Pe langa liniile principale, ghicitul in palma studiaza si interpreteaza si liniile secundare existente in palma fiecaruia. Aceste linii cresc in numar la persoanele care se enerveaza mult mai usor si care isi consuma energia nervoasa mai repede. Oamenii cu multe linii fine in palma sunt acelea care de obicei sunt agitate si incordate si care isi consuma energia cu orice maruntis. Cei cu putine linii secundare in palma sunt cei care nu isi fac griji de obicei si care iau viata asa cum este fiind mult mai comozi.

Linia soarelui este una din cele mai importante linii secundare. Din punct de vedere locational, aceasta se afla in paralel cu linia sortii, aflandu-se sub degetul inelar. Aceasta linie ii ofera sarm si incredere in sine celui care o poseda. Cariera este legata de aceasta linie, in principal succesul legat de cariera depinde de aceasta. Cand linia soarelui incepe aproape de incheietura mainii, persoana care o poseda are un avant promitator in cariera insa nu va reusi sa acceada usor pe scara ierarhica. Linia soarelui puternica si clara reprezinta o persoana fara obstacole in cale, care duce o viata fara griji.

Printre liniile secundare ale palmei se afla si linia ficatului care porneste din interiorul sau de langa linia vietii si ajunge la capatul liniei inimii. Aceasta mai este numita si linia sanatatii si se crede ca este mai bine sa nu existe in palma. Lipsa acestei linii duce la o sanatate de nezdruncinat, o constitutie buna si o putere psihica imensa. Daca aceasta linie exista insa, ea ar trebui sa fie definita si clara. Cei cu asemenea linii secundare sunt puternici si au grija de sanatatea lor. Daca aceasta linie ajunge la proeminenta degetului mic, acesta este un semn al longevitatii. O linie slaba a sanatatii implica o viata plina de disconfort si probleme de sanatate. Ea desemneaza si abilitatea crescuta de a comunica, precum si puterea de munca.

Liniile secundare sunt inmultite si de viata lasciva, o linie mica, dreapta, care porneste de la extremitatea inferioara a palmei catre degetul mare, aflandu-se aproape de mijlocul palmei. Aceasta linie avea o reputatie proasta in trecut, fiind asociata cu abuzul sexual si consumul de droguri. In prezent insa, situatia s-a schimbat iar aceasta linie este reprezentativa pentru inovatie si un constant subiect nou in viata aceluia care poseda un astfel de semn in palma.

Creasta simiana se formeaza atunci cand linia capului se uneste cu linia vietii. Linia nou formata traverseaza intreaga palma si nu prevesteste lucruri prea bune. Oamenii cu astfel de linii nu au incredere in oameni si se tem sa se angajeze in relatii sociale de orice fel. Oamenii cu aceste linii pe ambele palme sunt independenti si incapatanati, fac lucrurile numai cum doresc si deciziile lor nu pot fi schimbate de altii prin argumentare.

Liniile secundare sunt extrem de importante pentru ca deslusesc detalii secundare ale personalitatii si destinului oamenilor, iar inelul lui Saturn este un astfel de detaliu. Aceasta linie fina formeaza un semicerc mai jos de degetul mijlociu. Aceasta linie este fie una clara, fie este formata din cateva linii fine mai mici care ajung sa se intrepatrunda. Din pacate, aceasta linie este vazuta ca semn de rau augur. Persoanele care poseda o asemenea linie sunt negative si vad viata cu nesiguranta. Inca de la inceput, oamenii cu acest tip de linie in palma vor fi negativisti si se vor gandi ca vor esua in orice isi propun sa faca. Acesti oameni au nevoie de prieteni si incurajari, de vorbe bune pentru a putea merge inainte si a realiza proiecte de succes in viata.

Liniile uniunii se situeaza sub degetul mic si deasupra liniei inimii, putand fi in numar mare. Aceste mici linii fine simbolizeaza reactiile umane in cadrul relatiilor apropiate, fie ele romantice sau nu. In categoria Liniile secundare pot fi incluse si liniile calatoriei. Acestea se afla la extremitatea inferioara a palmei intre incheietura mainii si linia inimii. Fiecare din micile linii simbolizeaza o calatorie a celui care le poarta in palma si cu cat este mai lunga linia, cu atat calatoria efectuata va fi mai importanta pentru cel care o face.

Centura lui Venus reprezinta o insiruire de linii fine care se afla aproape de degete si care pornesc de la degetul mic si se incheie intre degetul mijlociu si cel aratator. Acestea arata inteligenta emotionala si abilitatea individului de a-i manipula pe cei din jurul sau.

Pe langa aceste semne, liniile secundare mai sunt acompaniate si de semne mici precum stele, triunghiuri, patrate si cruci sau inele care au interpretari diferite in functie de locatia lor in palma si de interpretarea generala a subiectului.

Linia prevestitoare este cel mai de temut semn din palma cuiva tocmai de aceea, ghicitorii se abtin de la a o mentiona atunci cand interpreteaza ceea ce vad in palma cuiva. Aceasta se incruciseaza cu linia vietii si formeaza un X cu aceasta. Ea desemneaza probleme in viata.

Linia lui Apollo isi trage numele de la muntele lui Apollo situat sub degetul inelar, si este o linie fina ce porneste de la extremitatea exterioara a incheieturii mainii sau de la muntele Lunii si ajunge pana la degetul inelar. Acest semn este unul de foarte bun augur si semnifica o viata prospera pentru acela care il poarta.

Liniile secundare sunt si ele importante in citirea viitorului din palma pentru ca ofera informatii aditionale ghicitorului, informatii pe care acesta le poate folosi pentru a obtine un tablou complex in ceea ce priveste intreaga citire. Unele dintre aceste semne sunt pozitive, altele sunt negative, iar impreuna formeaza un tablou complex si complet al viitorului persoanei careia i se citeste viitorul in palma. Daca aceasta tehnica este una de succes sau nu, nu se stie inca cu siguranta, insa majoritatea interpretarilor oferite de cei initiati au fost in mare parte pozitive, fie din cauza ca interpretarile au fost ambigue fie din cauza ca cei care au interpretat chiar au reusit sa citeasca viitorul in liniile aflate in palma acelora care au dorit sa isi afle viitorul.