Daca preferi plimbarile regulate si pe traseuri drepte, atunci o bicicleta hardtail este ceea ce ai nevoie. Absenta suspensiei in spate creste eficienta pedalarii si reduce complexitatea mecanica, facand bicicleta rapida si simpla. Biciclete fara suspensie in spate.

Bicicletele cu suspensie hardtail sunt mai usoare si mai bune la transmiterea puterii ciclistului atunci cand urca sau merg pe trasee plane. Datorita progreselor tehnologiei cadrului si latimii jantei, ca sa nu mai vorbim de cele mai bune anvelope pentru biciclete de munte sunt acum disponibile in dimensiuni mari, hardtail-urile sunt mult mai putin grele decat erau acum cativa ani. Un design hardtail bine gandit poate oferi capabilitati uimitoare de rulare universala pentru mult mai putini bani decat cele mai bune biciclete Scott de munte cu suspensie completa.

Costul total al detinerii unui hardtail este, de asemenea, mult redus de absenta unui soc secundar in spate si pe sa, ceea ce poate creste costurile. Acest lucru este valabil mai ales pentru ciclistii care circula in cea mai mare parte a calatoriei in medii extrem de noroioase sau prafuite, unde murdaria de pe traseu poate distruge rulmentii.

Tot ce trebuie sa stii despre un hardtail

Lipsa suspensiei pe spate are avantajele si dezavantajele ei. Prejudecatile tale fata de oricare dintre acestea necesita o analiza atenta pentru a face cea mai buna alegere pentru bicicleta hardtail.

Pentru acei ciclisti care sunt mai concentrati pe fitness, hardtail-urile urca mai bine decat bicicletele cu suspensie dubla, deoarece au o masa mai mica si nu exista energie irosita care sa fie transformata in miscare de suspensie.

In schimb, ele pot fi putin mai grele de condus daca te aventurezi pe zone muntoase sau drumuri serpuitoare.

Fara suspensie pe spate pentru a atenua off-road-ul, este important sa iei in considerare calitatea cadrului si amortizorului. Diferitele materiale si dimensiuni vor absorbi impacturile asupra terenului in mod diferit, ceea ce va poate creste sau reduce confortul de rulare.

Capacitatea anvelopei

Cea mai usoara modalitate de a creste confortul de rulare pe orice hardtail este de a creste dimensiunea anvelopei din spate si de a permite volumului de aer suplimentar din acea anvelopa sa actioneze ca un fel de suspensie intermediara finala.

Diamentrul tijei

Diametrul tijei are, de asemenea, un impact urias asupra confortului general al calatoriei. Indiferent daca mergi pe teren plat sau urci, flexibilitatea tijei se adapteaza in mare masura la teren. Cu cat diametrul tijei este mai mare, cu atat calitatea calatoriei va fi mai rigida.

Greutatea 

Hardtail-urile sunt rational mai bune datorita simplitatii lor inerente si a costurilor de intretinere mai mici, dar punctul lor forte este greutatea. Numarand in grame, cele mai usoare de pe aceasta lista sunt biciclete Cube Elite – 9 kg. Datorita geometriei de ultima generatie si truselor de constructie, chiar si cele mai usoare biciclete pot face fata cu usurinta la cele mai grele coborari.

Astfel, alege biciclete cu suspensie hardtail si nu vei regreta!