului fac o combinatie ideala pentru a duce o viata sexuala mult mai activa si mai eficienta. Este considerata un afrodisiac.