Oligarhul rus Roman Abramovici are o avere de 12,1 miliarde de dolari, care-l situeaza pe locul 68 in topul celor mai bogati oameni din lume, potrivit Forbes.

Mare parte din avere a facut-o in fruntea companiei de investitii Millhouse Capital, iar in afara Rusiei este cunoscut mai ales pentru faptul ca detine clubul de fotbal Chelsea.

Abramovici a fost orfan, inca de mic. A fost la scoli publice si a fost un elev modest. In contrast, acum are una dintre cele mai fabuloase stiluri de viata, potrivit Business Insider.

Iata cateva secvente din viata lui Roman Abramovici.

Abramovici are o echipa de securitate formata din 40 de oameni, care il costa 2 milioane de dolari pe an.

A fost guvernatorul regiunii Chutoka din Rusia, intre 2003 si 2008, regiune in care a investit 1,3 miliarde de dolari din banii proprii.

Abramovici a trecut printr-un divort, in urma caruia a trebuit sa plateasca fostei sotii 300 de milioane de dolari.

In 2008, oligarhul rus s-a decis sa investeasca in arta si nu s-a uitat la bani. 120 de milioane de dolari a dat pe doua tablouri, unul de Francis Bacon, celalalt de Lucian Freud, pe care le-a expus in propria casa.

Ca orice miliardar care se respecta, Abramovici are un iaht. Numai ca al lui este cel mai mare din lume si costa 1 miliard de dolari. Eclipse are doua piscine si un submarin.

Drept avion personal, Abramovici foloseste un Boeing 767, in care pot intra 375 de oameni.

La capitolul masini, miliardarul rus se lauda cu doua limuzine Maybach 62, care au fost blindate si securizate. Cat cost sa blindezi o astfel de masina: peste 1 milion de dolari.

Abramovici a cumparat 9 apartamente in Londra, pe care le-a transformat intr-o vila. Casa este inca in renovari. Cand va fi finalizata, va fi cea mai scumpa casa din Marea Britanie.

De asemenea, rusul detine o ferma in Aspen, care costa in jur de 40 de milioane de dolari, si Chateau de la Croe, in sudul Frantei. Pentru restaurarea castelului, oligarhul a platit peste 50 de milioane de dolari.