A doua lege a termodinamicii prevede că “deși cantitatea de materie și energie rămâne aceeași, calitatea materiei/energiei se deteriorează treptat în timp”. Această lege se aplică și căsătoriilor? Nu trebuie să fie așa. În schimb, putem alege să ne facem căsnicia ca vinul, ceea ce inseamna ca ii crește calitatea și valoarea pe măsură ce îmbătrânește.

Dar, la fel ca modul în care efortul conștiincios trebuie să fie făcut pentru a menține calitatea vinului, căsătoria ta necesită același efort, de asemenea. Fie că sunteți proaspăt căsătoriți sau căsătoriți de 30 de ani, cu toții avem nevoie de un memento prietenos că soțul nostru este cel mai bun prieten al nostru și astfel, merită tot ce este mai bun din atenția, timpul și afecțiunea noastră. Iată ce fac unele cupluri pentru a se îndrăgosti unul de celălalt de nenumărate ori:

Respectați-vă reciproc

Faceți un efort conștient pentru a extinde considerația și bunătatea la soțul / soția dvs. pe care l-ati cunoscut pe Matrimoniale66.com. Asumarea responsabilității pentru propriile emoții și nu aruncarea de vina în întregime pe soțul / soția poate ajuta, de asemenea, la prevenirea tensiunii inutile și a stresului în relația voastră.

Vedeti partea buna a partenerului

Nimeni nu este perfect, așa că ar fi nedrept să se aștepte perfecțiunea de la soțul / soția ta. Puteți încerca acest exercițiu de a vedea un lucru bun în soțul / soția în fiecare zi, și permițându-i lui/ ei sa stie despre asta.

Continuați să comunicați

Evitați construirea zidurilor prin comunicarea constantă. Discutati sincer si deschis dacă sunteți tulburat de acțiunile soțului / soției sau de cuvinte, deoarece suprimarea gândurilor negative față de soțul / soția este o bombă cu ceas care ticăie si care la un moment dat va exploda in cel mai urat mod posibil.

Menținerea armoniei

Uneori, este mai bine să mențineți pacea decât să aveți dreptate, iar o astfel de atitudine ar putea ajuta la atenuarea tensiunii dintre voi doi. Și fiind dispuși să “pierdeti” de dragul armoniei, aceasta poate duce în mod surprinzător la rezolvarea problemei fără efort, deoarece amândoi sunteți acum mai puțin antagonici unul față de celălalt. Intr-un cuplu, indiferent ca v-ati intalnit pe matrimoniale bucuresti sau intr-un grup de prieteni, este important ca unul din parteneri sa stie cand sa cedeze si sa faca un compromis pentru ca relatia sa fie frumoasa si armonioasa.

Inconjurati-va de alte cupluri armonioase

Construiți un grup de sprijin al altor cupluri căsătorite, în special al celor cu căsătorii puternice. Investiția în viața altora va culege, de asemenea, beneficii pe termen lung pentru amândoi. Nimeni nu ar trebui să te cunoască mai bine și să rămână langa tine mai aproape decât soțul / soția. Deci, ofera-ti timp și efort pentru a cultiva această prietenie specială și prețioasă între voi doi. A face amintiri fericite, a râde împreună și a lua o pauză de la rutină sunt modalități bune de a menține scânteia prieteniei în viață. 

Amândoi sunteți în această călătorie pe termen lung – așa că bucurați-vă de această călătorie de descoperire și redescoperire, învățați și, iubiți. Indiferent de provocarile pe care vi le ofera viata, impreuna puteti trece peste absolut orice, atata timp cat exista iubire si dorinta din ambele parti de a construi ceva puternic si durabil.