Cumparare de imbracaminte din magazinele online ofera numeroase avantaje. De aceea, astazi, tot mai multi oameni prefera sa isi faca cumparaturile online, in loc sa mearga la un magazin traditional. In acest sens, este important sa cunoasteti avantajele si dezavantajele pe care le au magazinele online de imbracaminte in zilele noastre.

Acest tip de achizitie ofera avantaje semnificative utilizatorilor unui mod modern de comercializare a bunurilor si serviciilor prin utilizarea tehnologiei informatiei si a telecomunicatiilor, printre principalele sale avantaje sunt:

Disponibilitate: putem achizitiona un produs in orice moment al zilei, fara a depinde de programul de lucru.

Comoditate: putem achizitiona produsele noastre de acasa sau de la locul de munca, evitand calatoriile. Cumpararea online este foarte convenabila, cumparati de acasa si o primiti cateva zile mai tarziu acasa. In acest fel, evitati sa folositi mijloacele de transport in comun, sa platiti pentru parcare, sa faceti coada sau sa transportati bagaje in tot orasul.

Viteza: accesul la produse se face fara intarziere sau proceduri lente si birocratice.

Oferte mai bune: pe Internet putem gasi oferte mai bune, produse la un pret mult mai confortabil. Multe magazine fizice care au acum magazine online au oferte exclusive pe internet cu preturi care cu greu se gaseau intr-o unitate fizica. Un exemplu este https://ivis.ro, un magazin online de imbracaminte pentru femei, barbati si copii care va pune la dispozitie reduceri si promotii atractive.

Piata globala si competitiva:putem localiza magazine situate in diferite parti ale lumii. Internetul ne permite sa localizam diferite magazine, din intreaga lume, care ofera acelasi produs sau serviciu si sa comparam preturile si serviciile adaugate inainte de a efectua achizitia. Utilizatorii pot compara cu usurinta si rapid preturile de pe multe site-uri web diferite si pot, de asemenea, sa analizeze caracteristicile mai multor produse similare sau sa citeasca comentarii de la alti utilizatori pentru a-l alege pe cel mai potrivit. Cumpararea online este, in general, mai ieftina decat a cumpara in magazinele traditionale. Acest lucru se datoreaza faptului ca magazinele online functioneaza cu costuri fixe mai mici (inchiriere de spatii, personal, taxe …) si, prin urmare, sunt mai competitive in pretul final al produsului, chiar tinand cont de costurile de transport.

Varietate de produse: este incredibil ca putem gasi de la jucarii pana la electrocasnice.

Atentie personalizata: putem contacta furnizorul de servicii si putem solicita produse care se potrivesc masuratorilor si nevoilor noastre personale. Multe pagini ofera asistenta online, unde participa intr-un mod personalizat prin e-mail sau prin chat, pentru a oferi raspunsuri la toate intrebarile dvs.

Detalii despre produs: atunci cand cumparam un articol online putem obtine un detaliu despre caracteristicile produsului / serviciului pe care dorim sa il achizitionam, sa cerem opiniile consumatorilor, sa cerem demonstratii sau sa il comparam cu concurenta.

Exista multe avantaje pe care le putem obtine atunci cand achizitionam produse pe internet, fara indoiala, pe masura ce timpul trece, mai multi oameni vor folosi aceasta metoda de cumparare, este vorba de a fi mai informati cu privire la subiect, astfel bariera va fi veti pierde frica si neincrederea de a efectua aceste tipuri de tranzactii.

Dezavantaje ale cumpararii de imbracaminte dintr-un magazin online

Cumparaturile online faciliteaza achizitionarea de produse sau servicii, desi in comparatie cu cumpararea unui produs intr-un magazin fizic, comertul online are unele dezavantaje.

Contact cu produsul : exista produse pe care este recomandabil sa le vedeti direct pentru a verifica calitatea si pentru a vedea daca se potriveste nevoilor noastre. Masinile sau imbracamintea sunt un exemplu clar, desi aceasta din urma devine una dintre cele mai cautate in cumparaturile online.

Neincredere : exista neincredere in modul in care pachetul articolului pe care il cumparam va veni daca va ajunge bine, daca nu am fi inselati, daca va ajunge in stare buna; indoielile sunt inevitabile. Trebuie sa va asigurati ca paginile sunt complet sigure. De asemenea, utilizatorii nu se incred in furnizarea informatiilor bancare pe web, deoarece ar putea fi victime ale furtului sau inselatoriei.

Consum instant : uneori exista produse pe care trebuie sa le cumparam si sa le folosim in acest moment, fara a fi nevoie sa asteptam 24, 48 sau 72 de ore. Prin urmare, in multe ocazii va trebui sa fim constienti de termenele de livrare ale produsului pentru a sti daca merita sa asteptam livrarea produsului achizitionat sau nu.

Returnari : sistemele de returnare din magazinele online s-au imbunatatit, dar utilizatorii o vad ca pe o procedura complicata.

Costuri de expediere : produsele dintr-un magazin online sunt, de obicei, mai ieftine, dar exista momente care se adauga la costurile de expediere, pretul final fiind prea mare pentru a cumpara respectivul produs. Un alt aspect de luat in considerare este costurile vamale la achizitionarea de produse voluminoase sau grele, iar transportul materialului se face din tari din afara Uniunii Europene. De asemenea, atunci cand cumparam online, trebuie sa asteptam un anumit timp, zile, saptamani si chiar luni pentru ca articolul nostru sa ajunga acasa.

Intra pe https://ivis.ro si cumpara inteligent.