Ultimul sezon a ajuns pe Netflix cu primele 5 capitole pline de actiune si tragedii. Totul a inceput cand talharii erau deja inchisi in Banca Spaniei de 100 de ore, incercau sa lase deoparte moartea lui Nairobi pentru a nu-si pierde capul inainte de a iesi si tensiunea si disperarea cresteau.

Dar, acesta a fost inceputul sfarsitului si Netflix ne-a avertizat ca altcineva urmeaza sa se alature listei celor cazuti, care includea deja Berlinul (care ne-a prezentat deja fiului sau Rafael) si Moscova. Nimeni nu se astepta ca Tokio, care a povestit intregul sezon, sa se sacrifice pentru a-si salva tovarasii, explodand toate grenadele pentru a-i opri pe Gandia si pe oamenii pe care i-au trimis sa-i omoare pe toti cu sange rece.

Moartea lui Tokio ne-a clarificat un lucru, nimeni nu este in siguranta in La casa de papel si a doua parte a sezonului final (numiti-o 6 sau 5.2) nu se va incheia inainte ca alte personaje sa cada.

Cine va fi urmatorul care va muri in La Casa de Papel?

Helsinki

Sezonul 5 a avut mai multe sacrificii, Tokyo fiind cel mai mare, dar am vazut si Helsinki prins sub o sculptura uriasa care i-a lasat o rana cascata si sangeranda pe picior.

Monica, aka Stockholm, i-a acordat ingrijiri medicale, dar stim ca personajul a pierdut mult sange, ca are sanse mari sa intre in soc si ca, daca nu sunt indepartati rapid, poate muri din cauza ranilor sau de la infectie, care l-ar duce sa se intalneasca cu Nairobi pe „de cealalta parte”.

Stockholm sau Denver

Denver nu a vrut sa participe la aceasta noua misiune pentru ca nu a vrut ca fiul sau sa treaca prin ceea ce a trecut el cand a pierdut Moscova si este posibil ca „predictia” lui sa se adevereasca cumva.

Nu este intamplator ca ei aduc in discutie posibilitatea ca Cincinnati sa-si piarda atat de mult parintii si exista doua posibilitati acolo. Prima este ca Denver moare , dar si-a pierdut deja tatal si o „sora”, asa ca a doua este putin mai puternica, care este posibilitatea ca Monica, care este traumatizata de ca a impuscat un barbat (chiar si cand este odiosul Arturo) isi pierde viata pentru ca nu a putut baga capul in joc.

Rio

In parte, aceasta este o poveste a indragostitilor tragici, asa ca nu am fi surprinsi daca ar pune acest lucru intr-o intorsatura de Romeo si Julieta, unde, incapabil sa-si faca fata durerii si dorind sa se reintalneasca cu femeia pe care a iubit-o, Rio ajunge. facand, de asemenea, un mare sacrificiu care permite restului coechipierilor sai sa evadeze din banca.

Profesorul

Nu exista La casa de papel fara Profesor, dar acesta este ultimul sezon si „copiii” lui sunt inchisi intr-o cladire din care pare sa nu existe nicio iesire, asa ca un final poetic ar fi sa-l ai pe „tatal” ca un sacrificiu final pentru a-si salva talharii.

Profesorul stie ca viata fiecaruia depinde de el si de planurile si deciziile sale, dar stie si ca, daca reusesc sa iasa, ii vor raspunde din nou apelului daca va avea din nou nevoie de ei, deci o modalitate buna de a garanta ca vor trai. in pace si siguranta este uciderea singurului om care are puterea de a-i aduce pe toti impreuna si de a-i determina sa-si puna viata in asteptare pentru a-si realiza viziunea.

Arturito si Gandia?

Acesta nu este Marvel, dar este si un fapt ca, daca nu am vazut cadavre, atunci nu putem fi siguri ca cineva este mort.

Arturo a fost impuscat, dar era in viata cand l-am vazut ultima oara, ducandu-l la spital, asa ca exista sanse sa nu fi murit inca. Daca traieste, atunci Stockholm poate inceta sa se simta atat de vinovat ca a impuscat-o, dar inseamna si ca poate revendica Cincinnati, asa ca trebuie sa moara pentru ca ea sa poata fi libera.

Ceva asemanator se intampla si in cazul lui Gandia, Tokio a facut ca grenadele sa explodeze cand era foarte aproape, dar nu l-am vazut murind si chiar ar fi mai cathartic daca talharii descopera ca este in viata si sufera. Sunt lucruri mai rele decat moartea si Gandia merita o pedeapsa lunga si dureroasa pentru ceea ce i-a facut lui Nairobi.