Dacă te găsești într-o relație care are nevoie de învigorare sau dacă ești într-o căsnicie de peste 10 ani și simți că ai împărtășit toate activitățile și gândurile cu partenerul, vei fi fericit să afli că  sunt căi de a îndulci relația.

Fa primul pas

Dacă simți că  soțul tău s-a transformat în colegul tău de cameră,și nu a-ți mai avut sex de un timp îndelungat, atunci fa prima pasul către dormitor. Pentru multe femei dorința sexuală nu apare pur și simplu, aceasta trebuie creată. Sunt cunoscute cazuri în care soțul vine cu inițiativa de a începe o relație sexuală iar soția nu dorește, dar odată ce actul are loc, multe femei ajung să se simtă satisfăcute. Spre deosebire de soț, care se simte stimulat înainte de preludiu, soția are nevoie ca corpul acesteia să fie stârnit.

Atacă problema nu persoana

Într-o ceartă, atunci când folosești pronumele Tu, prea des, partenerul se poate simți atacat. Astfel, în loc de a rezolva problema, vei ajunge să-ți îndepărtezi partenerul, iar problema va rămâne nerezolvată. Când comunicați, folosește Eu, în loc de Tu, și exprimă-ți sentimentele și cum problema te face să te simți. Odată ce vei fi deschis cu partenerul și vei dori să comunici nu să-l învinuiești, toate certurile se pot transforma într-un dialog benefic pentru relație.

Comportă-te căsătorit și scoate în evidență.

Fidelitatea este un subiect sensibil în căsătorie. Sunt multe căsnicii care suferă din cauza infidelității partenerului. Multă lume apelează la dragoste în afara căsătoriei, căutând pe aplicațiile de dating, sau căutând Anunțuri Matrimoniale România, ceea ce destramă o relație, și duce la numeroase divorțuri. Matrimonialele, pot și sunt benefice pentru persoanele singure nu și pentru cele căsătorite. Orice căsnicie merită să fie păstrată, deoarece dragostea nu este ușor de găsit.

Reintoarce distracția și amuzamentul.

Așa cum îți creezi locul de muncă în ceva distractiv sau călătoria de 5 zile la plajă, la fel poți reaprinde amuzamentul în relație. Creați o atmosferă romantică acasă unde vă puteți bucura unul de altul, astfel având o noapte doar pentru voi. Luați un curs de gătit sau pictat împreună, sau o călătorie într-un loc romantic la munte unde veți fi doar voi doi, recunoscându-vă. Partenerul tău este o persoană ce poate fi redescoperită, trebuie doar să uiți de rutină și să-ți amintești de zilele pline de distracție pe care le-ați avut la început.

Vorbiți

Pare banal, însă multe cupluri uită să comunice din cauza rutinei zilnice. Petrece 10 minute pe zi vorbind cu partenerul despre ceva mai mult decât munca,ceva ce vă va apropia unul de altul. Dacă nu știi cum să începi, amintește-ți de ceva ce ai văzut interesant în acea zi, sau ceva la ce te gândești de mult și nu ai reușit să împărtășești cu partenerul.

Orice relație are suișuri și coborâșuri, și acestea nu trebuie evitate. Orice problemă trebuie comunicată și rezolvată căci odată ce este lăsată ca o tensiune între cuplu aceasta poate exploada într-o ceartă sau despărțire. Partenerul trebuie să fie pe primul loc chiar dacă mult din timp este petrecut la muncă. Orice gest romantic poate salva relația.