Multi dintre noi avem problema stocarii in exces a unor materiale de care suntem siguri ca vom mai avea nevoie alta data, desi risca sa ramana uitate printr-un sertar.
Nu ma abat inca de la subiectul economisirii spatiului, deoarece realizez ca multa lume crede aceste idei aproape imposibile. Asadar, va spun pentru inceput ca trebuie sa gandim inteligent si economic o mobila care sa ne satisfaca dorintele atat din punct de vedere functional, cat si estetic si economic.
De data aceasta ma axez pe capitolul “biroul” deoarece este o piesa de mobilier care se gaseste in (aproape) orice casa, fie ca este pentru copii, fie ca este pentru calculatorul nostru sau un spatiu de munca, acasa.
Asadar, pentru a evita pe cat posibil plantarea unor mobile uriase pe care le numim “dulapuri de carti” in dreptul micutului birou, va propun, prin ilustratii mai mult si povestit mai putin, cateva idei foarte bune pentru a nu aglomera zona din jurul biroului, pentru a lasa sa “respire” aceasta piesa atat de necesara tuturor.
Smart furniture
Conceptul de smart furniture (sau mobilier inteligent) se refera la o organizare compacta a spatiului de lucru din casa noastra. Un mobilier inteligent este unul care este bine integrat din punct de vedere estetic in decor (nu iese in evidenta prin marime, culoare, material decat daca trebuie sa fie centrul de interes al spatiului respectiv), serveste mai multor scopuri (de exemplu: depozitare si suprafata de lucru), si poate sa se integreze cu usurinta in alta camera.
O piesa inteligenta de mobilier foloseste linii simple, ascunde sertare despre care nu te-ai fi gandit ca pot fi acolo, poate sa gazduiasca un volum mai mare de material decat ai crede, este lucrata (imbinata si prinsa in perete, eventual) frumos si curat, este realizata dintr-un material bun (lemn, metal de buna calitate ca sa nu tot schimbi biroul o data la 2 ani), are detalii subtile care o fac unica si parte din personalitatea ta.
Birouri pentru copii
Cand gandim un mobilier pentru copii, ne gandim la cat de bine functioneaza el si nu la ce si cum se poarta sau ce e la moda acum.
Mobila copiilor trebuie sa fie practica, sigura si foarte, foarte frumoasa. Trebuie gandita astfel incat, activitatea pe care o desfasoara sa fie placuta, iar copiilor sa le faca placere sa foloseasca piesa de mobilier.
Mobilierul pentru copii trebuie sa fie in primul rand practic, adica sa poata ingloba mai multe functiuni deodata (depozitare, spatiu de lucru, spatiu de joaca), sa fie usor de curatat si intretinut chiar si de cei mici, sa fie usor (ca si greutate) pentru a putea fi mutat dintr-o parte in alta cu un efort minim din partea copiilor, sa contina solutii ingenioase de depozitari “ascunse”.
Astfel, copilul va invata sa fie mai responsabil cu lucrurile sale, va invata mai repede si mai usor sa adune in urma lui jucarii, creioane, coli de hartie si sa le depoziteze in sertarele in care stie el ca au loc.
Mobilierul pentru copii trebuie sa fie sigur, iar aceasta caracteristica este una foarte importanta. Aici conteaza materialul si finisarea mobilei. Nu putem avea aschii, colturi foarte ascutite, elemente care se pot dezbina usor, etc.
Si, nu in ultimul rand, aspectul mobilierului pentru copii va conta intotdeauna. Fie ca e vorba de o masina, de o casuta, de un avion, sau de alte noi pasiuni ale copilului tau, zona de desenat si colorat trebuie sa fie vesela si sa il atraga. Un birou simplu pe care il gasim la reducere in orice magazin, nu il va atrage si nu il va folosi decat cand va merge la scoala, sau, poate nici atunci.
Asadar, din nou te ambitionez sa iti folosesti cat mai mult imaginatia si sa iti impui cat mai bine personalitatea cand creezi sau doresti sa ti se creeze o piesa de mobilier. Cel mai bine este sa apelezi la un specialist care te va intelege si iti va putea satisface dorintele arhitecturale si estetice.
Te las in continuare cu exemple numeroase si extrem de frumoase de birouri pentru toate varstele, pentru a-ti starni putin imaginatia si curiozitatea. Si asta e nimic. Internetul e plin cu exemple extraordinare de birouri. Trebuie doar sa “rasfoiesti”.
Nicaieri nu e ca acasa! Afla care sunt tendintele de sezon in materie de decoratiuni interioare!