Weekendul trecut impreuna cu alți 2 prieteni ne plictiseam de moarte intr-un apartament de hotel in Cluj, cu niște beri in fapt. Afara batea vantul și se anunțase cod portocaliu… adica multa ploaie. Dupa ce ne-am tot chinuit și am zis ca plecam, am cerut ajutorul in gasirea unei destinații “in nordul Africii, de fapt oriunde dar la mare și sa fie cald; principala condiție vrem sa plecam pana la ora 22 fie din Cluj fie din Budapesta”. Am gasit ceva in Grecia cu ajutorul Corinei (saru’ mana) dar deja decizia era ca și luata: mergem undeva aici aproape, sa fie și ceva lac dar sa gasim un hotel cu piscina, spa. Sa stam noi așa pe margine și sa bem niște beri… poate un sprit…

Am mers la Sovata… la Danubius Health Spa Resort. Frumos. Deși hotelul e vechi, a fost preluat de grupul Danubius și ei au facut acolo ce trebuia facut. Numai ca noi nu am ajuns acolo in stari tocmai fericite pentru cei ce urmau sa se ingrijeasca de noi. Pe drum, șoferul ne-a izolat pe toți trei pe canapeaua din spate cu 2 baxuri de Urquel…deranj total. Am ajuns chiar turiști. Nu mai eveam ochiul critic și nu mai vedeam absolut nimic in afara de pat, apa, recepție, beri ‘DA SA FIE RECI!!’.

Șoferul ne-a cazat, ne-a dus bagajele și ne-a lasat acolo. Dupa ce s-a asigurat totuși ca nu o sa ne dea cei de acolo afara (a platit in avans toata cazarea, intrari la piscina, și un house account din care sa avem ce cheltui, i-a asigurat de asemenea ca suntem ‘ok’). Hotelul din ce mi-am dat eu seama cam gol…nu cred ca eram singurii clienți dar nu imi aduc aminte sa ne fi intalnit cu prea multa lume (asta era și scopul)

Și ne-am trezit noi singurei… de la Urquel, am trecut ușor la un delicios sprit de Sarba de Beciul cu apa minerala și gheața. Apoi iar bere. Iar sprit. Pana am adormit… In cele doua zile petrecute acolo am reușit sa dorm: la piscina, in restaurant, pe o terasa și cred ca și in camera… cel mai mult am dormit la piscina.

Ce e, extrem de mult, de apreciat la hotelul asta… personalul! Cred, gandind retrospectiv, ca și-au dat seama de cum am pașit in hotel (și fiind retrospectiv pot sa gandesc) ca: sunt trei tipi, iși permit, dar mai ales ca au venit sa iși omoare neuronii fara sa-i deranjeze nimeni!Atat de mult au trebuit sa indure incat eu nu aș fi rezistat….BERILE SA FIE RECI!!! GHEAȚA SA FIE PROASPATA!! BIFTECUL SA FIE BUN ca daca nu il mananci tu (nesimțiți). Ospatarul care efectiv a stat dupa noi ba la piscina, ba la restaurant, ba la terasa, ba la room service, cred ca a facut cel puțin 50km pe jos. Nici un comentariu și din contra parca se ambiționa sa iși faca treaba cat mai bine. Berea asta e calda…mergea și o schimba….Schimba gheața…se executa. Recepția: beton! Orice avion ne-a trecut noua prin cap l-au facut sau au incercat sa ne explice cat mai bine.

La plecare i-am cinstit și noi. Dupa un așa chin ce credeți ca spun recepționera și ospatarul (nu știu cum de erau tot ei…)Va mai așteptam pe la noi!!! Și ce m-a mirat a fost ca au fost sinceri. Ori sunt niște actori extraordinari. Dar mie mi s-au parut foarte sinceri!

Revenim cu mare drag. Dar de data asta vom fi oameni! Inca ma mir cu nu ne-a batut nimeni!