Daca nu ai vizitat pana acum Budapesta, noi vrem sa te convingem ca este musai sa-ți faci o vacanța in țara vecina. Budapesta este unul dintre cele mai interesante orașe ale lumii, o metropola a surprizelor și a minunilor, cu centrul sau plin de viața, turnurile inalte ale bisericilor și foarte multe atracții turistice. Un oraș plin de secrete care așteapta sa fie descoperite și locuri ascunse ce merita explorate.

Capitala Ungariei ofera in mare parte moștenirea fostului regim comunist ce a centralizat eforturile intregului popor in dezvoltarea Budapestei ca oraș modern. Astfel, pe langa numeroasele monumente și piese de arhitectura, Budapesta are de aratat și multe cladiri noi. Simbolul liantului celor doua parți ale orașului situat de o parte și de alta a Dunarii este Podul de Lanțuri care a unit permanent, pentru prima data in istorie, Buda cu Pesta.

Printre cele mai remarcabile obiective turistice ale capitalei țarii vecine se numara Palatul Parlamentului, care este a treia cea mai mare cladire parlamentara din lume. Cunoscuta drept cea mai veche cladire din oraș, Palatul Regal, denumit și Castelul Buda are o arhitectura baroca impresionanta. Importanța Castelului este data de faptul ca adapostește trei muzee de top din Budapesta: Muzeul de Istorie, Galeria Naționala a Ungariei și Biblioteca Naționala Szechenyi. Citadela, Piața Eroilor, Biserica Matthias sau Bazilica Sfantul Ștefan se numara și ele printre cele mai recunoscute obiective.

Mai mult decat atat, Budapesta este un oraș in care se gasesc numeroase izvoare termale, ce fac din metropola un soi de colecție de mini-stațiuni balneare. Apele binefacatoare pot fi incercate in multele bai construite deasupra acestor izvoare, in diferite puncte ale orașului.

Corinthia Hotel Budapesta, istorie și lux intr-o locație de 5 stele

Corinthia Hotel Budapesta este o locație de elita care aduce la un loc opulența hotelurilor clasice și luxul de cinci stele al vremurilor moderne. Fațada grandioasa, casa scarilor și Atriumul a fost pastrate din cladirea inițiala și iți ofera indicii ale unor vremuri pline de glorie, demult apuse. Cu toate acestea, nivelul de confort și facilitațile hotelului sunt toate in pas cu vremurile actuale.

Fara indoiala Corinthia este cel mai elegant hotel din Budapesta, situat chiar in inima orașului. Hotelul pune la dispoziția oaspeților sai nu mai puțin de 414 camere, dintre care 22 de apartamente de lux. Fiecare camera pastreaza splendoarea interiorului original, la care se adauga o fațada istorica impresionanta. Toate locațiile sunt dotate la cele mai inalte standarde și ofera confort și relaxare intr-un cadru cu adevarat de vis.

Centrul spa de la hotelul Corinthia reprezinta o premiera in intreaga Europa. Piesa de rezistența a acestei cladiri in stil Art Deco, este piscina de 15 metri, unde poți beneficia de tratamente și proceduri, inclusiv masaje și terapii diverse. Printre facilitațile de aici, care se intind pe o suprafața de 1000 de metri patrați, se numara un centru de fitness, saune, bai de abur și jacuzzi, la toate acestea adaugandu-se zone de relaxare. Accesul la centrul spa este inclus in prețul camerei.

La cele 3 restaurante din incinta hotelului puteti savura preparate culinare din bucataria gastronomica maghiara, asiatica si internationala, iar la cafenea puteti alege dintr-o selectie de prajituri de casa. Pe parcursul zilei puteti asculta muzica live de pian in barul din hol.