Bolile apar si se manifesta ca urmare a unor agresiuni din partea mediului inconjurator. Cercetarile de ultima ora au evidentiat ca initial apare un dezechilibru energetic, care conduce la dezechilibrul celular, iar declansarea bolii in plan fizic, se manifesta prin simptome organice. 

Cea mai corecta definitie a starii de sanatate este echilibrul in care se gaseste organismul cu mediul inconjurator, echilibru care se manifesta la nivel energetic, celular, organic.

Factorii care agreseaza organismul uman provocand aparitia bolilor sunt:

Poluare

Stres

Hrana deficitara 

Contaminare microbiologica

Variatii mari de temperatura 

Efecte secundare ale medicamentelor chimice

Medicina integrata Sciencemed este o metoda medicala prin care se poate detecta dezechilibrul la nivel energetic (biorezonanta) sau la nivel celular (electrosomatografia) si se poate interveni eficient pentru restabilirea echilibrului si recapatarea starii de sanatate chiar inainte de declansarea bolii in plan fizic. Aceasta inseamna ca putem preveni aparitia bolilor.

Medicina integrata Sciencemed unifica cateva dintre cele mai performante metode medicale: homeopatie, biorezonanta, electrosomatografie, fitoterapie, gemoterapie, fara a neglija medicina alopata. Astfel medicina integrata Sciencemed poate diagnostica precis bolile si poate stabili un tratament personalizat pentru fiecare pacient si, mai mult, poate verifica eficienta tratamentului chiar in momentul prescriptiei.

Mihaela Dascalu, Medic Specialist, Clinica Sciencemed

„Indiferent de modul de manifestare al bolii, aceasta afecteaza intregul corp, actionand mai ales la nivelul cel mai subtil si mai fragil al fiintei umane, structurile energetice. Medicina integrata Sciencemed nu numai ca vindeca boala, dar vindeca si o latura esentiala a fiecaruia dintre noi, forta noastra vitala, dinamismul nostru. Bolnavii isi recapata vitalitatea si forta interioara la niveluri pe care nu le-au mai avut demult, unii chiar niciodata“. 

Aceasta forta „vie” cuprinde toate aspectele fizice, mentale si emotionale ale omului si se afla in stransa legatura cu spiritul. Energia vitala este cea care face diferenta intre materia vie si cea moarta si care devine slabita in timp prin actiunea combinata a tratamentelor chimice, a alimentatiei de sinteza, a obiceiurilor de viata incorecte si a poluarii. Numai ca influente mari asupra individului au permanent gandurile negative, emotiile, care pot afecta starea de bine si  viata. Forta vitala ar trebui sa fie mereu in armonie cu mediul si sa ramana capabila sa echilibreze organismul in situatiile critice.

In cazul socurilor de orice fel, al traumelor sau ranilor suferite la un moment dat de cineva, forta vitala se va concentra pentru a compensa starea de epuizare a energiei individului si se canalizeaza spre a proteja organele cele mai importante. Restul organismului trece intr-o stare de „amorteala”, de incetinire a functiilor. 

Lumea – energie in diverse stadii

Daca socul sau evenimentul respectiv sunt foarte puternice, ar putea sa apara chiar distrugeri ale sistemului nervos si energia sa fie total blocata spre organele vitale. Tocmai acest principiu este cel subliniat de doctorul  Hahnemann, fondatorul homeopatiei, care a inteles modul in care forta vitala se apara de socuri si a folosit acest principiu ca modalitate terapeutica. 

Intreaga noastra lume este energie aflata in diverse stari de existenta, mai condensate sau mai rarefiate. De exemplu, la om, sangele este o forma condensata de energie, dar mai putin condensata decat organele interne, iar acestea sunt mai putin condensate decat oasele. Energia circula prin Univers, intre diferitele ei forme de exprimare si sustine viata tuturor fiintelor. Corpul uman contine puncte prin care intra energia, puncte prin care iese, iar legatura dintre acestea se realizeaza prin meridianele energetice, prin care energia circula in organism.