Aveti idee care sunt cele mai pasnice tari din lume? Conceptul de pace este dificil de definit si masurat. Cu toate acestea, cuvantul pace a fost definit ca ,,absenta violentei” de catre Indexul Pacii Globale din 2006 si a cautat sa stabileasca ce atribute si institutii culturale sunt asociate cu statele pasnice. Clasamentul recent a pus Islanda pe primul loc in cele mai pasnice tari, urmata de Danemarca si Noua Zeelanda. In conformitate cu Institutul pentru Economie si Pace, Indexul Pacii Globale, mai jos se afla unele dintre cele mai pasnice tari din lume:

Belgia

Judecand dupa Indexul Pacii Globale, Belgia este unul dintre cele mai bune locuri pentru a trai in Europa, precum si pe Pamant. Situata in inima Europei, aceasta tara frumoasa si mica detine cateva locuri speciale precum Bruxelles. Capitala Belgiei, Bruxelles, gazduieste Uniunea Europeana si NATO. Belgia se mandreste cu orase medievale, primarii frumoase, castele maiestuoase si frumusetea naturala captivanta.

Suedia

Suedia s-a situat pe locul 9 printre cele mai pasnice tari de Indexul Pacii Globale din acest an. Situata in extremitatea nordului Europei, Suedia este una dintre cele mai frumoase tari scandinave de pe Pamant. Tara are un nivel scazut de furturi (doar 9.000 pe an) comparativ cu Statele Unite (aproximativ 350.000 pe an).

Canada

Avand unul dintre cele mai bune standarde de viata din lume, Canada se afla pe locul 8 in lista celor mai pasnice tari de pe Pamant. Daca ai fost vreodata la Toronto sau ai ocolit Cascada Niagara, poti vedea de ce Canada este atat de grozava, curata, diversa, superba si toata lumea pare sa se inteleaga.

Finlanda

Finlanda. De ce nu iubim aceasta tara frumoasa care ne-a adus Angry Birds? Printre cele mai preferate locuri din toate timpurile, Finlanda, considerata una dintre cele mai pasnice si mai vii tari, care nu este renumita pentru natura sa combativa.

Japonia

Japonia – una dintre cele mai fascinante tari din punct de vedere cultural si traditional. Avand a treia cea mai mare economie din lume, Japonia este considerata cea mai fericita tara din Asia. Japonia este in siguranta in multe aspecte, are numarul de infractiuni redus si nu are conflicte majore cu vecinii.

Elvetia

Elvetia ar trebui sa se afle in topul celor mai pasnice tari din lume care au un nivel scazut de criminalitate si violenta. In inima Uniunii Europene, Elvetia este un loc fascinant natural. Tara este cunoscuta pentru comportamentul sau neutru in problemele politice regionale, internationale si globale. Tara intretine relatii diplomatice puternice cu multe alte tari din intreaga lume.

Austria

Micul stat din sud-vestul Europei Centrale, Austria isi castiga locul pe lista celor mai pasnice tari pentru pozitia sa asupra politicii internationale. Fara austeritate. Si nu este invinovatita ca vecina Germania, pentru ca nu a salvat Europa. Acesta este motivul pentru care, cand vine vorba de pace si prosperitate, Austria se afla in top 10.

Noua Zeelanda

Din 2007, Noua Zeelanda ocupa constant pozitia de cea mai buna si mai pasnica tara din lume. Cu un procent mic din populatia sa in inchisoare, capacitate militara limitata, relatii puternice cu Australia si ospitalitate de nemaintalnit, Noua Zeelanda este o tara minunata in care sa traiesti.

Danemarca

Danemarca ocupa locul doi pe lista celor mai pasnice tari din lume. Ca si Noua Zeelanda, Danemarca si restul tarilor din Europa de Nord, se claseaza constant ca fiind cele mai bune din punct de vedere al afacerilor si sigurantei. Danemarca este cea mai pasnica natiune din Europa continentala, in ciuda faptului ca este o tara cat Massachusetts.

Islanda

Islanda ocupa primul loc pe lista celor mai pasnice tari de pe Pamant. Fara indoiala, tara este intr-adevar un loc sigur unde sa iti traiesti viata. Tara este atat de rece si atat de mica si tocmai de aceea se situeaza pe primul loc in topul celor 162 de natiuni. Exista o multime de lucruri de facut, in ciuda faptului ca este pasnica, tara are multe atractii. Daca cineva doreste cu adevarat sa se bucure de momentele frumoase, ar trebui sa mearga acolo.