Antichitatea ne-a fascinat dintotdeauna, si mai ales trucurile prin care oamenii de atunci duceau o viata buna, indestulata si frumoasa. Asadar, azi vom apela la cateva sfaturi din stramosi care sa te ajute sa ai mai mult noroc in viata, sa te simti mai implinita si mai fericita pe orice plan.

Filozofia Feng-shui este acum utilizata de tot globul, pentru restabilirea echilibrului intern, pentru fericire, liniste si calm sau pentru o viata mult mai buna. Oricare ar fi motivul pentru care alegi Feng-shui, trebuie sa tii cont de cateva elemente foarte importante, cum ar fi aranjarea mobilei si a decoratiunilor, combinarea culorilor sau amplasarea florilor.

Aranjarea dormitorului este poate cel mai important pas pentru a avea noroc in dragoste si pentru a fi sanatos. Aseaza patul astfel incat sa fie cu fata inspre usa, deoarece in acest fel lasi energiile pozitive sa intre. Nu plasa niciodata patul sub geam, deoarece aduce ghinion si lasa spatiu egal in ambele laterale ale patului pentru armonie in cuplu.

In dormitor este de evitat lumina puternica, ce bate de sus. Mai bine opteaza pentru o lumina diafana, data de veioze puse langa pat. De asemenea, nici electronicele nu au ce cauta in dormitor, deoarece iti tulbura odihna si somnul. Oglinzile indreptate spre pat nu sunt nici ele un semn bun, deoarece in traditia Feng-shui se crede ca acest lucru presupune o a treia persoana in relatie.

Si culorile au o mare insemnatate in filozofia Feng-shui, asa ca trebuie sa fii mereu atenta ce culori folosesti pentru decor. Verdele reprezinta natura si renasterea, iar aceasta culoare este recomandata camerelor de copii sau unde se studiaza. Nuantele de albastru ar trebui plasate in dormitorul conjugal, deoarece inspira incredere, onestitate (in special daca este vorba de bleu) sau seninatate.

Albul este simbolul puritatii si a justitiei, si este recomandat pentru camerele manageriale, in cadrul firmelor. Albul poate fi insa folosit si pentru orice incapere din casa, fiind o culoare care se potriveste cu oricare alta si care nu-i perturba influenta. Galbenul se foloseste in special in bucatarie sau la intrarea in casa deoarece inspira comunicare si sociabilitate.

Portocaliul este culoarea schimbarii si nu este deloc indicata pentru dormitor, deoarece te nelinisteste. Foloseste portocaliul in baie sau in bucatarie. Rosul, chiar daca este simbolul pasiunii si al romantismului, nu se va folosi din abundenta in dormitor. Daca vrei sa aduci putina pasiune in dormitor, mai bine alege draperii rosii, asternuturi sau decoratiuni rosii, fara a incarca prea mult camera.

Maroniul este o alta culoarea foarte importanta pentru Feng-shui deoarece reprezinta pamantul din care a luat nastere tot ce este in jurul nostru. De aceea maroniul este o culoare calma, care poate fi folosita mai ales in camerele de relaxare sau in baie. Avand puterea pamantului care te inconjoara cu sigurante vei fii mult mai norocoasa.