Adesea oamenii confunda detasarea cu indiferenta. De ce este important sa faci diferenta? Pentru ca sunt stari de spirit complet diferite. Detasarea este despre renuntarea la atasament de dragul unei situatii posibil imbunatatite, in timp ce indiferenta implica adesea apatie si / sau senzatie de neputinta.

Daca nu stii diferenta dintre detasare si indiferenta, citeste aici!

Ia in considerare cateva situatii obisnuite in care detasarea are sens

De exemplu: atunci cand coci o prajitura, adesea  astepti pana cand nu este gata si o poti scoate din cuptor apoi astepti sa sa raceasca ca sa o poti manca . Cand lucrezi, este important sa i-ai un moment inainte de a trimite un e-mail potential ofensator. Un alt exemplu este sa nu mananci acea portie suplimentara de alimente atunci cand tii o dieta si ar trebui sa te uiti la caloriile tale. Evident, aceste exemple sunt simple, deoarece stii ca exista o recompensa in controlul emotiilor tale temporare sau in intarzierea satisfactiei , dar asta ilustreaza faptul ca detasarea are sens. Nu poti gandi intotdeauna clar, deci merita sa fii detasat in acele momente. Cauta si metode de relaxare care te pot ajuta in momentele dificile.

Ia in considerare urmatoarele situatii in care detasarea este critica

De exemplu, un chirurg care opereaza un pacient intr-o situatie de viata sau deces si nu vrea sa faca o greseala. Un alt exemplu este un judecator a carui decizie va afecta rezultatul unui caz si va afecta in cele din urma viata cuiva in bine sau in rau. Un om de stiinta ar putea dori sa testeze un medicament experimental care va afecta posibil milioane. Evident, acestea sunt situatii extreme, dar demonstreaza ca detasarea este extrem de necesara la toate nivelurile. De asemenea detasarea poate aparea in momentele dificile ale unei despartiri. Atunci chiar poate fi nevoie sa te detasezi si sa cauti fete sex Sibiu pentru a uita de probleme. Uneori chiar vei avea nevoie sa intri pe site-ul de escorte si sa cauti o femeie frumoase cu care sa te simti bine. Mai ales cand e foarte usor sa o faci. Trebuie doar sa creezi cont si sa cauti femei sexy care iti plac.

Uita-te mai atent la indiferenta si apatie

De exemplu, un angajat care nu se descurca cel mai bine in timp ce lucreaza. Acesta poate trata clientii cu grosolanie sau poate face o treaba slaba in sarcini, lasand pe altcineva sa o repare. Cu totii am intalnit acest gen de oameni. Poate ca pur si simplu nu le pasa si ii afecteaza pe altii negativ. Probabil primesc o multime de reclamatii din cauza comportamentului. De ce o fac? Poate dintr-un sentiment de neajutorare sau la fel de simplu ca sa creeze o dispozitie proasta in acel moment.

Ia in considerare momentele in care posibil ai fost indiferent

Poate ca ai fost presat sa faci ceva ce nu ti-ai dorit, dar oricum ai facut-o cu sila. Oricare ar fi cazul, cu totii am experimentat grade diferite de indiferenta uneori. Speram ca acest lucru a adus claritate, dar acum sa luam in considerare zonele gri. Uneori este foarte necesar sa fii detasat, dar nu este intotdeauna clar cand sau unde sa nu fii. De exemplu, daca cineva te intreaba sau te preseaza intr-o idee cu care nu te simti confortabil, poate fi necesar sa spui nu. Cu toate acestea, este posibil ca unele persoane sa nu accepte nu pentru un raspuns. Ei pot incerca sa te convinga apeland la emotiile tale. Daca se joaca cu vinovatia ta, frica ta sau ego-ul tau, te pot stimula in decizii pe care poate nu vrei sa le iei. Din acest motiv, este important sa intelegi utilitatea detasarii.

Ia in considerare exemple de zone gri in care deciziile nu sunt intotdeauna simple

Atunci, detasarea ar putea sa te rasplateasca. Ar putea fi un membru al familiei, un prieten, un vanzator, un grup caritabil sau oricine va cere sa oferi ceva ce nu doresti sa oferi. De fapt, acea persoana care te preseaza ar putea fi chiar tu. In cele din urma depinde de tine sa i-ai o decizie sau nu. Dar decizia ta poate sa nu fie intotdeauna confortabila pe termen scurt.