Nu is mare calator de fel… si drumurile lungi mi se par foarte plicticoase, insa sunt geek si toolurile online mi se par foarte tari, eh… prefer sa le combin pe amandoua:

dopplr.com este o aplicatie foarte simpatica cu care iti poti planifica calatoriile, poti adauga calatoria pe care ai facut-o sau care vrei o sa o faci si o sa primesti informatii interesante despre unde poti sta, unde poti manca etc. Totodata este o retea sociala unde ai prieteni si poti vedea pe unde sunt, cat stau si pe unde se vor plimba. Asa ca daca vrei ca lumea sa stie pe unde te duci, dopplr este absolut necesar. In plus pe langa aplicatia de iPhone si widget, ai si un tool care iti arata emisiile de carbon.

Google Maps, nu, nu vorbesc despre site-ul google maps, ci despre aplicatia de mobil. Este absolut necesara celor care calatoresc cu orice mijloc de transport – exceptand avionul – si vor sa vada cat mai au pana la destinatie sau distanta dintre localitatea X si Y, nu conteaza daca ai telefon cu sau fara GPS, internetul este un musai, in plus aplicatia nu consuma multa banda, dar iti poate arata destule.

Calatoriile cu masina sunt foarte distractive atata timp cat sunt cu prietenii, iar cel mai bun prieten pe vremuri era o harta, sa nu te ratacesti, nu altceva. Vremurile au trecut, acuma avem GPS care ne arata unde suntem si ne indruma spre locul in care vrem sa ajungem. iGo este o aplicatie pentru telefoanele mobile (Android, iPhone si Windows Mobile) care o sa te scuteasca de griji atunci cand mergi spre o destinatie necunoscuta. Nu o sa mai ai nevoie niciodata de ajutor la navigare.

O alta aplicatie este Foursquare, un fel de twitter pentru localizare, cand ai ajuns in locul X poti da Check-in si se transmite localizarea ta pe retele sociale precum Twitter sau Facebook. Primesti badge-uri pentru diferite chestii pe care le faci, iar daca ai dat Check-in de cele mai multe ori intr-un venue (asa sunt numite barurile/locurile/parcurile etc.) devii “primarul” locului. E mai mult un joc decat ceva foarte util. Dar poate fi amuzant si util pentru venue.

Voi ce aplicatii folositi? Ce recomandati?