Efectuand o cautare simpla pe Amazon si vazand care este cel mai bine vandut si opiniile, ne putem face o idee despre care este cel mai bun. Dar exista cativa factori care influenteaza atunci cand alegeti un purificator de aer, astfel incat sa stiti care este cel care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs. ca consumator. In acest articol puteti gasi 10 cele mai bune purificatoare din acest an.

Capacitate camera / curatare : este foarte important sa se tina seama de dimensiunea maxima (suprafata sau volum) a camerei de curatat. Nu este acelasi lucru cu purificarea unei camere de 40 de metri decat de 90. Deci, trebuie sa tinem cont de capacitatea de curatare a purificatorului de aer pe care il alegem.

Dimensiune. Un alt factor de luat in considerare este dimensiunea. Cu cat sunt mai mari, cu atat au mai multa capacitate de munca. Acest lucru este strans legat de punctul anterior, dar este important sa luati in considerare dimensiunea in cazul in care aceasta afecteaza decorarea sau confortul in transfer. Stiati ca exista purificatoare de aer de peste 80 cm inaltime? Nu este potrivit pentru case de 40 de metri patrati care au totul ca un tetris. Va trebui sa faci un echilibru intre „dimensiunea ideala” pentru casa ta.

Putere: Un alt factor de luat in considerare atunci cand alegeti un purificator de aer este puterea. Cu cat mai multa putere -> cu atat va curata mai repede camera. Va trebui sa amestecati ceea ce cautati, deoarece cu cat este mai mare puterea, cu atat este mai mare consumul de lumina in acel moment. Dar daca doriti sa fie rapid si eficient, luati-l cu mai multa putere.

Viteza: la fel ca in toate, viteza conteaza, iar purificatoarele de aer au viteze de functionare diferite. De obicei, exista modurile tipice de noapte, turbo si modurile intermediare, pe baza vitezei de care aveti nevoie, care nu trebuie sa fie intotdeauna aceeasi. Daca casa dvs. a fost inchisa de mult timp si fara purificare, este ideal sa aplicati cea mai intensa. Pentru a va face o idee, cu modul turbo va puteti maximiza performanta si puteti filtra aerul cat mai repede posibil. Iar modul de noapte, nu face niciun zgomot (sau mai bine zis, zgomotul minim posibil). Practic, modul depinde de grabit sau de ore.

Zgomot : Este, de asemenea, esential sa luati in considerare zgomotul emis de purificatoarele de aer. Ca si in cazul aspiratoarelor, unele sunt mai silentioase, iar altele sunt mult mai puternice. In functie de ceea ce cautati, va trebui sa cumparati unul sau altul. Purificatoarele de aer „care nu fac zgomot” de obicei nu scad sub 30 decibeli, cam dur dar de care sa tii cont. Daca il aveti conectat in timp ce dormiti, veti auzi ceva, pentru ca oricat de putin zgomot ar face, veti auzi intotdeauna putin. Modul de noapte nu il elimina in intregime.

Filtru: este important ca filtrul sa fie bun. In acest moment nu exista prea multa varietate, dar va recomandam sa cumparati filtrul HEPA, care nu este acelasi cu „tipul HEPA”. Fiti foarte atenti, deoarece, desi este similar, acest prim pe care vi-l recomandam respecta standardele si este eficient de 99,97%. Uitati-va cand cumparati purificatorul de aer ca indica faptul ca filtrul este aer cu particule de inalta eficienta.

Functie ionizanta: Este responsabil pentru emisia de ioni incarcati negativ care se leaga de particulele pozitive, care sunt cele mai daunatoare sanatatii oamenilor (mai precis cele mici), astfel incat, odata cu aceasta, vor disparea din casa. Vezi lista completa pe conde.ro.