Care sunt beneficiile rasului? Rasul este o parte a comportamentului uman reglementat de creier. Ajuta oamenii sa isi clarifice intentiile in interactiunea sociala si ofera un context emotional conversatiilor. Rasul este folosit ca un semnal pentru a face parte dintr-un grup – semnaleaza acceptarea si interactiunile pozitive cu ceilalti.

Rasul este o celebrare a binelui si este si modul in care ne confruntam cu raul. Rasul, ca plansul, este un bun mod de a elimina toxinele din organism. Deoarece mintea si corpul sunt conectate, folosesti o mare parte din muschi atunci cand razi. Rasul este cel mai bun medicament. Ni se spune mereu asta. De fapt, rasul este un lucru foarte important. Si s-a dovedit ca are multe efecte benefice asupra corpului uman in moduri diferite. Vedeti aceste avantaje impresionante ale rasului pentru sanatate.

Traiesti mai mult

Conform unor cercetari recente publicate in Arhivele de Psihiatrie Generala. Persoanele in varsta optimiste, cele care se asteptau ca lucrurile bune sa se intample (mai degraba decat cele rele), aveau mai putine sanse sa moara decat pesimistii. De fapt, printre participantii studiului cu varste de 65-85 de ani, cei care au fost cei mai optimisti au avut 55% mai putine sanse sa moara din toate cauzele decat cei mai pesimisti.

Imbunatateste sistemul imunitar

Cercetatorii au descoperit ca rasul stimuleaza de fapt sistemul imunitar, crescand numarul de celule T producatoare de anticorpi. Acest lucru ne face apoi sa avem mai putine sanse sa racim. De asemenea, scade nivelul a cel putin patru hormoni care sunt asociati cu stresul. Deci, dupa un ras bun, ar trebui sa fii mult mai putin incordat si nelinistit.

Amelioreaza Durerea

S-a constatat ca un ras sanatos reduce durerea. Nu numai ca te distrage de la dureri, dar elibereaza endorfine care te fac sa te simti bine in sistemul tau, care sunt mai puternice decat aceeasi cantitate de morfina.

Un studiu britanic arata cum doar 15 minute de ras pot creste toleranta la durere cu aproximativ 10 la suta ca urmare a eliberarii de endorfine in creier. Aceste endorfine provoaca ceva asemanator cu o stare de bine, ceea ce duce la sentimente placute de calm, precum si ameliorarea temporara a durerii.

Reduce depresia

Rasul este cunoscut de mult timp ca ajuta persoanele care sufera fie de tristete, fie de depresie. Rasul reduce tensiunea si stresul si scade anxietatea si iritarea, care sunt toti factorii majori care contribuiesc. Intr-un studiu publicat in Geriatria si Gerontologia Internationala, s-a constatat ca terapia de ras a redus depresia la pacientii varstnici prin inducerea unui sentiment de bunastare si imbunatatirea interactiunilor lor sociale.

Imbunatateste relatia

Daca vrei sa iti gaesti un partener nou, rasul te va ajuta sa iti indeplinesti aceasta dorinta. Barbatii adora femeile care rad in prezenta lor, iar femeile rad cu 125% mai mult decat barbatii. Si daca esti deja cu cineva, atunci un simt al umorului este un factor important pentru mentinerea relatiei corecte.

Beneficiile sociale ale rasului

Rasul este contagios. Asadar, daca aduci mai mult ras in viata ta, ii poti ajuta cel mai probabil pe altii din jurul tau sa rada mai mult. Prin imbunatatirea starii de spirit a celor din jurul tau, poti sa le diminuezi nivelul de stres si, eventual, sa le imbunatatesti calitatea interactiunilor sociale pe care o experimentezi cu ei. In plus, reduci nivelul de stres si mai mult! Cu cat razi mai mult cu ceilalti, cu atat este mai probabil sa fii tinut minte pentru energia si sentimentele pozitive pe care le ai. Chiar si relatiile intime se imbunatatesc odata cu rasul, ducand la mai multa fericire si relatii vesele.